Ikke fin nok og duger heller ikke til noe som helst


06.07.2016 kl.08:00


Tiden etter en fødsel er helt fantastisk og unik. Du har født ett barn som nå ligger tett inntil kroppen din og hører på hjerteslagene dine.Dette lille vesenet er nå fult og helt ditt og han eller hennes liv er nå i dine hender. Dette lille vakre barnet har ligget i mors mage i 9 måneder hvor det har fått med seg alt på utsiden, bare innen ifra. Ingen kjenner denne gravide kvinnen bedre enn nettopp denne babyen. For barnet er mammaen deres det vakreste menneske i hele verden og allikevel sliter flere mødre med både selvtilliten og dårlig selvfølelse. Hvorfor?

 

Forskjellen på dårlig selvtillit og dårlig selvfølelse er stor. Når vi snakker selvtillit så snakker vi om hvilken tro vi har på oss selv og troen på hva vi som mennesker kan få til. Hvis du er veldig flink til noe, som for eksempel en sport, da kan selvtilliten være god men allikevel så kan denne personen slite med dårlig selvfølelse. Selvfølelse går mer på det å være glad i seg selv og ikke minst våre meninger. 

Det er flere der ute som sliter med begge deler og dette er noe som skremmer meg. Jeg kan ærlig innrømme å si at jeg er en av dem som i flere år har slitt med både dårlig selvbilde og dårlig selvfølelse. Jeg har i alle år tenkt som mange andre at jeg ikke får til noe som helst. Ingenting går min vei. Jeg har alltid vært flink til å sette meg mål, både store og små mål. Problemet er at jeg aldri fullfører noen av dem. Det å gang på gang misslykkes gjør at jeg føler meg svak. Jeg føler ikke at jeg duger til noe som helst. Dette er en følelse som forsvinner ganske fort men som like fort dukker opp igjen bare enda sterkere neste gang jeg ikke fullfører. Jeg har heller aldri vært særlig fornøyd med hvordan jeg ser ut. Når jeg ser meg selv i speilet så ser jeg ingen flott person. Jeg ser en ung dame med ett stort hjerte, men jeg lar kropps-synet mitt komme i veien. Men det jeg ER fornøyd med er at jeg er klar over dette selv. Jeg vet at det er en helt idiotisk tankegang og jeg vet at jeg kan jobbe med dette. Men jeg vet ikke hvordan.. Dette er noe jeg har kjent på i alle år så dette er ikke noe som blir bedre over natten.

Men det er noe jeg har tatt meg selv i og som har hjulpet en god del for meg som jeg har lyst å dele med dere andre mødre. Her sitter flere av oss og tenker at vi ikke klarer noe som helst. Men vet dere hva, vi har født ett barn! Vi har bæret et barn i magen i 9 måneder og vi har også fullført en fødsel noe som for meg virket veldig umenneskelig når jeg selv lå fødte. Så det at vi ikke kan få til NOE som helst er noe jeg har tatt meg selv i etter at jeg fikk sønnen min. For akkurat det har jeg fått til, og akkurat det er jeg veldig stolt over. 

Noe som hjelper på selvfølelsen er for meg ikke fine, dyre klær eller en hau med hårprodukter. For meg er det Adrian. Om jeg er stuptrøtt og sitter i morgenkåpa med den styggeste dulten på hodet som du kan tenke deg, eller om jeg er super svett etter en lang treningsøkt så ser Adrian på meg med de vakre blå øynene hans. Øynene hans har nå i 2 år fortalt meg at han synes at jeg mer enn perfekt både på den ene og den andre måten. Nå har han begynt å snakke også så nå kommer han i ny å ne og minner meg på at han er glad i meg for den jeg er.  

Så husk dette alle sammen! Alle er gode til noe, du må bare kanskje gå langt inn i deg selv for å finne ut hva det er. Men når du finner ut av det så bør du fortelle det til deg selv hver gang du kommer over tanken at du ikke duger til noe. Dette med selvfølelse er vanskelig. Men tankemåten jeg bruker er å tenke at det faktisk er flere der ute som synes jeg fin å se på. Om ikke han eller hun jeg møter på byen synes det så klarer jeg ikke helt å la det gå inn på meg. Jeg har en hau med venner, verdens beste familie og ikke minst lille Adrian og alle disse synes jeg er perfekt slik jeg er. 

Flere sliter med dette så vær så snill og hjelp meg med å dele <3 Tusen takk på forhånd! Ha en strålende dag alle sammen!


0 kommentarer
bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde