Prisen på et donorbarn


27.07.2016 kl.08:11


God morgen alle sammen!

 

Håper dere har sovet like godt som meg. Jeg har en kjempe bra morning idag noe som er herlig! Føler meg så opplagt og klar for dagen. Jeg har jo en liten teori om at dette har med at jeg er i gang med dietten min igjen å gjøre. Jeg kjenner meg ikke oppblåst i magen lengre og merker på kroppen at dette går rette veien. Jeg legger merke til at dere liker når jeg av og til legger ut matinnlegg så i dag kan dere også vente dere et. For idag skal vi ha noe som sønnen min liker veldig godt. Så kanskje du også har barn og trenger en ny middag på middagslisten din?

Nå har jeg brukt morningen min litt rundt på nettet hvor jeg har lest om donorbarn. Jeg har kommet over veldig mange sider hvor det er barn i ungdomsalderen som skriver at de netopp har funnet ut at deres far ikke er deres biologiske far. Det var rart å lese hvordan de reagerte da de reagerte veldig forskjellig. Hun ene fikk vite hvilken pris moren og hennes "far"  hadde betalt for å få henne. Hun la veldig merke til dette med prisen og klarte å vri om tankegangen til at hun da forsto hvor lengtet og elsket hun var og er.

Dette er jo absolutt sant når det gjelder donorbarn. Det er ingen som reiser og blir inseminert eller får et donorbarn på andre måter bare for å få et barn. De reiser jo enten fordi mannen ikke kan få barn eller at de er av samme kjønn og er nødt til å få hjelp til å få barn. Jeg vil tørre og påstå at alle donorbarn er veldig elsket av sine foreldre, ja til og med kanskje litt mer enn vanlig hvis det går an å si det. De fleste barn om ikke alle er selvfølgelig elsket, men det å ha et donorbarn er veldig spesielt for en foreldre. Vi har kjempet for å få dette barnet, vi har gått gjennom masse tester og andre skriv og ikke minst så har vi måttet reise for å fullføre denne inseminasjonen. Vi har også betalt masse penger for å få dette barnet. I mine donormammas øyne så føler jeg vertfall at Adrian kanskje er litt spesiell.

Ikke spesiell fordi han er et donorbarn i den forstand. Det begynner å bli mer og mer normalt med donorbarn, men jeg mener heller at jeg føler at han er litt spesiell da jeg vet hvor lengtet han var på den tiden. Vi var i en livssituasjon hvor vi hadde veldig lyst på et barn. Vi var to jenter på den tiden som var nødt til å få hjelp med å oppfylle disse drømmene. Jeg er så glad for at finnes slike sædbanker slik at alle har muligheten til å få barn. Det er så utrolig mange flotte mennesker her i denne verden som fortjener å få barn, og da blir jeg så glad når jeg vet at det er en mulighet for alle.Etter at vi fikk Adrian så har jeg fått en del spørsmål om alt ifra hvordan vi gikk frem til hvilken pris vi betalte osv. Dette er jo bekjente,venner og families spørsmål. Men jeg tenker om kanskje noen av dere også lurer på dette? Jeg har faktisk merket at det er litt vanskelig for folk å spørre om denne slags spørsmål. Mange er redde for at jeg ikke vil svare fordi jeg rett og slett mener at de ikke har noe med det å gjøre. Men hvorfor er dette så galt å snakke om? Jeg tenker at det er flere i min situasjon der ute som sitter med mange spørsmål. Jeg hadde satt utrolig stor pris på hvis jeg hadde lest blogg om akkurat dette da jeg hadde mange spørsmål. Så dette er ingen hemmelighet fra min side, så hvis dere har spørsmål så er det bare til å komme med dem!

Hvordan vi gikk frem har jeg tidligere laget et innlegg om og det kan du lese HER. Når det gjelder prisen så husker jeg at prisen vi betalte i 2013 var ca 6000kr for selve inseminasjonen. Men utenom inseminasjonen kom også en del legetimer hvor du måtte ta en del tester. Vi måtte også gjennom en telefonsamtale som kostet rundt 500-700 kr tror jeg det var. Det var også et stempel som vi måtte ha som kostet litt i tillegg til reisen når vi skulle ned for å bli inseminert. Jeg er usikker på prisene faktisk, men alt i alt så vil jeg tippe at alt kom på rundt 9000-10.000kr. Dyrt tenker kanskje mange, men billig tenker jeg. Dette er jo prisen for å bli gravid på første forsøk vell og merke. Vi var utrolig heldige! Prisen ville vært 6000kr pr forsøk i tillegg til reisepenger. Jeg tenker at ingen pris er for høy når du så meget har lyst på dette barnet. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg betalte dette. Nå idag er jeg verdens lykkeligste mamma som har verdens mest sjarmerende sønn. Hvem vet, kanskje jeg reiser ned igjen?

 

Så har du spørsmål som sagt så er det bare til å spørre! Dere kan nå meg på mail: Marita-ha@live.no men også Facebook eller her på bloggen.

 

Ha en fortsatt strålende dag!

#donorbarn


0 kommentarer
bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde