Nå er det nok, jeg gir ikke opp!


03.08.2016 kl.07:10


God morgen alle sammen!

 

Kanskje ligger du enda og sover eller kanskje du faktisk allerede er på vei til jobb? Jeg for min del har verken sovnet eller stått opp. Som jeg også skrev i går så har jeg nå en helt forferdelig døgnrytme som snar må ta slutt. I går gikk jeg å la meg men fikk aldri sove. Jeg lå og snudde meg i sengen i flere timer før jeg fant ut at det ikke var noe vits i det lengre. Så jeg sto opp og har sittet nå i flere timer og tenkt på meg selv og fremtiden min. 

Fremtiden er en fjern tid for min del. Jeg trodde jeg hadde kontroll på videregående når jeg valgte mekanisk som min linje. Jeg begynte også i lære som cnc operatør og trodde enda at jeg hadde kontroll. Men etter rett over ett år så fant jeg ut at dette var helt feil for meg og det var etter denne dagen at jeg innså at fremtiden ikke kan planlegges. Jeg gikk lenge i ettertid og lurte på hvem jeg var og hva jeg ville gjøre med livet mitt. Jeg prøvde flere forskjellige typer jobber men ble egentlig ikke så mye klokere av den grunn.I 2014 ble jeg gravid og måtte derfor sette alt som hadde med jobb og karriere på hyllen. Både i svangerskapet men også etter at jeg hadde fått Adrian så klarte jeg faktisk å fokusere på andre ting. Dette med jobb ble liksom ikke en realitet igjen før etter at Adrian var fylt ett år. Da prøvde jeg meg på skolebenken igjen for å se om dette kunne være en måte og åpne nye dører på. På skolen gikk det helt greit. Jeg merket selvfølgelig at det var utrolig tøft da jeg hadde et lite barn hjemme som tok mye tid og energi. Men siden vi da var to så gikk det på en måte helt greit. Men samme året gikk vi fra hverandre og det var da jeg fant ut at jeg absolutt måtte slutte å planlegge fremtiden da det hele tiden skjedde uventede ting.

Nå sto jeg virkelig ved et skille hvor jeg visste at jeg måtte finne ut hva jeg vertfall ville bli. Dette slik at jeg hadde et mål slik at jeg visste at jeg og lillemann ville klare oss i fremtiden økonomisk. Det var da jeg valgte en gang for alle å ta skikkelig tak i meg selv. Jeg fortalte meg selv at det faktisk var på tide å planlegge litt. Jeg tok kontakt med fylkes kommunen for å få råd og tips angående forskjellige yrker, linjer og ikke minst fremgangsmåter innen arbeidslivet. De hjalp meg til å forstå at det ikke var umulig å få meg en utdannelse selv om jeg hadde valgt feil på videregående. De fikk meg til å forstå at jeg ikke er alene og at det finnes masse muligheter.

Ifra denne dagen har jeg visst hvilken retning jeg skal gå og hva som må til for at jeg skal klare å lykkes innen utdanningen min. Jeg har et stort ønske om å få jobbe med barn. Jeg vet enda ikke hva jeg vil jobbe som, men jeg vet at jeg brenner ekstra innen det å jobbe med barn som kanskje trenger litt ekstra hjelp. For å komme meg hit har jeg funnet ut at barn og ungdomsarbeider er et fagbrev som jeg har som mitt første mål. Så nå er jeg på jakt etter praksisplass noe som jeg har prøvd å fått tak i en stund nå. Jeg har også nå hatt noen uker hvor jeg har gitt litt opp på grunn av dårlige jobbmuligheter.

Men i natt fant jeg ut at jeg ikke gir opp! Jeg vil sikre meg det fagbrevet og jeg vil sikre meg og sønnen min en god fremtid. Jeg har nå skrevet søknaden min om igjen for å prøve og endre den slik at arbeidsgiverene ser bedre hvem jeg er og hva jeg er ute etter. Formiddagen idag skal jeg bruke på å levere en hau med søknader over alt for å sikre meg en jobb. Jeg håper jeg får en slik at jeg atter en gang blir påmint at ingenting er umulig hvis du bare kjemper for det.

 

Blogges senere <3

#Gir ikke opp


2 kommentarer


Tutta

03.08.2016 kl.11:00

Du må endre din totale innstilling. Du er ung enda, og ser bare begrensninger i llivet ditt. En liten motbakke også mister du motet. Det er en fin innstilling du har fått i natt, som en åpenbaring, og kanskje en av grunnene til at du ligger våken om nettene. Jobbmarkedet er hardt nå, og det er mange arbeidsledige kontra stillinger, men med litt engasjement selv med å oppsøke arbeidsplassene du vil søke, møte de "in person", så vil de huske deg på en annen måte, enn den jenta som skrev en søknad. Nå har de et ansikt å plassere deg i.

Jeg var selv ung da jeg tenkte på hva skal jeg gjøre med livet mitt uten utdannelse. Jeg får aldri jobbet i den stillingen min drøm var, fordi jeg hadde ikke utdannelsen. Den krever universitetsutdannelse. Men motivasjonen min var ikke der enda som ung to-barns-alenemor. Nå, i en alder av 33 år, har jeg gått videregående skole og er klar for mitt siste år før jeg kan søke på universitetet. Om jeg kommer inn, det vet jeg ikke, slik søkermassen er i dagens arbeidsmarked, men en ting er sikkert, kommer jeg ikke inn neste høst, så søker jeg igjen neste år, og prøver å forbedre de karakterene som jeg vet jeg har muligheten til å forbedre.

Det å gi opp, det er å gi opp seg selv, og mulighetene til et greit liv. Penger er ikke alt, men det er en stor del av hvilke friheter dere kan ta dere som en liten familie. Det å være trygg på seg selv, er det viktigste, for om forandringer skjer, som å miste kjæresten, møte en mann/dame, flytte, etc. så skal ikke det stoppe for drømmene dine. Stol på deg selv. Du kommer til å fikse jobb, om ikke med en gang, så vil den dukke opp. Du må bare ikke gi opp ved første stein i veien.

Lykke til!
Donormamma

03.08.2016 kl.21:16

Tutta: Heisann! Takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar. Jeg er enig i det du sier at jeg må endre min totale innstilling. Somregel så tenker jeg også slik men enkelte dager er det ingenting som høres rett ut. Dette var en dag jeg hadde i går. Alt føltes feil og ingenting jeg gjorde føltes bra nok. Alle går gjennom noen av disse dagene iblant hvoor du bare vil stenge deg inne.

Veldig bra at du har kommet deg opp og frem! Blir glad når jeg hører at du tenker slik du gjør! Stå på med det du gjør, slik det høres ut så har du stålkontroll og kommer til å lykkes med det du gjør og vil gjøre.

Stå på!


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde