Mange jenter sliter i hverdagene


17.07.2016 kl.18:09


Vi vet alle om kroppspresset rundt kvinner som foregår nå og som har foregått veldig lenge. Vi ser både i filmer, reklamer og andre plasser i media at damer har tykt, langt og glansfullt hår. Ren og naturlig vakker hud og ikke minst en kropp i størrelse XS. Men dette er bare presset rundt dette med kropp. Det er også press rundt det å være flink til ting, kunne ting. Presset vises også når det kommer til utdanning og penger. Vi lever i en verden fult av press. Noen merker det nok bedre enn andre, men presset er der og jeg tror ikke det forsvinner med det første.

Men hvorfor er det slik? Hvordan har det blitt slik? Det er ikke ofte du ser for eksempel en dame i størresle L/XL med kanskje litt uren hud i reklamer. I filmer er det også somregel jentene i XS som spiller rollene som populære. Men hvorfor er det slik? Er det størrelsen på kroppen og utsende vi skal gå ut ifra når vi skal få oss venner? Ikke vet jeg, men slik burde det i tilfelle ikke være! 

Dette med kroppspress er noe som stresser meg. Jeg har sett så mange tilfeller av jenter i ung alder som sliter med tanken på seg selv og ikke minst av synet på seg selv. Unge flotte jenter med ikke ett kilo for mye på kroppen starter på dietter for å ta av flere kilo. Jeg blir helt frustrert når jeg ser dette jeg. Unge jenter skal være ute å få seg mange kjekke venner som liker dem slik de er enten om de er store eller små. Jeg tror folk har en tendens til å glemme litt ut at vi alle er mennesker. Ingen er like! Heldigvis spør du meg.. Tenk så kjedelig om alle hadde vært helt like, om alle var perfekt?

Men ordet perfekt er også noe jeg tenker på. Hvordan kan vi definere ordet perfekt? Hvorfor er det perfekt å ha tykt fint hår, lite sminke, store pupper,store lepper og dyre klær? Hvorfor er ikke ei jente med svart kort hår og er i størrelse XL perfekt? Hvem har bestemt hva som skal gå under kategorien perfekt? 

Men dette presset rundt utdanning og penger er også noe som folk legger merke til. De sier at aldri før har unge jenter merket presset så høyt som nå når det kommer til dette. Unge jenter bruker mye tid på skole for å få gode karakterer. Når de i tillegg har presset om kropp hengende over seg og i tillegg derfor skal trene så og så mange ganger i uken så blir det for mye. Vi er bare mennesker, vi skal ikke klare alt i verden. Vi har bare 24 timer i døgnet og har dessverre ikke tid til alt.

Jeg synes at vi jenter er veldig rare når det kommer til denne slags ting. Nå skal jeg ikke gre alle under en kam, derfor velger jeg å si at det er flere jenter som tenker alt for mye. Vi er så utrolig opptatt av hva alle synes istedenfor å tenke på hva vi faktisk er fornøyde med selv. Dette med press kommer nok alltid til å være en del av livene våre. Men jeg håper at det snart daler litt slik at vi klarer å fokusere på andre ting enn hva alle andre synes. Det vi jenter også glemmer litt ut tror jeg er at det også er et stort press rundt gutter. Guttene går også gjennom noen forferdelig perioder i livet fult av press. Gutter er ikke like flinke å snakke om slike ting slik som oss jenter. Men presset er der! Mer om gutter og press kommer i et annet innlegg.

 

Er dette noe dere tenker på? Hvordan takler dere presset vi møter på i hverdagene våre?

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet <3


0 kommentarer
bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde