Unge mødre bør ta konsekvensene!


18.08.2016 kl.18:12 

Er det noen som får høre alles reaksjoner og som må gjennom mye pes så er det unge mødre. Selv om jeg nå tørr å påstå at det er mer normalt nå til dags å få barn i senere alder i forhold til før, så er det enda noen som får barn i veldig tidlig alder. Men hvor gammel må du være for å være en ung mor? Jeg fikk Adrian når jeg var 22 år, går jeg da under kategorien ung mor? Ikke vet jeg, men det jeg vet er at jeg er strålende fornøyd med å ha tatt det valget i den alderen jeg valgte å gjøre det.

Det jeg anser som en ung mor er jenter på 14,15,16 år og opp til 20 år. Grunnen til at jeg synes at disse går under unge mødre er fordi jeg faktisk enda synes at de selv er barn i den alderen. Jeg kan absolutt ikke si at jeg er for at så unge jenter skal få barn. Det er for meg som å si at jeg er enig i at barn får barn noe som virker helt ulogisk i min tankegang. Hver gang jeg får høre at små jenter får barn så tenker jeg at det er helt idiotisk og at jeg ikke fatter hvordan de kan gjøre det med seg selv. Men nå skal jeg ikke gre alle under en kam, for nesten hver eneste gang jeg hører om noen så blir jeg overbevist om at de klarer det helt fint. 

Etter at jeg selv fikk barn så fikk jeg også et annet syn på dette med abort. Et barn er så uendelig mye verdt så jeg er faktisk helt i mot dette her med abort. De fleste tenker kanskje at ei jente på 15 år er for liten til å ta vare på et lite barn, noe som jeg er enig i. Men jeg tenker også at hvis disse jentene er modne nok for å i det hele tatt ha sex så synes jeg absolutt at de får ta konsekvensene. Hvorfor skal deres handlinger gå utover et lite uskyldig og friskt barn som kan komme til verden. Dette er et veldig omdiskutert tema hvor det sikkert er veldig mange meninger. 

Det å være ung mor har sikkert sine fordeler også. Som for eksempel så vil dette barnet ha unge og friske beste foreldre i mange år fremover. Foreldrene til dette barnet vil også kunne få mer hjelp av deres foreldre da disse kanskje enda er unge og spreke. Ikke minst så vil også moren til dette barnet merke at hun har masse energi når barnet vokser opp og forventer masse lek og nye eventyr. 

Noen ulemper igjen vil jo være at det mest sannsynlig er mange år fremover før hennes venninner eventuelt får barn. Det finnes jo barselgrupper og slikt, men også i disse tror jeg nok en ung mor vil merke at de andre er veldig mye eldre. Da vil det kanskje være litt vanskelig å finne noen med samme interesser. Jeg anser ikke meg som en ung mor, men til og med jeg har merket dette veldig godt. Både i den åpne barnehagen vi gikk og i barsel gruppen så var alle mye eldre enn meg. Det vil si at jeg aldri fikk noen gode venner som jeg kunne være med på fritiden sammen med barna. Det var vell ei som jeg har kommet greit over ens med som jeg vært litt med. Men ellers så ble det kun når vi var i barnehagen eller på barseltreffene.

Dette vil si at jeg har måttet kjempe en del for at Adrian skulle få være med andre barn. Hadde det ikke vært for at jeg meldte meg på babysang, barselgruppe og åpen barnehage så vil jeg nesten tørre å påstå at Adrian nesten ikke hadde truffet andre barn. Derfor skal det bli så ekstremt kjekt nå når han begynner i barnehagen. Håper han kommer hjem og forteller meg at han har fått masse nye venner som han gleder seg til å leke med de andre dagene.

En liten oppsummering av innlegget så er jeg absolutt ikke for unge mødre på 14-19-20 år. Men jeg er heller ikke for abort så lenge det ikke for eksempel er et overfall eller noe i den sjangeren. Jeg har også mer enn en gang blitt overbevist om at også de unge mødrene klarer å ta vare på et barn, selvfølgelig med en del hjelp fra familie og venner. Jeg er ikke for at unge mødre skal få så mye pes som mange får. Så lenge de tar tak i det de har gjort og det som kommer så synes jeg at de viser at de er "voksne" nok til å ikke la andre bestemme hva de skal få til og ikke. Alle bør får en sjangs! Dette barnet kommer mest sannsynlig til å elske sin mamma uansett alder hvis hun går inn for å være mamma.

 

Kanskje er du enig eller kanskje du er veldig i mot mine meninger når det kommer til dette. Jeg vil gjerne høre din mening om unge mødre.#Ungemødre


2 kommentarer


Player

18.08.2016 kl.18:36

Ja! de bør jo ta konsekvensene!

Det er så viktig å forstå den ansvar som får moren!
mammatilalma

18.08.2016 kl.22:49

Helt enig! Jeg er 19 å mor selv


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde