Derfor er jeg ikke stor fan av treningssenter


10.07.2016 kl.08:00


Jeg har som jeg nevnte tidligere aldri vært særlig glad i å trene. Jeg har alltid vært glad i dans og den slags trening, men aldri kardio eller vekter. Jeg har alltid synes at jeg er så svak og at jeg derfor ikke har fått noe særlig ut av det, noe som for meg nå er en helt idiotisk tankegang. Som jeg nevnte i ett annet innlegg så er det også her dårlig prioritering og ingen ting annet. Kanskje ett lite snev av latskap og trangsynt. Uansett hva det er så er det en dårlig unnskyldning for å ikke trene annet enn kondis. 

For bare noen få måneder siden fant eg ut at jeg var klar til å begynne å endre livsstilen min. Jeg fikk det helt for meg at jeg skulle bli en annen person. Ikke bare gå ned i vekt, men også endre tankemåten. Bli mer positiv til ting og holde meg borte fra uvaner. Til nå har jeg faktisk bare trent kondis. Men dette er mest fordi at jeg har hatt så ekstremt dårlig kondis at jeg ikke har hatt litt motivasjon en gang til å prøve på noe annet enn å prøve å fikse den. Nå begynner den å komme seg og jeg er klar til å trene kardio og vekter. Problemet nå er at jeg ikke har noe som helst av vekter hjemme. Jeg har også veldig dårlig peiling på eventuelle treningsprogram som jeg bør holde meg til for å arbeide med de musklene jeg vil jobbe med. Dette betyr at det beste for meg var hvis jeg hadde begynt på et treningssenter hvor jeg hadde hatt alt av vekter og apparater jeg trenger. Ikke minst så kunne jeg også fått meg noen PT timer hvor jeg fikk til tips og råd.


 

Jeg har så lyst til å melde meg inn, jeg har så inderlig lyst. Men når det kommer til treningssenter så dukker plutselig selvfølelsen inn hos meg. Jeg har lenge slitt med at jeg ikke synes at jeg er god nok. Jeg har aldri syns at jeg er fin nok og jeg er redd for å drite meg ut når det kommer til noen ting. En av disse er når jeg trener. Noen av problemene er:

1. Jeg får det helt for meg at alle står og kikker når jeg skal trene. Egentlig så tenker jeg at hvorfor i alle dager skulle noen kikke på meg? Det er jo bare meg! Men allikvel så føler jeg meg beglodd noe som får meg til å føle meg ukomfortabel og veldig umotivert.

2.Det å puste og pese offentlig. Det er grunn at jeg vil trene, og det er fordi jeg ikke er i god form. Dette vil si at jeg ja putser og peser når jeg trener. Innerst inne så vet jeg jo at alle gjør dette hvis de har en god treningssøkt, men jeg klarer ikke å bry meg om andres pusting. Derfor forstår jeg ikke helt hvor jeg tenker at alle andre skulle tenke på at jeg gjør det.

3.Gruppetimer har vært noe jeg har vært litt på. Mange av disse timene går utpå dans så dette er noe som kunne falt i smak hvis det ikke hadde vært for at jeg også her føler meg beglodd. Jeg er redd for å gjøre feil og jeg er redd for å vise at jeg er sliten. Jeg har prøvd noen timer flere ganger før hvor jeg har fullført. Problemet har bare vært at jeg i etterkant har følt meg skikkelig dum som har stått der å danset hvor flere har kunnet sett på meg. 

Bildet er lastet opp fra google

4.Ett annet problem på flere treningssenter er det at du ofte må vente i kø for å bruke de forskjellige apparatene. Når jeg skal trene så går jeg inn i en slags verden hvor jeg må være for å finne motivasjonen. Denne blir litt brutt når jeg må stå å vente på å få apparatene til for eksempel trening av ben. 

5.Musikk er også for meg veldig viktig for meg under trening. Musikken har så utrolig mye å si og den kan gi utrolig mye motivasjon etterhvert som du holder på. Hvis jeg er sliten og holder på å gi opp så fyrer jeg på med en skikkelig god sang med masse rytme. Ingenting er verre enn når du er på treningssenter og du holde på å gi opp så kommer det en rolig ballade av en sang på høytalerene..

Dette er bare noen av tingene som jeg både tenker og føler på når det kommer til treningssenter. Nå har det seg slik at jeg som jeg sa nettopp har kommet til ett punkt i livet hvor jeg skal prøve å legge bort alle disse rare men også vonde uvanene mine. Etterhvert nå vil jeg komme til å melde meg inn en plass hvor det kanskje ikke er så veldig mye folk. Jeg tror at kunsten blir å overdøve musikken på treningssenteret med min egen musikk i headsettet. Kanskje jeg da klarer å utelukke alt og alle rundt meg.

 

Kanskje synes dere at jeg er en smule rar etter dette innlegget. Kanskje er det også flere der ute som sliter med det samme. Det er et enormt kroppspress der ute så jeg blir ikke overrasket om det er flere som sliter med selvfølelsen på et treningssenter. Hvis du føler deg truffet så kan du legge igjen en kommentar så kan vi ta en prat om akkurat dette. Det er vertfall ikke lett å føle seg alene om å være litt rar. Å høre at andre også tenker på noe av det samme kan faktisk hjelpe!

 

Setter stor pris på hvis du deler innlegget!

Ha en finfin dag alle sammen<3

 

 


1 kommentar


Katrine

10.07.2016 kl.10:47

Jeg tenkte som deg for noen år siden. Treningssenter virket som et skummelt sted hvor bare veltrente mennesker gikk. Så begynte jeg og en venninne å trene sammen. Vi hadde begge noen timer med PT for å lære om teknikk. Da begynte det plutselig å bli gøy! :D vi sladret, heiet på hverandre og siden vi hadde det hyggelig sammen, klarte vi å drite i alle rundt oss. Etterhvert oppdaget vi at de aller fleste der ikke hadde tid til å se på oss, for de var så fokusert på egen trening. Nå trener jeg alene også. Da har jeg mobilen i baklommen, så jeg kan bestemme musikken selv.

Så mitt råd, prøv å finn noen du kan trene sammen med, ha med deg din egen musikk og liker du ikke å trene med mange andre rundt deg? Det er tidspunkt hvor treningssentrene er nesten tomme. Tidlig på morgenen, midt på dagen og sent på kvelden. Like før jobb og rett etter jobbtid, er det som regel fullt. Går du innom et treningssenter, kan du nesten garantert få en gratis prøvetime, da får du sett deg rundt og prøvd ut hvordan treningssenteret er. Lykke til :)


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde