Jeg hatet alt med meg selv, jeg ville bare sultestreike


07.07.2016 kl.06:56 

Jeg husker så godt en kaldt vinterkveld i januar. Jeg stod foran speilet og kikket på speilbildet mitt. Jeg tenkte egentlig ikke på så mye, jeg bare stirret på denne forferdelig kroppen. Jeg syntes jeg så helt forferdelig ut i alle slags klær. Ingenting satt som det skulle og det var da jeg tok meg selv i nakken og sa til meg selv at dette ikke var noe jeg ville. Jeg ville ikke leve denne livsstilen, jeg ville ikke gå rundt å føle meg stygg lenger. Jeg begynte å tenke tanken på å bare sultestreike for å føle meg bedre, noe som jeg innerst inne viste at egentlig var helt absurde tanker. Jeg følte alle kikket rart på meg, ja til og med folk som jeg aldri har møtt før. Det var da jeg fant ut at det var på tide å gjøre noe med livet.

Jeg har aldri vært særlig glad i å trene. Jeg har i flere år vært støttemedlem til disse her treningssenterene rundt forbi. Jeg som mange flere har brukt unskylningen at jeg ikke har hatt tid. Men er det virkelig tiden som har stått i veien for treningen? Når jeg tenker tilbake så vil jeg tørre å påstå at det rett og slett har vært alt for dårlig prioritering. Jeg har prioritert alt annet, og da mener jeg absolutt at annet fremfor treningen. Treningen kom sist på planen min om dagene og plutselig var dagen gått før jeg hadde rukket å komme til bunn. 

Dagene og ukene gikk og jeg var på mitt verste. Jeg hatet alt med meg selv og alt jeg ville gjøre var å sitte inne å rett og slett trøstespise. Jeg ville ikke være med noen andre enn familien min og dette på grunn av at jeg hadde i tankene mine at alle andre syntes jeg var tykk. Selvfølelsen og selvtilliten var på bunn. 

Jeg hev meg på denne her såkalte c9 kuren som du kan få kjøpt gjennom forever living. Dette var vist en kikk-start kur hvor jeg leste at flere hadde gått ned flere kilo. Dette fungerte også på meg og jeg så stor forandring på bare 9 dager. Problemet med kuren var for meg at jeg her bare erstattet mange av måltidene med denne her shaken. Når jeg da var ferdig med kuren så begynte jeg å spise vanlig mat. Jeg hadde fått opp øynene litt da jeg nå følte meg mye finere så jeg spiste lite usunn mat, men enda spiste jeg feil mat. 

I april hev jeg på meg lavkarbo dietten, også her hadde jeg lest at flere tok av flere kilo. Alt du måtte gjøre var å slutte med nesten alt karbohydrater. Jeg tok dette veldig seriøst og holdt på i noen måneder. Det som var med lavkarbo var at det var noe stress og måtte lage 2 middager. Jeg kunne liksom ikke kutte ut pasta til sønnen min fordi jeg ville ta av noen kilo. Derfor ble det ofte unødvendig stress. Jeg hadde da full godteri stopp. Jeg koste meg aldri med en is eller andre usunne goder. Dette fant jeg fort ut at ikke fungerte. Det å gå hver eneste dag i flere måneder og ikke kunne unne seg en is en gang var noe som for meg virket helt sprøtt. Skal man ikke kunne leve livet av og til hvis man vil gå ned noen kilo? Jeg begynte å tenke langsiktig og fant ut at dette aldri ville komme til å gå i lengden både med karbohydratene men også med godisene.

Jeg begynte å gi opp, nå hadde jeg jo prøvd alt trodde jeg....

Nå i mai/juni kom jeg over en veldig spennende app som jeg prøvde ut. Etter bare en uke hadde jeg klart å gått ned -3kg! Jeg var i ekstase og valgte å fortsette. Dette er en app som heter "MyFitnessPal". Denne appen hjelper med å beregne hvor mange kalorier du skal ha til dagen. Den beregner etter både høyde, nåværende vekt, ønsket vekt og hvor mye du ønsker og gå ned i måneden. Når du har skrevet inn alt av tall så sitter du igjen med ett tall og dette er kaloriene du skal forholde deg til. På appen er det en scanner som du kan bruke til å scanne alt du skal spise. Alt du trenger å gjøre er å veie det du skal spise og sette inn tallene. Da trekker telleren automatisk ned over og da har du hele tiden oversikt over hvor mye du har igjen. Hvis du overstiger så lyser tallet rødt, noe som du virkelig ikke vil se! 


 

Jeg klarte værtfall å finne en balanse på det og holdt meg hele tiden innenfor. Nå kunne jeg plutselig spise både pasta, poteter og ikke minst kose meg med litt usunne fristelser inni mellom. Alt jeg måtte tenkte på var mengden og den klarte jeg lett å kontrollere med hjelp av appen. Hver uke veide jeg meg og så gang på gang at det gikk nedover. Dette resulterte i bedre i selvtillit og lysten på å trene. Nå idag holder jeg enda på med denne appen, jeg prøver å holde meg til trening annen hver dag, vertfall opp til flere ganger i uken. Jeg er langt ifra fornøyd med kroppen min enda, men vekten går nedover og det er det som har vært målet mitt en god stund. Jeg har ikke følt meg så fresh som jeg gjør nå på veldig veldig lenge.

 

Sliter du med det samme så vil jeg med det sterkeste anbefale at dere laster ned appen!

 

Setter stor pris på hvis akkurat DU vil hjelpe meg å dele dette innlegget


0 kommentarer
bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde