Jeg legger meg under kniven


19.07.2016 kl.16:00Bildet er hentet fra google


For eller litt i mot? Eller kanskje sterkt imot? Det er veldig mange forskjellige meninger rundt dette ekstremt omdiskuterte temaet, nemlig plastisk kirurgi. Jeg snakker om forstørring av lepper,rumper,pupper osv. Men også forminsking eller stramming opp av hud rundt lår,mage eller andre plasser på kroppen. Det er så mye du kan fikse på at det skremmer meg! Ingenting virker umulig for disse som utfører slike operasjoner. 

Som jeg skrev så er dette et veldig omdiskutert tema, ja kanskje noe av det som er mest diskutert rundt om på nettet. Noen har ekstremt sterke meninger rundt dette og føler av den grunn at de kan komme med frekke og direkte upassende kommentarer til personen som kanskje har valt å forstørre rumpen sin. Jeg tror nok at de som gjennomfører slike operasjoner nesten sliter mer med alle tilbakemeldingene enn selve smerten de har etterpå. Jeg hadde heller ikke blir overrasket om dette er blitt litt tabu. At folk rett og slett ikke alltid snakker offentlig om små operasjoner de har gjort for å rett og slett slippe dette.

Etter min mening så er jeg ekstrem til å tenke at det alltid er to sider av en sak. Jeg er ikke for operasjoner på flotte damer som ikke har noe å operere men som allikevel opererer seg for å ligne en kjendis eller for å få mer oppmerksomhet. Jeg synes det er feil å gjøre det mot kroppen for å få oppmerksomhet. Noen kan kanskje komme til å si at de gjør det på grunn av dårlig selvfølelse, at de rett og slett ikke føler seg fine. Men er dette virkelig grunnen?? Eller er det fordi de ikke føler seg fine NOK? For det tror jeg. Kanskje det kan være en litt sterk mening å gå ut med, men dette er noe som jeg tror. Jeg tror at det for mange er status og for eksempel ha rumpen til noen i kardashians familien.


Bildet er hentet fra google


Men som jeg skrev så har jeg også en side som sier at jeg er for operasjoner. Dette vil da si i noen tilfeller! I noen krise tilfeller. Hvis noen for eksempel har vært store og har klart å tatt av mange kilo, hvorfor skal ikke de da få lov til å operere vekk hud slik at de slipper å dra på alt dette her når de har vært så flinke? Eller hva med personer som har vært gjennom en fødsel? Kroppen forandrer seg ekstremt hos mange under en fødsel og mange kan slite med for mye her eller alt for lite andre steder. Det å gå ifra å være fornøyd med kroppen sin til å plutselig ikke kjenne igjen kroppen sin etter bare 9 måneder er noe som veldig mange kan slite med. Og hvorfor er det da ikke greit hvis de vil fikse litt på kroppen sin? 

Jeg har valgt å skrive om plastiske operasjoner på grunn av at jeg synes at det går under temaet kroppspress. Det må da gå under det temaet når noen opererer seg for å få større rumpe eller ikke føler seg fine nok for omverdenen? Jeg valgte også å skrive om det fordi jeg selv har tenkt å legge meg under kniven om noen år. Jeg høres kanskje veldig selvsikker ut her jeg sitter å skriver dette, men det er jeg ikke. Jeg er livredd for hva andre skal si og mene om dette men dette er noe jeg har tenkt på en stund nå. 

Grunnen til at jeg ønsker å legge meg under kniven er rett og slett fordi jeg ikke kjenner brystene mine igjen etter svangerskapet,fødselen og ammingen. Jeg er ikke en person som er opptatt av store og perfekt pupper. Jeg har aldri vært super fornøyd med dem, men jeg hadde aldri ha operert dem hvis det ikke hadde vært for at de ble enda mindre etter ammingen. Om ikke jeg føler meg så fin så er dette ingenting i forhold til det å ikke føle seg feminin. Nå når jeg også har begynt å trene så merker jeg det svært godt på puppene. De blir ikke akkurat større med tiden. Så planen min er å vente til jeg er ferdig med barn og heller fikse på det etterpå. Da tenker jeg selvfølgelig ikke store og flotte pupper som du kan se på at er silikon. Men da snakker jeg om en helt normal størrelse som vil komme til å passe til meg og min kropp. Jeg vil føle meg feminin, og hvis det er dette så må til så har jeg valgt at jeg kan trosse stormen og netthetsen rundt dette.


Bildet er hentet fra google
 

Dette var et innlegg med masse sterke meninger vil jeg tørre å påstå. Kanskje litt for sterke? Kanskje får jeg en reaksjon på noe av det men det får bare komme. Dette er et såpass omdiskutert tema at jeg er åpen for andre sine meninger hvis noen skulle ha noe å si. Jeg vil gjerne høre akkurat DIN mening rundt dette så legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under! Jeg vil også høre dine venner, din familie og dine bekjentes meninger så hjelp meg med å dele innlegget <3

 

Ha en fortsatt strålene dag!

 

 

 


4 kommentarer


Veronica Rona Thomassen

19.07.2016 kl.19:28

Tatt bukplastik selv, best brukte peneger jeg noen sinne har brukt på meg selv. Angrer ikke og hadde gjort det igjen!
Hege Kristin

19.07.2016 kl.21:12

fint skrevet! syns det er greit å fikse på en ting, men hvis du skal begynne å fikse på alt, blir det litt mye.

har forresten ukens blogg konkurranse på bloggen, gjerne ta en titt!
Vivian dagestad

24.07.2016 kl.09:45

Kjempebra skrevet👍.Vurderer sterkt å fikse brystene,plaget mg siden barneskolen!!

Synes det er greit å fikse litt på kroppen vår,når vi er ferdig med barn.

På tide å tenke litt ekstra på sg selv da,og føle seg litt vel!!!😁👍
Donormamma

24.07.2016 kl.22:45

Vivian dagestad: Takk for at du tokd eg tid til å legge igjen en kommentar! :-) Jeg er helt enig med du skriver! Det er kjempe viktig å føle seg vell! :-)


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde