"Stakkars barn som må vokse opp med to mødre, EKKELT"!


12.07.2016 kl.21:31
Første gang jeg startet blogg så var det på grunn av at jeg ville skrive om oss som familie. Jeg ville vise andre at selv om vi var to jenter med et barn at vi også var en helt normal familie. Jeg ville vise at Adrian fikk en like god oppvekst som alle andre barn selv om han har to mødre. Derfor blogget jeg en del om hverdagene våre. 

Når jeg startet bloggen så fikk jeg høre av flere at dette da i 2015 var blitt såpass normalt at jeg ikke ville komme til å få noen reaksjon på bloggen. De fleste sa og sier enda at dette nå er så vanlig at vi ikke vil komme til å møte noen fordommer. Dette er noe jeg ikke helt har trodd helt på og enda ikke helt tror helt på. Jeg er ganske sikker på at det enda er flere der ute som ikke helt lever i 2016, eller rett og slett bare har en annen tro eller et annet syn på livet rett og slett.

Når jeg gikk gravid fikk jeg min første kommentar om hvor gal og rar jeg var som ville få barn med en jente. Dette var før vi reiste til Danmark. Jeg har alltid slitt med dårlig rygg og bestemte meg derfor for å starte på treningssenter for å prøve og trene ryggen litt slik at kroppen rett og slett var litt klar for et svangerskap. Jeg meldte meg inn og tok fort kontakt med styreren for å lage et treningsprogram. Han spurte selvfølgelig hva jeg ville trene og jeg svarte rygg. Vi pratet ganske greit sammen så han kom på å spørre hvorfor jeg akkurat ville fokusere på ryggen. Jeg svarte da at jeg og min kjæreste skulle til danmark om noen måneder og at jeg derfor ville forberede kroppen og ryggen til et svangerskap. Han trodde jo at dette var fordi vi slet med å ble gravide på den naturlige måten, men da fortalte jeg jo at det var fordi at jeg var med ei jente. Og da kom reaksjonen gitt!

Jeg ble da fortalt at hvis hans datter hadde kommet hjem og sagt at hun hadde funnet seg en damekjæreste, ja det hadde han sagt ifra til både datteren og kjæresten at dette ikke var greit. Hvis de hadde gått så langt at de i tillegg ville ha barn sammen så hadde han kuttet kontakten med datteren sin.

Jeg syntes jo dette var helt sprøtt og ble helt stum. Jeg tenkte i mitt stille sinn at han ikke hadde noen rett til å stå der å nærmest skrike til meg fordi jeg hadde tatt et slikt valg. Jeg meldte meg ut dagen etter hvor jeg begrunnet det med at det var en alt for useriøs sjef der.

Når jeg hadde bloggen morogmamma så fikk også vi en kommentar der hvor vi fikk høre at vi var ekle som var sammen. Vi fikk også høre at vi var fæle mennesker som ville barnet så vondt når det måtte vokse opp med to damer. Jeg husker ikke alt han skrev, men det var vertfall tett i tett med skrift størrelse 12 om hvor stygge,rare,fæle og ekle vi var.


 

Så folkens, det er enda flere med fordommer der ute. Heldigvis ikke mange. Jeg har aldri og kommer aldri heller til å tvinge folk til å ha samme mening som meg om akkurat dette. Men jeg synes at det mest rettferdige er at hvis jeg som er for dette klarer å tie til disse med fordommer, da skal jammen disse med fordommer også klare å holde kjeft om noe de ikke har noe med å gjøre. De kan selvfølgelig tenke sitt, men det å sitte og snakke dritt direkte om personer og kalle dem dårlige mødre fordi de velger å få ett barn sammen, det er for meg ikke greit. 

Jeg har en blogg hvor jeg er klar over at folk kan komme til å kommentere. Jeg har også et donorbarn og er klar for fordommene vi måtte møte i fremtiden. 

 

Del,del,del folkens!

Ha en super kveld videre <3

 


12 kommentarer


Anette.

12.07.2016 kl.22:19

Det viktigste er jo at barnet får et godt hjem. Skjønner ikke at folk kan ha så trangsynte meninger om dette :o
Donormamma

12.07.2016 kl.23:46

Anette.: Kjekt at du la igjen en kommentar! Nei det kan du si.. Ikke forstår jeg det

12.07.2016 kl.23:38

Det er trist å lese dette at folk kommer med slike komentarer nå til dags .. det er tross alt 2016 ! Syns dere er tøffe som er så åpen om dette ! Stå på videre å gi faen i de fordomene ! Gutten deres har det godt å lider ingen nød selv om han har to mødre .
Donormamma

12.07.2016 kl.23:45

Anonym: ja det er faktisk veldig trist at det fortsatt er noen der ute som tenker slikt. Jeg er sikker på at alle par, både med to mødre men også hvor det er to fedre klarer det å ta vare på ett barn vell så godt som et heterofilt par. Kjekt at du la igjen en kommentar! Ha en fin kveld!
Katrine

13.07.2016 kl.00:02

Jeg blir skikkelig trist over de reaksjonene du har fått.. Og det at en som jobber som PT kan komme med slike uttalelser, er overhodet ikke greit. Jeg hadde meldt ham, for det er rett og slett diskriminering. Og når han diskriminerer på jobb, da burde han få en skikkelig skrape. Jeg blir også trist på hans vegne, at livet hans er så snevert at han ville kuttet kontakten med sin egen datter pga noe slikt.

Jeg er jo selv skeiv, og skal prøve å få barn som enslig. Vil barnet mitt (om jeg får et) lide fordi det bare vil ha en forelder? Er det feil av meg også å gjøre dette? Ja, jeg har slitt med disse tankene. Jeg har allikevel landet på at det ikke er to foreldre (eller foreldre av forskjellig kjønn) som er det viktigste. Det viktigste er kjærlighet, omsorg og en forelder som VIRKELIG ønsker det. Jeg kjenner altfor mange som vokser opp med en mor/far som aldri skulle vært foreldre. Omsorgssvikt, overgrep, rus, vold osv osv. At barnet har både en far og en mor hjelper ingenting, om de ikke er skikket til foreldrerollen.

Jeg har også landet på at selv om mitt evt barn ikke får en far, så vil det allikevel ha mange gode mannlige rollemodeller. Onkler, søskenbarn, kusines sambo, grandonkel (blir ekstra bestefar) morfar og gode kamerater vil stille opp.

Jeg tipper din lille gutt har det også. Og jeg tipper at han vil vite som voksen at han var ØNSKET! Jeg tror det er viktigere for et barn enn alt det andre.
Donormamma

13.07.2016 kl.00:13

Katrine: Kjør på!! Det er det eneste jeg tenker! Jeg har selv vært inne på tanken faktisk. Dette er noe jeg kommer til å lage et innlegg om. Jeg er enda ung og har enda god tid, derfor venter jeg. Men det er som du sier kjærligheten for barnet som teller og absolutt ikke hvilke kjønn som tar vare på dette barnet. Jeg har også sett omsorgsvikt flere steder og har da fått bekreftet at det at vi er to kvinner som har han ikke har noen ting å si. Jeg har dårlig selvtillit og selvfølelse når det kommer til meg selv og hvordan jeg ser ut. Men når det kommer til dette så er jeg fast bestemt og jeg kommer aldri til å gi meg. Jeg vet at sønnen min har det bra og at han får masse kjærlighet av oss og alle rundt han. Jeg håper du fullfører og håper enda mer at du får deg en liten prins eller en liten prinsesse <3
Mamsenogtrollunga

13.07.2016 kl.00:05

Folk assa! Jeg hadde en diskusjon med en kollega en gang, hun var tydeligvis en av disse trangsynte, som mente at det var for drøyt at homofile skulle få barn sammen. Kjenner jeg blir sint bare jeg tenker på det. Jeg klarte ikke etter beste evne å få henne til å forstå hvor fæl tankegangen hennes var.

Ønsker dere alt godt:-)
Donormamma

13.07.2016 kl.00:13

Mamsenogtrollunga: Godt du snakket til henne, hehe! Noen trenger å få høre det.
Katrine

13.07.2016 kl.01:01

Takk <3
Tante Silje :-D

13.07.2016 kl.10:10

Du e god big siss <3

eg e sikker på Adrian har det veldig godt med 2 mammer om ikje bedre <3 han stråååle dagen lang og sprer mye glede! tror ikke han lider noe for å ha 2 mammaer ! :-D

hilsen ei som elske tantungen sin merr en alt i denne verden <3 ( tante Gal )
Eirin

15.07.2016 kl.22:44

Det finnes dessverre fremdeles mange fordommer mot dette, men da er det så bra med blogger som din som belyser dette temaet og viser at kjønn på foreldrene har ingenting å si får hvilken oppvekst barnet får. Heldigvis. Så lenge barnets beste er i fokus så har det ingenting å si om det er to mødre/to fedre eller en mor og en far :-)
Donormamma

16.07.2016 kl.13:05

Eirin: Takk for at du tok deg tid til å kommentere <3< Jeg er helt enig i alt du sier! Det har ingenting med hvilke kjønn foreldrene barnet har, det har med kjærligheten foreldrene gir barnet.


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde