Gode tips til inne-aktiviteter med barna


20.08.2016 kl.08:38


God morgen alle sammen!

 

Nå sitter du vell kanskje på kontoret med en stor kopp kaffe? Vell, jeg sitter her i sofaen og ser på barne tv med Adrian med en stooor kopp kaffe ved siden av meg, I går kveld var jeg som jeg nevnte ute og badet i et vann her i nærheten med noen gode venner. Det var utrolig morsomt, så det ble noe senere enn jeg hadde planlagt. Noe som igjen gjør at jeg er noe for mye trøtt idag. Derfor må en del kaffe til, i og med at det er meldt en del regn og ikke minst lyn idag! Jeg er ikke sikker men jeg tror kanskje at vi har en innedag i vente.

Litt regn har aldri stoppet oss. Da er det bare på med regntøy og støvler. Men idag er det også meldt lyn, noe som jeg er mer skeptisk til. Så hvis været blir som meldt idag så blir det noe jeg kaller for en innedag, og det vil si at jeg må være veldig kreativ. Dårlig vær stopper ikke oss i å ha det kjekt. På slike dager kan du for eksempel:

 

Se på gamle bilder og mimre tilbake. Adrian elsker dette! Vi finner ofte frem gamle videoklipp fra når han var liten. Jeg viser også ofte bilder av familie som han synes er veldig gøy. Noe jeg også pleier å vise han er bilder av meg og moren hans sammen. Jeg ser da at han stråler. Han peker og roper " mor og mamma!!" Å mimre er også noe jeg er veldig glad i og dette er noe jeg vil at han også skal like i fremtiden.

Poppe litt popcorn eller lage en god smoothie. Lag noe som du til vanlig alt for sjeldent har tid til å gjøre. Smoothie er sunt og godt, så finn frem maskinen og sett den i gang. Barna elsker det! Popcorn er også veldig fasinerende for barn. La dem få se og kjenne på popcorn før de blir poppet og la dem også få smake når de er ferdige. 

Bake noe. Vi elsker bakevarer. Vi prøver oss ofte på både gjærbakst men også kaker og dessert. Adrian elsker å få være med. Bare han får lov til å ta mel i bollen og røre litt så føler han at han mestrer det å bake. Ikke minst så føler han at han har vært med å bidratt når vi smaker på det vi har laget og kan skryte av det.

Hyttetur i stua. Hva er vell morsommere enn å lage hytte i stuen?? Kanskje til og med ved tven slik at vi kan spise lørdagsgodt eller noen gode bakevarer inne i hytten vår. Vi pleier og ha masse dyner, puter og bamser som vi ligger på. Kjempe koselig foreldre og barn tid!

Være kreativ. Når vi har innedag så er det perfekt for å lage noe. Finn frem lim, glitterpenner og forskjellige andre ting og lag noe til noen du er glad i. Kanskje noe fint som bestemor kan ha på kjøleskapet eller hva med noe stilig som bestefar kan ha på peisen? Det er utrolig mye kjekt du kan lage og det er bare fantasien som setter grenser.

Lese bøker. I en travel hverdag er det ikke alltid du får tid til å sette seg ned med barnet og faktisk lese en bok med innlevelse og mye energi slik at barnet klarer og sette seg inn i hva du leser. Derfor er det så flott med slike innedager hvor vi har allverden med tid hvor vi kan lese opp til flere bøker hvor jeg også kan leve meg mer inn i bøkene. Adrian elsker å se at mamma leker noen av dyrene vi leser om eller stiller spørsmål etter hvert når vi leser.

Se en film. Har du gjort på noe hele dagen og rett og slett vil slappe litt av. Da er det vell ingenting som er bedre enn å se en film sammen? Sett dere god til rette i sofakroken med tepper, puter og bamser. Kanskje kan du også finne frem hver deres kopp med noe varmt og drikke?

Rydde. Innedag er midt i blinken for litt rydding. Jeg har merket at vertfall Adrian veldig fort kan bli veldig lei hvis jeg bare går rundt og rydder. Så hvorfor ikke gjør rydding litt mer interessant? Gjør om ryddingen til en liten ommøblering. Ta alle tingene ut av rommet til barnet og sett dem inn igjen sammen med han eller hennes meningen også. Sorter i esker hva som skal ligge hvor osv. Da blir det en slags lek på barnerommet mens dere også kanskje faktisk gjør noe fornuftig hvor begge kan bidra.

Ofte starter dagene med å ta på klær og gjøre seg klar for dagen. Dette blir fort en vane som kan bli kjedelig i lengden. Vi må jo selvfølgelig ha på oss klær, så dette er noe vi må gjøre. Men det å gjøre det på samme tid hver eneste dag er noe som jeg merker at fort kan bli et irritasjonsmoment her i hus vertfall. Så hva med å la barna springe rundt i bare bleien på denne innedagen? Adrian elsker det! Hva er vell bedre enn å krølle seg inn i tepper i bare bleien? Dette er noe utenom det vi pleier å gjøre, noe som kan være med og gjøre dagen litt spesiell selv om vi bare er inne.

 

Jeg skulle ha funnet på flere ting å gjøre på slike innedager som jeg tror at vi har i vente. Men dette er vertfall noen tips som jeg kommer på i farten. Så hvis det begynner å lyne idag og du lurer på hva i alle dager du skal finne på med barnet/barna idag så kan kanskje noen av disse tipsene hjelpe deg? En foreldre er vandt til å leke med barna sine, men det å måtte leke med det samme i flere timer kan fort bli veldig kjedelig og da kan også timene gå ekstremt seint. Jeg har en liten nå som er veldig avhengig av meg. Han fikser ikke at jeg for eksempel lager mat eller rydder mens han leker litt alene. Jeg må være med på absolutt alt og derfor har jeg måttet være veldig kreativ slik at det skal bli gøy for begge to. Hva er vell kjekkere for foreldre enn å se barna deres glade og fornøyde?


#Gladebarn
 

Senere kommer et hverdags innlegg hvor jeg fortelle hva vi har gjort på idag. Jeg vil gjerne høre om deres dag også så skriv i kommentarfelte! Setter også veldig stor pris på om du vil hjelpe meg å dele innleggene mine <3 

 


2 kommentarer


Vivian

20.08.2016 kl.09:14

Her var mange gode tips :)
Marianne

21.08.2016 kl.14:39

Så mange gode tips :D Masse kjekt å finne på inne om man bare er litt kreativ! :)


bilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde