Hvorfor ser ikke jeg det samme som du ser?


29.07.2016 kl.14:54


God dag alle sammen!

 

Idag startet dagen ganske så hektisk. Jeg og søsteren min sto opp med motivasjonen på topp. Vi hev i oss frokost og tok en økt med tabata-trening, noe som var ekstremt tungt! Men gud for en herlig følelse når du er ferdig. Jeg får så utrolig god samvittighet når svetten renner. Før har jeg aldri vært flink til å gå og se på meg selv i speilet. Jeg har alltid fått vemmelser av mitt eget selvbildet noe som ikke har vært lett å leve med.

Nå når jeg får såpass god samvittighet etter en god treningsøkt så er det så mye lettere å føle seg vell. Enda føler jeg meg ikke bra nok til å si at jeg synes selv at jeg er pen, men det går rette veien og selvfølelsen kommer mer og mer krypende. 


 

Noe jeg har tenkt en del på i det siste er dette med selvfølelse. Begrepet selvfølelse handler om hvor glade vi er i oss selv. Hvordan vi selv synes at vi ser ut og hvor fornøyde vi er med oss selv når det kommer til utseende. Når noen sier til meg at de ikke forstår at jeg selv sier at jeg er tykk så kan jeg ikke forstå hva de ikke ser. Hvordan går det an å ikke legge merke til de svære armene mine eller den store men flate rumpen min liksom? Men når jeg tenker på det så er det helt likt i fra min side. Når jeg ser på andre som klager over utseende deres så er det opp til flere ganger hvor jeg ikke har forstått hva de snakker om. Jeg kjenner flere som klager over stor mage, digre lår eller flat rumpe men som jeg ikke er enig med i det hele tatt. 

Jeg har også periodehvor jeg for eksempel kler meg opp og faktisk føler meg vell. Så går jeg kanskje på en fest eller bare på et besøk hvor folk tar bilder. Dagen etter våkner jeg og ser at disse bildene ligger på nettet og at jeg er på flesteparten av dem. Disse bildene har jeg opplevd flere ganger at jeg synes er drit stygg liksom. Da sitter jeg å husker hvor selvsikker jeg var den kvelden. Hvor vell jeg følte meg. Så ser jeg bildene og tenker " så jeg slik ut i går!?". Selvfølelsen raser med det samme og det er ikke lett å bygge den opp igjen.


 

Kjenner noen seg igjen? Det håper jeg virkelig ikke for dette er en veldig vanskelig følelse å sitte med. 

Men hvorfor er det slik at vi ikke ser det samme som vi ser på oss selv. Dette er noe jeg ikke har svar på men som jeg gjerne vil ha svar på. Hvorfor kjenner jeg så mange flotte jenter og gutter som ikke er fornøyde med seg selv men som jeg synes er kjempe flotte? Hvorfor ser jeg på meg selv som helt fæl til tider mens andre skriver til meg her på bloggen at jeg ser smashing ut? Smashing er ikke noe jeg selv ville kalt meg i min villeste fantasi en gang. 

 

Dette er et veldig rart tema, men også et veldig viktig tema. Jeg håper det ikke, men jeg tror faktisk at det er flere der ute som kan kjenne seg litt igjen i dette. Har dere noen konklusjoner så skriv i kommentarfeltet. Jeg vil gjerne høre akkurat DIN mening om dette.

 

Ha en fortsatt flott dag <3


0 kommentarer
bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde