Perfekt lørdagsmiddag!


08.08.2016 kl.17:53


God ettermiddag alle sammen!

 

Idag er dagen hvor jeg også skal anbefale en rett til dere. Jeg er ingen kokk og heller ikke særlig glad i å stå på kjøkkenet. Men jeg er veldig glad i å prøve ny mat så jeg liker og eksperimentere på kjøkkenet. Etter at jeg åpnet øynene mer enn før så fant jeg så mange nye gode grønnsaker, sauser og krydder som piffer opp maten. Nå krydrer jeg som bare det og nyter nesten hver middag vi har her hjemme selv om at jeg ikke er noen superkokk.

Som dere med barn sikkert vet så er det også veldig vanlig at barna blir matleie. Det er super kjipt som forelder å se at barna deres ikke vil spise. Når Adrian var i denne perioden som ikke var så lenge siden, da prøvde jeg på absolutt alt. Han ville ikke ha noe som helst. Nå er han endelig ferdig med den perioden og spiser nesten like mye som meg til middag. Nå er det derfor enda kjekkere å prøve nye middager. Han spiser som bare det nesten uansett hva jeg lager, noe som er veldig gøy!

I helgen hadde vi besøk av min søster som ikke bor her i Stavanger. Hun var rett og slett på en liten helgetur og valgte å være med oss. Dette var veldig kjekt for både meg og Adrian så vi ville lage noe god mat til henne og kose oss. Det som da var på menyen kom absolutt i smak hos alle mann! Masse smak, enkelt å lage men tar litt tid. Denne middagen passer perfekt på lørdagskvelden når du har hatt hele dagen hjemme sammen med barna eller bare hjemme foran peisen. Denne retten kalles:

 

 • Ovnsbakte grønnsaker, marinert kyllingfilet og kyllingsaus

 

Du trenger:

Ris?

Poteter                               

Gulrøtter

squash

løk

mais

Brokoli

paprika

margarin smør

Olje

kyllingfilet

aluminiumsfolie 

Salt

Pepper

Hvitløkskrydder

Kyllingkrydder

 

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 200grader
 2. Del potetene i tynne skiver. Kutt alt av grønnsaker. Helst i små deler slik at det slipper å ligge alt for lenge i ovnen før det er ferdig.
 3. Finn frem en skål hvor du legger aluminiumsfolien over for så og forme folien etter skålen
 4. Smør folien med litt olje før du legger oppi grønnsakene (Er det flere som skal spise så vil jeg anbefale og lage flere å heller blande dem etterpå) Det går også an å lage hver sin "pose" etter hva man ønsker å ha av grønnsaker.
 5. Krydre grønnsakene med de krydrene du ønsker. Jeg brukte krydrene som står over her. 
 6. Når det er ferdig krydret slenger du en klump med smør på toppen før du lukker denne folie posen igjen og slenger den/dem i ovnen. Her skal de stå i til sammen ca 1 time(kommer an på hvordan du har kuttet grønnsakene) 
 7. Legg kylling fileene i en plastikkpose og dynk dem med olje. Krydre så med kyllingkrydder, salt og pepper og bland godt. Lukk posen og la den ligge noen minutter.
 8. Når den har ligget i noen minutter tas kyllingen ut av posen og legges på stekebrett på et bakepapir. 
 9. 30 min etter at du har tatt posen inn i ovnen så må du ta den ut for å snu på grønnsakene samt krydre mer hvis ønskelig.
 10. Når Kyllingen ligger klar på brettet og grønnsakene er ferdig snudd setter du begge deler inn i ovnen igjen. Nå er kyllingen ferdig om presist 30 min. Grønnsakene er som regel ferdige etter 30 min, men jeg ville ha åpnet opp for å se om de kanskje trenger noen minutter til.
 11. Til denne middagen brukte jeg bare toro bretagne saus, rett og slett fordi det er en av mine favoritt sauser!Til denne middagen kan du selvfølgelig også servere ris til. Vi valgte å lage masse grønnsaker istedenfor å lage ris da vi synes at disse grønnsakene blir så innmari gode når de blir lagt på denne måten og med disse krydderne. Dette er en middag som jeg absolutt anbefaler! Den kan lages til alle i alle aldre da du selv kan bestemme hva du vil ha i din folie pose. Du kan også ha andre kjøtt enn kylling som kan passe til disse grønnsakene.

Håper dette er en middag som dere har lyst til å prøve!

 


2 kommentarer


Mia Bakken Olsen

08.08.2016 kl.18:55

Mmm, dette ser kjempegodt ut :-)
lisarorvik

08.08.2016 kl.19:17

Dette så kjempe godt ut :) (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde