Dette må stoppes NÅ!


12.07.2016 kl.09:30
Bildet er hentet fra google

Idag vil jeg ta opp et tema som jeg ser på som veldig viktig! Jeg kan for noen kanskje høres ut som en førskolelærer i og med at vi fikk dette prakket på oss opp til flere ganger i uken på barneskolen. Men dette er et utrolig stort tema og ikke minst så er det flere som enda ikke har skjønt dette. Vi må gjøre noe folkens, dette går ikke lenger! Nå når vi er så mye mer på nett og i sosiale medier enn før så er folket vertfall utsatt for det. Jeg snakker selvfølgelig om mobbing.

Mobbing er et sårt tema for veldig mange. Nå til dags er den yngre garde flinkere til å skjule mobbingen ved å gjøre det i sosiale medier. Mobbing kan både være fysisk, men det jeg vil ta opp idag er den psykiske delen. For det å få høre at man ikke er bra nok, at man ikke går i de klærne alle andre går i, eller få høre at man rett og slett er stygg. Dette er noe av det verste man kan få høre. Dette kan få en person til å falle til bunns. 

I flere tilfeller er det også flere gjenger som menger seg sammen og går sammen mot en enkelt person eller en annen mindre gruppe. De blir overkjørt med masse stygge kommentarer. Det å få høre at man ikke ser bra nok ut hver eneste dag vil få en person til å til slutt begynne å tro på dette nesten. Og hvis denne personen kommer så langt at han eller hun begynner å ta det til seg, ja da er denne personen langt nede. Det å gå rundt å føle seg stygg er noe som ingen burde oppleve.


 

Jeg har selv aldri blitt mobbet på den måten. Men jeg har fått ett par drittkommentarer mot meg av og til, å tro meg jeg husker alle! Jeg er en person som ønsker å være bra nok. Jeg går rundt å smiler og later som om alt er perfekt. Jeg kan også se veldig sterk ut fra utsiden, noe som jeg ikke er når det kommer til utsende. Det er flere der ute som ikke tar dette særlig tungt hvis noen utpeker deg til å være den styggeste Disse personene kan fort prøve å være morsomme med å komme med rare kommentarer og rett og slett ikke tenke over at dett faktisk kan såre.

Et eksempel på dette er at når jeg var 8 år gammel så gikk jeg på barneskolen. Vi var en veldig variert klasse vil jeg si med mange forskjellige rollemodeller. Vi var veldig forskjellige så det ble litt rollekonflikter. Noen var veldig mye mer sterkere psykisk enn andre. Allerede da var det litt grupperinger med de "kule". Ikke vet jeg hva som skulle til for å være kul, men vertfall så var ikke jeg i den gjengen, noe som ikke brydde meg om da jeg hadde masse venner og trivdes på skolen. Men en dag skulle vi hoppe strikk. Det var en lek hvor vi skulle holde strikken i luften og lage et mønster som vi skulle krype gjennom uten å komme borti strikken. Vi hadde samlet hele klassen, så det var veldig gøy. Når det var min tur klarer en ifra den "kule" gjengen og prestere å si at de kunne bruke meg som en madrass slik at fallet ikke ble så hardt da vi på den runden måtte nærmest stupe gjennom for å ikke komme borti.

Folk kan kanskje tenke at dette er teit og henge seg opp i. Men dette er en setning som jeg alltid vil komme til å huske. I den tiden var jeg bare et barn. Jeg tenkte ikke særlig på hvordan jeg så ut. Jeg så selvfølgelig på hvordan andre så ut og tenkte meg frem til hvordan jeg egentlig ville ha sett ut. Men det var ikke et sårt tema før flere klasse-kamerater begynte å fortelle meg hvordan de syntes jeg så ut. Når jeg var 8 år gammel forsto jeg at mobbing er galt. Jeg har selvfølgelig vært i flere krangler med flere mennesker. Jeg har sikkert sagt mye stygt, men ingen og da mener jeg INGEN kan si at jeg har sagt noe stygt om utseende deres. Dette ville jeg aldri gjort mot noen. Den følelsen av å ikke føle seg bra nok på noen måter er en følelse jeg ikke unner min verste fiende.

Mobbing tror jeg at kan være mye av årsaken til at det er så mye kropppress der ute. Vi bemerker hvordan alle andre ser ut istedenfor å bry oss om oss selv. Heldigvis er det enda mange snille sjeler der ute som er i mot mobbing og som gjør alt som står i deres makt for å forhindre dette. Mobbing er vondt, mobbing kan føre til så galne ting som selvmord, mobbing er noe som alle bør slutte med akkurat NÅ!

 

Hva tenker om mobbing? Jeg vil gjerne høre akkurat DIN mening.

Ha en flott dag videre <3

Mobbing

 

 


3 kommentarer


miamisweety

12.07.2016 kl.10:09

Mobbing er en fæl ting. Det er litt som å bli brent, det gjør utrolig vondt.

Var selv ett mobbeoffer, og husker tidene på barne- og ungdomskolen da jeg ikke fikk være med på noe i friminuttene. Til og med ble jeg dyttet ned i sølepytter og spyttet på, fordi jeg var så stygg.

Den dag idag har jeg blitt sterkere og vokst på det, og vi som har blitt mobbet er mye mer obs enn kanskje andre. Jeg liker og hjelpe mennesker, og det fordi jeg har blitt heftig mobbet da jeg var mindre. Ble mobbet i 8-9 år i strekk, uten at noen lærere brydde seg om dette.

Mobbing er utrolig svakt, og eg lure egentligt litt på om de som mobbe andre egentlig har det så bra?

Folk hakke ner på andre, for å føla seg bedre. Og når det komme te barn og ungdom, så føle eg mange gjør det for å ha "status" for å vær kule. Det e ikkje alle som e sterke nok, å det e mange som tar selvmord. Någe som e utrolig trist.. :( Håpe denne verdenen blir bedre ein dag.
Donormamma

12.07.2016 kl.23:48

miamisweety: Så utrolig trist å høre. Ingen fortjener og å bli mobbet! Jeg selv tror ikke at mobbere har det noe særlig bra med seg selv. Men det er bare slik jeg tenker da. Hadde jeg vist med meg selv at jeg har såret noen og fått dem til å falle på bunn, da ville vertfall jeg følt meg helt dum og hadde absolutt ikke hatt det bra med meg selv! Tusen takk for at du åpnet deg og tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar <3 ha en fortsatt flott kveld!
miamisweety

13.07.2016 kl.00:15

<3 Ja noen av oss er dessverre litt mer uheldig enn andre, hehe. Men det har absolutt gjort meg sterkere og mer reflektert som person :) Ja det e akkurat det eg åg tenke, at de kan ikkje ha det så absolutt godt med seg sjøl. Kanskje har de foreldre som slite økonomisk eller har problemer hjemme bare. Man vet aldri historien bak det heile. Takk for det :) håpe du hadde ein flott kveld :) har kost meg masse på jobb


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde