Hvorfor er vi nordmenn så utrolig dårlige!?


23.07.2016 kl.09:50
God morgen alle sammen! 

 

Nå sitter jeg med den styggeste dulten du noen gang kan tenke deg på hodet og ser på mummitrollet med Adrian. I natt slet jeg veldig med å få sove, kanskje grunnet varmen? Vertfall så er jeg stuptrøtt! Hvordan går det med dere i denne tropevarmen vi har om nettene? Det er jo helt forferdelig å sovne synes jeg!

Nå sitter jeg godt plantet i sofaen med en stor kopp kaffe og tenker på hva jeg vil skrive med dere om. Det er et tema jeg har tenkt litt på i det siste og dette er et tema som er utrolig viktig. I tillegg er det et utrolig enkelt tema men som vi mennesker spesielt her i Norge er utrolig dårlige på. Jeg snakker nemlig om skryt og komplimenter. 

Når jeg tenker på komplimenter så tenker jeg på skryt og positive kommentarer rettet mot andre personer. Komplimenter kan være rettet til både noe man gjør, men også til hvordan man ser ut. Komplimenter er noe positivt. Alle liker å få høre at de ser bra ut eller er flinke til noe. Så da kommer det store spørsmålet som jeg lurer litt på.

Hvorfor er vi så utrolig dårlige dårlige på å gi komplimenter til andre mennesker? Jeg vet bare hvilken følelse jeg får når noen sier noe fint til meg. Jeg føler meg spesiell hvis noen legger merke til at jeg kanskje har pyntet meg litt ekstra til en anledning. Kommer noen som jeg bryr meg om og sier at jeg er fin eller flink så blir jeg glad og jeg får lyst til å kle meg opp å piffe meg litt ekstra opp flere ganger. Men det som er så teit er at selv om at jeg får denne følelser så er jeg selv utrolig dårlig på å gi komplimenter.  

Nå skal jeg ikke gre alle under en kam å si at alle er like elendige, men vi mennesker i Norge er faktisk alt for dårlige til å gi andre komplimenter. Det er ikke mange som tar seg tid til å si til medmennesker at de var ekstra fine på håret i dag eller at akkurat den jakken så smashing ut på deg. Alle har så utrolig godt av å få høre at de ser bra ut. Til og med flere kjærestepar synes jeg er for dårlige. De er som oftest flinke de første månedene så dabber det av etter hvert. Men hvorfor er det slik? Er det slik at vi bare skal gi komplimenter når vi er nyforelsket? Dette er jo noe som vi burde holde på? Hvilken kjæreste vil ikke høre fra den andre parten at han eller hun legger merke til han eller henne? Dette tror jeg kan ha stor betydning i et forhold.

Det som også er litt rart er at vi mennesker har en tendens til å ta dette med komplimenter ille opp. Mange av oss begynner å tenke helt omvendt hvis noen kommer bort å for eksempel sier at vi har fine klær. Vi prøver med det samme å finne ut om denne personen er ironisk. Vi mistenkeliggjør komplimenter, HVORFOR? 

8 hender holder hverandre i ring

 

Og hvordan er vi til å ta i mot komplimenter fra andre? Jeg elsker å få komplimenter men jeg er utrolig dårlig på å få dem. Dette har jeg også sett i flere tilfeller noe som får meg til å tenke på at om dette kan ha noe med det at vi nordmenn er redde for å virke selvopptatt. Jeg tror vi er redde for å si oss enige i at vi for eksempel er flotte på håret. Men hvor er vi det? Jeg vet med meg selv at det er mye kjekkere å gi komplimenter hvis jeg får en fin reaksjon på det jeg sier. Hvorfor heller ikke si "ååå synes du det? Tusen takk" eller "tusen takk! Jeg har akkurat kjøpt denne jakken og er utrolig fornøyd!". Det er så utrolig mye kjekkere å gi komplimenter hvis man får et skikkelig svar så dette er noe å huske på.

 

På bloggen skriver jeg en del om kroppspress. Komplimenter er noe som jeg synes går under temaet kropppress og det er fordi at komplimenter kan være med å gjøre at en person føler seg bedre. En person kan få bedre selvfølelse og selvtillit ved å få komplimenter. Uansett hvordan jeg vrir og vender på det så ser jeg bare positive ting meg å gi andre komplimenter. Å si at andre er pene eller flinke til noe er bra og noe alle bør gjøre! Så jeg oppfordrer deg til å gå ut på gaten, til venner eller til familie og si høyt hva du tenker om for eksempel den råkule sveisen de kanskje har stresset med eller de utrolig flotte og matchende klærne de har tatt på seg idag. Hvis du gjør dette så tror jeg nok at ikke bare den personen vil føle seg bedre men også deg selv. Det å se at folk stråler av det du sier er veldig kjekt å se. 

Jeg elsker vertfall å se at jeg gjør andre glade så dette er noe jeg kommer til å bli mye flinkere til!  


4 kommentarer


Dory

23.07.2016 kl.10:15

Hei.

Du bruker med "hele Norge" og "vi", men det er sjelden jeg er enig i utsagnene dine. Mye mulig det er dine egne opplevelser, men da må du skrive "jeg" og ikke "hele Norge". Komplimenter kommer hvis man gir. Slutter man, eller aldri takker når man får, vil heller ingen gi.
Donormamma

23.07.2016 kl.18:11

Dory: heisann :-) kjekt at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar. Hvis du føler det slik så beklager jeg. Har prøvd å skrive at jeg synes at folk er dårlige til det. Da snakker jeg om mine opplevelser rundt dette. Jeg har også benerket at jeg ikke skal gre alle under en kam. Men det fint du sier ifra, da skal jeg være ekstra obs. På det neste gang! Ha en fin helg :-)
Marlene Nilsen

23.07.2016 kl.11:45

Det er forskjell på folk :)
Donormamma

23.07.2016 kl.18:12

Marlene Nilsen: det et helt sant :-) det er derfor jeg skrev at jeg ikke skal gre alle under en kam. Da har jeg ikke vært tydelig nok å beklager dette. Kommer til å være mer obs i fremtiden :-) ha en fin helg :-)


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde