Det er en vondt følelse og ikke føle seg bra nok


18.07.2016 kl.08:59


God morgen alle fine lesere!

 

Idag har vi en herlig morning! Adrian er i kjempe bra humør noe som lett smitter over til meg. Nå har vi akkurat spist frokost sammen og nå leker han med den nye brannbilen han fikk av bestemoren i går når hun kom hjem ifra ferie. Jeg har vært med å lekt og valgte nå å gå og sette meg ned med frokostkaffen min som jeg er nødt til å ha. I denne annledning tok jeg opp dataen for å skrive litt med dere fininger. 

Det jeg vil begynne med å si er at jeg er blitt veldig glad i dere! Jeg legger merke til mine faste lesere og elsker at dere nå også har begynt å kommentere! Tror ikke dere aner hvor mye kjekkere det er å skrive når jeg faktisk får kommentarer på det jeg skriver. Jeg setter hver på en minste kommentar og prøver å svare på absolutt alt så godt jeg kan. Jeg har hele veien vært veldig for at dere ikke skal føle dere dumme hvis dere sitter med noen spørsmål ang noe jeg skriver om. Jeg har så lust til at dere skal føle dere såpass trygge på meg at dere kan spørre om hva som helst. I går skrev jeg et kontakt innlegg hvor dere som jeg skrev i går også ta kontakt via mail eller facebook hvis dere måtte ønske det.

Det som er så kjekt med å blogge er at jeg føler at jeg får så mange nye venner når jeg sitter å skriver til dere hver dag. Jeg deler veldig mye personlige ting som får meg til å føle at jeg stoler på dere. Som jeg skrev i tidligere innlegg så har jeg slitt en del å sliter enda med dårlige selvfølelse og selvtillit. Jeg er av de personene som ikke føler at jeg får til noe som helt og er heller ikke fornøyd med hvordan jeg så ut. Dette med å blogge og ikke minst det å få se at dere bryr dere hjelper meg daglig, det skal dere vite. Jeg føler meg ikke alene, jeg vet at dere er der. Men dette innlegget jeg skrev er et innlegg jeg ofte er inne å kikker på. Dette er et veldig personlig innlegg som r skrevet rett fra hjerte. Jeg får en liten klump i magen når jeg selv leser det og vertfall med tanke på at det også er flere der ute som sliter med akkurat dette, kanskje til og med deg? Innlegget kan du lese HER. 

I dette innlegget skriver jeg om det å ikke føle seg bra på verken den ene eller den andre måten. Det å ikke føle at du ser bra ut, at du rett og slett er stygg. Det er ganske tungt å gå rundt med denne følelsen dette er noe som mange ikke forstår men som også kanskje mer enn vi aner forstår. Det er veldig mange mennesker som sliter med å se seg i speilet noe som er skummelt. I går kom jeg over noen tips som jeg vil dere med dere for å få en bedre selvfølelse og en bedre selvtillit. Kanskje dette er vidundertipsene? Ikke vet jeg, men her er de i vertfall?

 

  1. Det første du må gjøre, er å vite at du faktisk har negative tanker, og hva dine negative tanker er. Du kan ikke fikse det du ikke vet. Derfor må du VITE hva dine negative tanker er. Altså; du må gjenkjenne at tankene dine er negative. Når du klarer å ?se? ditt negative mønster og hvilke tanker som ligger i ditt mønster, ja da kan du gjøre noe med det. Har du tanker slik som dette:  ?Jeg er en dårlig person!? eller ?Jeg kan ingen ting!?? Da har jeg en god nyhet til deg. Dette er et tankemønster du har. Dette mønsteret skaper en følelse i deg. Og når du vet at du har disse tankene, så kan du endre dem. Tankene dine er ikke noe som er konstant. Tankene dine kan du endre, og du kan trene tankene dine til å ?tenke annerledes? enn de har gjort tidligere. Se på tankene dine utenifra. Se på dem som noe konkret som du kan TA på. Deretter kan du TA tankene dine ned, og endre dem til noe positivt. Når du tenker: ?Jeg er en dårlig person?, så TA ned tanken, og omdanne den til det du er bra på.
  2. Stopp å sammenligne deg med andre personer. Om du skal sammenligne deg med andre personer, så sammenligner du deg med det dem er god på. Andre personer fremhever sine fordeler, og det kan være fordeler de har jobbet mye med for å bli god. Dersom du skal sammenligne deg med andre personer, så vil du ikke kunne ta tak i deg og det DU er god på. Ta frem penn og papir. Skriv ned 10 ting du er god på. Deretter skal du skrive HVORFOR du er god til dette. F.eks: ?Jeg er god til å skrive fordi det skaper gode følelser hos andre mennesker og jeg hjelper dem til å få en positiv endring i livet sitt? eller ?Jeg er en snill mamma fordi jeg bruker god tid hver kveld sammen med min datter slik at vi får snakket sammen?.Mange synes det er utfordrende å skrive gode og positive ting om seg selv. Det er en treningssak, og det er noe du må trene på hver dag om du skal få den endringen du ønsker deg.
  3. Start livet ditt med dagen i dag! Veldig mange definerer seg ut fra hvem de var i går og det livet de har levd. Tro meg, jeg vet hva det vil si å leve i fortiden. Jeg har vært en mester i grubling og har angret på masse av det jeg har gjort. Jeg har gjort den største feilen av de alle: Jeg definerte meg selv ut hva jeg har gjort og tenkt tidligere i stedet for å være til stede her og nå. Gjett om det gikk et stor lys opp for meg da jeg skjønte at jeg kunne endre meg selv med å starte i dag. Jeg kunne restarte livet mitt. Jeg kunne ta tak i hvem jeg ønsker å være fra nå. Ja; akkurat nå! Jeg skjønte at jeg ikke trengte å leve ut fra fortiden, men at jeg kunne ta tak i å gjøre positive ting for meg selv og de rundt meg I DAG! OMG: det er SUPERFANTASTISK å leve akkurat nå. Det er såååå godt å bare være. Her og nå. Dette er også noe som krever massiv trening. Jeg har vært mester i å leve i fortiden eller i fremtiden. Jeg satte meg et nytt mål for noen år siden, og det var å leve i NÅTIDEN. Jeg hadde faktisk ikke tenkt tanken at jeg kunne styre det. Lever jeg 100% i nåtiden hver dag? Nei, så absolutt ikke. Jeg tar meg selv ofte i å leve både her og der, men jeg trener på det hver dag. Og jeg blir bedre og bedre for hver dag, og det er utrolig godt å kjenne på mestringsfølelsen av å kunne bli god i å EIE tankene mine.

 

Jeg vet ikke hva du syntes, men jeg syntes det hørtes ut som noen gode tips! Jeg kjenner meg selv i noen av dem og vet at jeg er utrolig dårlig på mange av disse tingene. Dette er noe jeg skal prøve å ta tak i nå for å forhåpentligvis endre litt på tankemønsteret mitt. Håper disse kan hjelpe andre også! Er det noe jeg setter pris på når jeg skriver slike innlegg så er det om akkurat DU gidder å dele dette til dine venner,familie og bekjente! Tenk om du har ei venninnene eller ei i familien som sliter med akkurat dette. For henne kan det kanskje hjelpe å lese at andre også sliter med akkurat disse tankene. Så vær så snill å hjelp meg og dele <3

 

Håper dere får en fortsatt flott dag! Snakkes senere <3


1 kommentar18.07.2016 kl.19:16

Tusen takk for tipse <3 det er ikke lett å tenke posetivt når man har en dårlig periode med masse kaos i hode... men det du skriver hjelper faktisk ! Jeg er så glad for at jeg har et barn som får meg til å glemme der å da, å bare være til stede i hennes lek og moro <3 da er live vert å leve .


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde