Jeg vurderer å gi meg


24.08.2016 kl.17:44


God ettermiddag alle sammen!

 

Nå har jeg endelig satt meg ned i sofaen for å slappe av. Dagene har gått i ett de siste dagene. Trening, mat, diett, blogg, husvask ja absolutt alt har blitt satt på hyllen. Så nå er jeg endelig i gang med alt igjen! Vaskemaskinen sviver med den andre maskinen nå, klærne er brettet, kjøkkenet er vasket, trening skjer nå rett etter bloggingen og dietten går som den skal. Føles herlig å få ting opp å gå igjen. Disse tingene er livet mitt. Når jeg ikke får tid til noen av dem føler jeg meg ganske forvirret og tom. Lurer liksom litt på hva jeg har gjort disse dagene, hvor ble de av?

De siste dagene har jeg vært litt rar. Når jeg sier rar så klarer jeg ikke helt å sette fingen på hva det er, men det eneste jeg vet er at jeg er helt tom. Jeg har ikke følt for å si så mye til noen om noen ting. Jeg har heller ikke funnet motivasjon til å blogge. Jeg sitter egentlig bare å klør meg i hodet når jeg går inn her å ser det blanke alrket og skal til å skrive ett innlegg.

Jeg setter meg av og til ned å tenker på hvorfor jeg skriver blogg. Grunnen til at jeg skriver blogg er for å motivere andre til trening. Den er også for å hjelpe andre med dette å få barn i danmark. Mange er i samme situasjon, noen er bare nyskjerrige, jeg svarer vertfall alle sammen på spørsmål de måtte lure på.

Dette er grunnene som hjelper meg til å forstå at jeg vil blogge videre også. Men i slike perioder tror jeg det er lurt å lytte til kroppen også. Hverdagene mine må balanserer hvis jeg skal få alt til å gå. Når noe ikke går som det skal så blir hele dagen bare tullete. 

Jeg ser at lesertallet går veldig opp og ned noe som jeg er fornøyd med da jeg faktisk har en del lesere. Men det jeg lurer på som også hadde hjulpet meg en del er hva er det dere liker og ikke liker med bloggen min? Jeg skriver til dere, så jeg vil skrive om noe dere vil lese. Derfor hadde jeg nå håpet på innlegg hvor jeg får vite hva dere tenker.

 

Jeg har troen på at vi kan gjøre dette sammen <3 


0 kommentarerFå hjelp til å få flere lesere!


22.08.2016 kl.18:20


VIL DU BLI UKENS BLOGG! 

Jeg er fornøyd med responsen jeg får på bloggen og flere av innleggene. Men jeg er faktisk ikke fornøyd med responsen på disse innleggene. Jeg skriver ikke ukens blogg for å selv få mer lesere. Jeg lager disse innleggene for å hjelpe bloggere som ligger langt nede på listen kun fordi det er så stor pågang og mange som blogger på blogg.no. Jeg vil få frem de mer sjeldne men også veldig gode bloggene å dele den med mine lesere for å kanskje hjelpe dem med å få flere lesere. 

Selv er jeg ikke fæl med å være med på andre sine ukes blogg innlegg. Men grunnen til dette er fordi jeg er NØDT til å like facebooksiden deres. Jeg liker ikke når jeg er nødt til noe og da lar jeg det heller være. Men her har jeg ikke bedt dere om å gjøre noe annet enn å skrive kort i kommentarfeltet hva bloggen deres handler om.

Hver søndag skriver jeg innleggene UKENS. Her kommer jeg frem med hvem som vant ukens blogg. Jeg skriver litt om ha bloggen handler om og legger også ut bilder fra bloggen. Link til bloggen legges også ut. Så hvis dette kunne være av interesse så skriv i kommentarfeltet hva bloggen din handler. Ingen blogger er dårlige. Alle har forskjellige interesser og ideer og det er disse så må opp og frem. 

 

Kjenner du noen som har en blogg eller hvis du selv har en blogg så meld deg på da vell! Kanskje er det akkurat DU som blir trukket ut <3

  

 

 


2 kommentarerLett, mettende og god lunsj


22.08.2016 kl.18:04


God formiddag alle sammen!

 

Nå er det på tide å skrive om en ny rett. Når jeg skriver på disse innleggene skiver jeg om alt ifra store middager til mindre lunsjer og kanskje til og med også bare ferdige retter fra butikken som jeg liker godt. Jeg går på diett hvor jeg teller kalorier. Ingen spennende retter tenker kanskje noen, men dette er ikke sant. Jeg spiser nesten hva jeg vil, men passer heller på mengden og ikke minst tar mindre av det mer usunne. 

Idag vil jeg skrive om retten som i forrige uke ble ukas craving. Dette er en rett som kan passe til frokost, lunsj og kvelds. Jeg snakker selvfølgelig om havregrynsgrøt med sukrin og kanel. 

Det er utrolig godt, metter ekstremt godt og ikke minst så er det veldig lett å lage! 

 

Alt du trenger til en porsjon er:

1dl lett kokte havregryn

2,5dl melk/vann

sukrin

kanel

 

Slik gjør du:

 1. Hell melken og grynene i gryten
 2. Skru på platen på middels+ 
 3. Rør hele tiden da melken kan komme til å brenne seg fast
 4. Når det begynner å samle seg sammen og ligne på en grøt pleier jeg å smake en liten t-skje for å kjenne om grynene er ferdigkokte og ikke harde
 5. Bland sukrinen(sukkeret)og kanelen i en liten skål. (Dette gjør jeg bare fordi jeg er vandt til dette) Går selvfølgelig også an å ta det på hver for seg
 6. Dryss litt på den ferdige grøten
 7. FERDIG
 

 


1 kommentarNy uke er gått!


21.08.2016 kl.21:06


Nå er atter en gang uken slutt etter mange flotte nye opplevelser. Det er faktisk veldig rart hvor mye men også hvor lite man går igjennom på bare 7 dager. Vi møter nye mennesker, vi treffer bekjente, vi kvitter oss med personer som vi trodde var venner, vi kjøper nye ting for å så sitte igjen uten en krone. Dagene er som aldri like, noe som kan være både bra og dårlig. Jeg har bestemt meg for å begynne med UKENS her på bloggen fordi jeg synes selv at det er kjekt å lese dette på andre sine blogger. Jeg liker rett og slett å få en oppdatering på uken som har gått både på godt og vondt. På disse UKENS innleggene så kommer jeg også til å svare på spørsmål. Nå har jeg akkurat svart i kommentarfeltene til dere, men fra nå av vil dere komme til å få svar på disse innleggene. Håper dette er ett innlegg som dere kommer til å like <3

 

UKENS!

Blogg:

www.Sanatanikiran.no

Dette er ei sprudlende dame som valgte å skrive i kommentarfeltet at hun ønsker å være ukens blogg her på bloggen min. Derfor klikket jeg meg inn og syntes faktisk at bloggen hennes var interessant. Hun skriver om det å være mamma til ei datter, litt om meditasjon og en del om helse og velvære. Dette er slikt vertfall jeg interesserer meg for og kommer derfor til å lese videre. Hvis dette er en blogg du kunne tenke deg å lese så kan du klikke deg inn HER. 

Craving:

Her en dag skulle jeg ha lunsj. Jeg kjente at jeg var veldig sulten og ville ha noe som mettet godt da jeg også viste at det var en stund til middag. Da laget jeg meg havregrynsgrøt med litt sukrin og kanel på toppen. Dette var utrolig godt og mettet helt sinnsykt! Når vi spiste middag nærmere 8 timer etterpå var jeg enda ikke kjempe sulten. Så dette er absolutt noe jeg kommer til å lage mer av. Oppskrift, bilde og gjøremåte kommer i et innlegg om ikke så lenge.


aktivitet: 

Dette må da være innedagen vår som ikke helt ble en innedag allikevel. Halve dagen avr vi vertfall inne og vi storkoste oss! Vi fant på utrolig masse kjekt. Vil du lese mer om dette kan du klikke deg inn HER.


 

treningsprogram:

Denne uken har jeg faktisk lyst til å si sykling. Jeg har aldri likt å sykle og har alltid tenkt at den slags trening bare er tull og tøys. Men nå har vi syklet en del og det merkes faktisk allerede på bena, og ikke minst kondisen. Det at jeg også får trent i tillegg til å gjøre noe gøy med Adrian er jo også et pluss. På en god økt kan vi se alt fra traktorer, busser, biler, trailere, sauer osv. Dette er jo for han kjempe stas! Så sykling folkens, det er absolutt noe å kombinere treningen med slik at det ikke bare blir jogging og styrke.
 

høydepunkt:

Det må være den dagen når vi sto tiiiiiidlig opp for å gå på stranden med min mamma, altså hans bestemor. Det var utrolig koselig! Vi spiste lunsj, laget sandslott, hentet på vann og lekte. En perfekt dag etter min mening <3


 

treningslåt:

Gode gamle I like the way- Original Radio Edit- Eddy Wata

Mest leste innlegg: 

Det var faktisk innlegget om gode tips til inne aktiviteter med barna. Dette innlegget kan du lese HER 

 

Jeg har hatt en nydelig uke og det håper jeg dere også har hatt! Nå starter en ny uke i morgen og den starter med barnehagestart for vår del! Gleder meg til å dele innlegg med dere neste uke også <3

  

 

 


2 kommentarerEn uventet ending på dagen


20.08.2016 kl.20:28


God kveld alle sammen <3

 

jeg kan starte å si at planen idag var å være inne. Jeg hadde sett på vårmeldingen at det skulle pøse idg samt lyne. Derfor laget jeg tidligere et innlegg om gode tips til inne-aktiviteter slik andre også skulle få noen gode tips til hva å finne på om man har barn. 

Dagen vår startet veldig tidlig, noe som den har gjort i det siste. Vi spiste vell frokost i 07 tiden, noe som for meg er veldig tidlig. Men det første jeg gjorde var å sluke en stor kopp med kaffe slik at jeg skulle våkne, noe som fungerte! 

Etter frokosten fant vi frem en hau med pappesker som vi hadde liggende i boden etter at vi flyttet inn. Med disse valgte vi at vi ville lage et hus. Vi begynte med at vi snakket en del om hvordan vi ville at dette skulle se ut. Deretter begynte vi å tape, skjære og klippe det til. Jeg så fort at dette ikke kom til å bli et hus med tak og greier. Derfor valgte vi heller å lage en kosekrok. Adrian skulle absolutt ha dør, så en 'dør' ble det også.Når vi var ferdige med å tape dette sammen satte vi masse puteropp rundt 'veggene' og la en dyne i bunnen. Så kledde vi også veggene med tepper. 

Bare for å få det frem så er ikke jeg en av de kreative personene over hodet! Jeg eier ikke fantasi i det hele tatt. Men etter at jeg fikk barn så har jeg forstått hvor lite som faktisk skal til, så nå prøver jeg så godt jeg kan. Som alltid ble Adrian strålende fornøyd med kosekroken sin.

Etterpå lekte vi en del inne på rommet hans. Der var det togbanen det gikk i før vi begge tok en liten hvil. 
 

Etter hvilen snakket jeg med min pappa. Han ville gjerne ha besøk av oss noe som passet perfekt! Vi ble enige om og også overnatte, noe som vi begge synes er kjempe koselig! 

Når vi kom frem ble vi enige om å gå ut med båten. Været var veldig varierende men vi prøvde oss allikevel. Etter å ha dratt opp noen makreller begynte det å pøsregne! Klissbløte ble vi, men vi koste oss kjempe masse!

Etterpå var det rett inn og fortsette med lek,ol, kos og god mat. Nå har vi akkurat spist risotto, noe som var veldig godt! Må si jeg var skeptisk men at jeg ble meget positivt overrasket! 

Nå skal vi ut å sitte under varmelampene på terrassen å kose oss med ett glass vin og kanskje noe spill.

 

Dagen har vært helt topp selv om den ikke ble helt slik keg planla den. Håper dere også har hatt en perfekt dag <3

 


0 kommentarerGode tips til inne-aktiviteter med barna


20.08.2016 kl.08:38


God morgen alle sammen!

 

Nå sitter du vell kanskje på kontoret med en stor kopp kaffe? Vell, jeg sitter her i sofaen og ser på barne tv med Adrian med en stooor kopp kaffe ved siden av meg, I går kveld var jeg som jeg nevnte ute og badet i et vann her i nærheten med noen gode venner. Det var utrolig morsomt, så det ble noe senere enn jeg hadde planlagt. Noe som igjen gjør at jeg er noe for mye trøtt idag. Derfor må en del kaffe til, i og med at det er meldt en del regn og ikke minst lyn idag! Jeg er ikke sikker men jeg tror kanskje at vi har en innedag i vente.

Litt regn har aldri stoppet oss. Da er det bare på med regntøy og støvler. Men idag er det også meldt lyn, noe som jeg er mer skeptisk til. Så hvis været blir som meldt idag så blir det noe jeg kaller for en innedag, og det vil si at jeg må være veldig kreativ. Dårlig vær stopper ikke oss i å ha det kjekt. På slike dager kan du for eksempel:

 

Se på gamle bilder og mimre tilbake. Adrian elsker dette! Vi finner ofte frem gamle videoklipp fra når han var liten. Jeg viser også ofte bilder av familie som han synes er veldig gøy. Noe jeg også pleier å vise han er bilder av meg og moren hans sammen. Jeg ser da at han stråler. Han peker og roper " mor og mamma!!" Å mimre er også noe jeg er veldig glad i og dette er noe jeg vil at han også skal like i fremtiden.

Poppe litt popcorn eller lage en god smoothie. Lag noe som du til vanlig alt for sjeldent har tid til å gjøre. Smoothie er sunt og godt, så finn frem maskinen og sett den i gang. Barna elsker det! Popcorn er også veldig fasinerende for barn. La dem få se og kjenne på popcorn før de blir poppet og la dem også få smake når de er ferdige. 

Bake noe. Vi elsker bakevarer. Vi prøver oss ofte på både gjærbakst men også kaker og dessert. Adrian elsker å få være med. Bare han får lov til å ta mel i bollen og røre litt så føler han at han mestrer det å bake. Ikke minst så føler han at han har vært med å bidratt når vi smaker på det vi har laget og kan skryte av det.

Hyttetur i stua. Hva er vell morsommere enn å lage hytte i stuen?? Kanskje til og med ved tven slik at vi kan spise lørdagsgodt eller noen gode bakevarer inne i hytten vår. Vi pleier og ha masse dyner, puter og bamser som vi ligger på. Kjempe koselig foreldre og barn tid!

Være kreativ. Når vi har innedag så er det perfekt for å lage noe. Finn frem lim, glitterpenner og forskjellige andre ting og lag noe til noen du er glad i. Kanskje noe fint som bestemor kan ha på kjøleskapet eller hva med noe stilig som bestefar kan ha på peisen? Det er utrolig mye kjekt du kan lage og det er bare fantasien som setter grenser.

Lese bøker. I en travel hverdag er det ikke alltid du får tid til å sette seg ned med barnet og faktisk lese en bok med innlevelse og mye energi slik at barnet klarer og sette seg inn i hva du leser. Derfor er det så flott med slike innedager hvor vi har allverden med tid hvor vi kan lese opp til flere bøker hvor jeg også kan leve meg mer inn i bøkene. Adrian elsker å se at mamma leker noen av dyrene vi leser om eller stiller spørsmål etter hvert når vi leser.

Se en film. Har du gjort på noe hele dagen og rett og slett vil slappe litt av. Da er det vell ingenting som er bedre enn å se en film sammen? Sett dere god til rette i sofakroken med tepper, puter og bamser. Kanskje kan du også finne frem hver deres kopp med noe varmt og drikke?

Rydde. Innedag er midt i blinken for litt rydding. Jeg har merket at vertfall Adrian veldig fort kan bli veldig lei hvis jeg bare går rundt og rydder. Så hvorfor ikke gjør rydding litt mer interessant? Gjør om ryddingen til en liten ommøblering. Ta alle tingene ut av rommet til barnet og sett dem inn igjen sammen med han eller hennes meningen også. Sorter i esker hva som skal ligge hvor osv. Da blir det en slags lek på barnerommet mens dere også kanskje faktisk gjør noe fornuftig hvor begge kan bidra.

Ofte starter dagene med å ta på klær og gjøre seg klar for dagen. Dette blir fort en vane som kan bli kjedelig i lengden. Vi må jo selvfølgelig ha på oss klær, så dette er noe vi må gjøre. Men det å gjøre det på samme tid hver eneste dag er noe som jeg merker at fort kan bli et irritasjonsmoment her i hus vertfall. Så hva med å la barna springe rundt i bare bleien på denne innedagen? Adrian elsker det! Hva er vell bedre enn å krølle seg inn i tepper i bare bleien? Dette er noe utenom det vi pleier å gjøre, noe som kan være med og gjøre dagen litt spesiell selv om vi bare er inne.

 

Jeg skulle ha funnet på flere ting å gjøre på slike innedager som jeg tror at vi har i vente. Men dette er vertfall noen tips som jeg kommer på i farten. Så hvis det begynner å lyne idag og du lurer på hva i alle dager du skal finne på med barnet/barna idag så kan kanskje noen av disse tipsene hjelpe deg? En foreldre er vandt til å leke med barna sine, men det å måtte leke med det samme i flere timer kan fort bli veldig kjedelig og da kan også timene gå ekstremt seint. Jeg har en liten nå som er veldig avhengig av meg. Han fikser ikke at jeg for eksempel lager mat eller rydder mens han leker litt alene. Jeg må være med på absolutt alt og derfor har jeg måttet være veldig kreativ slik at det skal bli gøy for begge to. Hva er vell kjekkere for foreldre enn å se barna deres glade og fornøyde?


#Gladebarn
 

Senere kommer et hverdags innlegg hvor jeg fortelle hva vi har gjort på idag. Jeg vil gjerne høre om deres dag også så skriv i kommentarfelte! Setter også veldig stor pris på om du vil hjelpe meg å dele innleggene mine <3 

 


2 kommentarerAlt gikk som planlagt


19.08.2016 kl.20:05


God kveld alle sammen!

 

Beklager for sene innlegg idag, men idag har klokken igjen godt alt for fort i forhold til hva jeg hadde på planen. Vi våknet i 08 tiden i morges og begynte å små stresse litt med en gang. Idag var nemlig planen å gå på stranden! Når i satt og spiste frokost ringte også min mamma som hadde veldig lyst til å bli med. Så allerede i 09 tiden var vi avgårde! 

Vi pakket med oss lunsj, tepper, puter, spann og spader og kjørte avgårde for å hente bestemoren til Adrian. Hun hadde også pakket med seg kaffe, strikketøyet og gode varme klær. 

Endelig var vi på vei til stranden. Været så ut til å være på vår side noe som vi var veldig positive til. Når vi kom frem rigget vi oss godt til før vi fant frem lunsjen etterfulgt av masse lek. Vi storkoste oss hele gjengen! 
 

Når vi skulle hjem ble vi enige om å være med min mamma hjem. Så vi var der i noen timer hvor vi lekte en del både ute og inne før jeg og Adrian kjørte hjem for å lage middag. Når vi skulle ha middag kom søsteren min og en venninne av henne på besøk, noe som var veldig koselig! Nå har vi sittet her og kost oss masse.I kveld fikk jeg også en telefon fra ei venninne som spurte om jeg ville være med å bade. Så jeg skal fakisk avgårde å bade i et vann som ligger ett lite stykke unna om en liten stund. Dette tror jeg kan bli meget forfriskende men også ganske så kaldt. Gleder meg gjør jeg vertfall! 

 

Håper dere også har hatt en strålende dag! <3


0 kommentarerTKM#6


19.08.2016 kl.19:47


TKM!!

TKM= Trening, kalorier, mat. I disse innleggene skriver jeg om hvilken treningsøkt jeg har valgt for dagen. Jeg legger også med bilder av enkelte øvelser. Jeg skriver også ned alt av mat jeg har spist hele dagen samt hvor mange kalorier det var i hver av måltidene men også hvor mange kalorier jeg har spist til sammen hele dagen. Vi du komme i gang kan det være en ide å spise nok som det samme og ikke minst trene på denne måten som både er styrke og kondisjon bare for å komme igang.

 

MAT&KALORIER:

08.00 Frokost: 152kcal

1 Brødskive med kreolsk kyllingsalat

 

11.00 Lunsj: 209kcal

Salat med diverse grønnsaker, egg og avokado

 

15.30 Middag: 462kcal

Taco

 

20.00 Snacks: 221kcal

Krone is


Forbrent: 360kcal

 

Når dagen er omme har jeg da spist ca 1044kcal av 1300kcal som er målet mitt. I tillegg har jeg også forbrent 360kcal noe som betyr at jeg har 616kcal igjen. Hadde såååå lite lyst å trene idag men denne her appen "lifesum" gjør meg ekstremt motivert! Jeg er superglad for å ha funnet den. Det er den som skal hjelpe meg til å kvitte meg med den dårlige selvfølelsen som jeg har slitt med i flere år. Har du ikke prøvd den så last den ned og prøv! 

  

TRENING

Idag kjørte jeg på med tabata igjen. Tabata har absolutt blitt en favoritt blant mine treningsøkter. Jeg får trent litt av alt noe som merkes veldig godt både under økten men også dagen etterpå. Å kunne trene i ca 30 min og kjenne gangsperren på flere steder på kroppen dagen etterpå er bare helt magisk! Før har jeg trodd at jeg måtte trene i flere timer hver eneste dag for å få det til. Om det bare er en halvtime nå så svetter jeg som en gal. Ikke minst så merker jeg også etterhvert at det begynner å bli strammere her og der. Hvis du lurer på hva tabata er så har jeg tidligere laget et innlegg om dette og det kan leses HER.

Til nå har jeg holdt meg til 4 sanger, men nå har jeg endelig begynt litt smålig med 5 sanger for å prøve og øke litt. Sist tok jeg 5, idag tok jeg 4 og er fornøyd med det. Sangene og øvelsene jeg brukte var:

 

Tabata 3:

1.Høye kneløft

2.Utfall

 

Tabata 4:

Situps

Seteløft

 

Tabata 5:

Planken

Armhevinger

 

Tabata 3:

Senke bena (mageøvelse)

Sit ups med magevri

 

Det som er så greit med tabata og grunnen til at jeg anbefaler det, er at ddu kan gjøre hjemme. Jeg har ii mange år brukt dårlig tid som unnskyldning. Jeg har ikke hatt tid til å gå på noe treningsstudio og derfor har jeg ikke trent i det hele tatt. Du får nok litt mer variert trening og ikke minst mye mer styrke trening av å gå på treningssenter. Men å trene tabata hjemme til du eventuelt får tid er absolutt noe jeg anbefaler! Så kom igjen folkens, PRØVPRØVPRØV! 

 


0 kommentarerEn god og enkel lunsj


18.08.2016 kl.19:59
 

God kveld!

 

Her om dagen hadde jeg en veldig god lunsj som jeg anbefaler deg å prøve! 

Alle har nok smakt omelett? Omelett er enkelt og greit egg og vann som blandes sammen og varmes på pannen. Omelett er noe jeg alltid har likt veldig godt. Jeg synes at det smaker og metter godt. Men i lengden kan det fort bli litt for ensformig. Derfor valgte jeg her om dagen å legge forskjellige på omeletten min, og gjett om det var digg!?

Det jeg brukte var:

2 egg

2SS vann

1 skinke

noen osteskiver

opphakket selleristang

litt løk

salt 

pepper

dill

smør til steking

 

Slik gjorde jeg:

 1. Først blandet jeg eggene, vannet og krydrene sammen og rørte godt
 2. Så tok jeg smør i pannen og skrudde pannen på middels varme
 3. Når panne begynte å bli varm helte jeg på røren
 4. Når jeg så at røren begynte å bli litt stiv la jeg alt jeg hadde kuttet opp på omeletten
 5. Her lot jeg det ligge i noen få minutter før jeg brettet hele omeletten 
 6. Så lot jeg den sammenbrettede omeletten ligge på pannen i noen sekunder før jeg tar den av
 7. FERDIG


 

Nå har du en omelett fylt med digg slik at den metter litt ekstra og ikke minst en omelett med masse smak! 

 

#NAM!


1 kommentarUnge mødre bør ta konsekvensene!


18.08.2016 kl.18:12 

Er det noen som får høre alles reaksjoner og som må gjennom mye pes så er det unge mødre. Selv om jeg nå tørr å påstå at det er mer normalt nå til dags å få barn i senere alder i forhold til før, så er det enda noen som får barn i veldig tidlig alder. Men hvor gammel må du være for å være en ung mor? Jeg fikk Adrian når jeg var 22 år, går jeg da under kategorien ung mor? Ikke vet jeg, men det jeg vet er at jeg er strålende fornøyd med å ha tatt det valget i den alderen jeg valgte å gjøre det.

Det jeg anser som en ung mor er jenter på 14,15,16 år og opp til 20 år. Grunnen til at jeg synes at disse går under unge mødre er fordi jeg faktisk enda synes at de selv er barn i den alderen. Jeg kan absolutt ikke si at jeg er for at så unge jenter skal få barn. Det er for meg som å si at jeg er enig i at barn får barn noe som virker helt ulogisk i min tankegang. Hver gang jeg får høre at små jenter får barn så tenker jeg at det er helt idiotisk og at jeg ikke fatter hvordan de kan gjøre det med seg selv. Men nå skal jeg ikke gre alle under en kam, for nesten hver eneste gang jeg hører om noen så blir jeg overbevist om at de klarer det helt fint. 

Etter at jeg selv fikk barn så fikk jeg også et annet syn på dette med abort. Et barn er så uendelig mye verdt så jeg er faktisk helt i mot dette her med abort. De fleste tenker kanskje at ei jente på 15 år er for liten til å ta vare på et lite barn, noe som jeg er enig i. Men jeg tenker også at hvis disse jentene er modne nok for å i det hele tatt ha sex så synes jeg absolutt at de får ta konsekvensene. Hvorfor skal deres handlinger gå utover et lite uskyldig og friskt barn som kan komme til verden. Dette er et veldig omdiskutert tema hvor det sikkert er veldig mange meninger. 

Det å være ung mor har sikkert sine fordeler også. Som for eksempel så vil dette barnet ha unge og friske beste foreldre i mange år fremover. Foreldrene til dette barnet vil også kunne få mer hjelp av deres foreldre da disse kanskje enda er unge og spreke. Ikke minst så vil også moren til dette barnet merke at hun har masse energi når barnet vokser opp og forventer masse lek og nye eventyr. 

Noen ulemper igjen vil jo være at det mest sannsynlig er mange år fremover før hennes venninner eventuelt får barn. Det finnes jo barselgrupper og slikt, men også i disse tror jeg nok en ung mor vil merke at de andre er veldig mye eldre. Da vil det kanskje være litt vanskelig å finne noen med samme interesser. Jeg anser ikke meg som en ung mor, men til og med jeg har merket dette veldig godt. Både i den åpne barnehagen vi gikk og i barsel gruppen så var alle mye eldre enn meg. Det vil si at jeg aldri fikk noen gode venner som jeg kunne være med på fritiden sammen med barna. Det var vell ei som jeg har kommet greit over ens med som jeg vært litt med. Men ellers så ble det kun når vi var i barnehagen eller på barseltreffene.

Dette vil si at jeg har måttet kjempe en del for at Adrian skulle få være med andre barn. Hadde det ikke vært for at jeg meldte meg på babysang, barselgruppe og åpen barnehage så vil jeg nesten tørre å påstå at Adrian nesten ikke hadde truffet andre barn. Derfor skal det bli så ekstremt kjekt nå når han begynner i barnehagen. Håper han kommer hjem og forteller meg at han har fått masse nye venner som han gleder seg til å leke med de andre dagene.

En liten oppsummering av innlegget så er jeg absolutt ikke for unge mødre på 14-19-20 år. Men jeg er heller ikke for abort så lenge det ikke for eksempel er et overfall eller noe i den sjangeren. Jeg har også mer enn en gang blitt overbevist om at også de unge mødrene klarer å ta vare på et barn, selvfølgelig med en del hjelp fra familie og venner. Jeg er ikke for at unge mødre skal få så mye pes som mange får. Så lenge de tar tak i det de har gjort og det som kommer så synes jeg at de viser at de er "voksne" nok til å ikke la andre bestemme hva de skal få til og ikke. Alle bør får en sjangs! Dette barnet kommer mest sannsynlig til å elske sin mamma uansett alder hvis hun går inn for å være mamma.

 

Kanskje er du enig eller kanskje du er veldig i mot mine meninger når det kommer til dette. Jeg vil gjerne høre din mening om unge mødre.#Ungemødre


2 kommentarerNå skjer det igjen


18.08.2016 kl.17:06


God etter middag alle sammen!

 

TROMSØ, 20110620: Til sak om Elise Steffensen som handler mat én gang i måneden. Tekst: Marte GlanvilleFoto: Ingun A. Mæhlum MånedshandlingElise og FrankTromsø
 

Da var det igjen duket for ukeshandling! Hvis du trenger middagsforslag så kan kanskje dette være innlegget for deg! Hver uke kommer det et slikt innlegg med selvfølgelig noen av de samme rettene, men også flere nye forslag. 

 

MENY:

Fredag: Taco

Lørdag: Kylling, ris og grønnsaker

Søndag: Pølsegryte med makaroni

Mandag: Fiskeboller i hvit saus

Tirsdag: Tynnskåret svinefilet med thai inspirert wok

Onsdag: Hjemmelaget Lapskaus

Torsdag: Snitzel, grønnsaksblanding og poteter

  


0 kommentarerJeg bare elsker denne type trening!


17.08.2016 kl.19:49


TKM!!

TKM= Trening, kalorier, mat. I disse innleggene skriver jeg om hvilken treningsøkt jeg har valgt for dagen. Jeg legger også med bilder av enkelte øvelser. Jeg skriver også ned alt av mat jeg har spist hele dagen samt hvor mange kalorier det var i hver av måltidene men også hvor mange kalorier jeg har spist til sammen hele dagen. Vi du komme i gang kan det være en ide å spise nok som det samme og ikke minst trene på denne måten som både er styrke og kondisjon bare for å komme igang.

 

MAT&KALORIER:

 

08.00 Frokost: 139kcal

1 kokt ett og et halvt glass med frokost juice

 

13.00 Lunsj: 122 kcal

2 fiber balance knekkebrød med kavli mager ost kylling17.00 Middag: 630kcal

Thai pose fra butikken. (utrolig god! Kan legge ut et innlegg om denne)

 

21.00 Kveldsmat: 205kcal

Brødskive med ost

 

Når dagen er omme har jeg da spist 1096kcal av 1300kcal som er målet mitt. Maten går for tiden veldig bra. Jeg klarer å holde meg godt innenfor noe som jeg skylder litt på treningen. Jeg er godt i gang med treningen etter noen dager med latskap. Jeg merker fort at hvis jeg ikke er så nøye med maten så vil jeg fort komme til å bli sulten når jeg starter på igjen. Nå går dagene som en drøm. Jeg kan gå veldig lenge uten at jeg blir sulten noe som betyr at jeg ikke trenger å spise så alt for mye lengre. Jeg føler meg i topp form etter at jeg begynte å telle kalorier, herlig er det! Er du ikke i form eller lysten til og begynne å trene enda så gjør heller noe med maten. Maten er super viktig og kan gjøres på flere forskjellige og ikke minst enkle måter.

 

TRENING:

Etter sykkelturen samt tabata økten i går våknet jeg i dag med gangsperr alle herrens plasser dere kan tenke dere. Jeg sa til meg selv at jeg i vertfall ikke skulle trene idag. Men etter at jeg hadde levert Adrian til moren så fikk jeg jammen meg lyst til å trene allikevel. Men i dag kjente jeg at jeg var mer lysten til litt kjekkere trening enn å bare jogge, og derfor tok jeg turen til klatrefabrikken! Jeg tror jeg har fått klatring på hjernen. Det er så utrolig gøy, og vertfall nå når de har kommet med dette nye at du kan klatre alene uten at noen sikrer deg. Så idag var jeg der helt alene og klatret i rett over en time. Jeg merket at jeg klatret mye mer nå når jeg var alene. Hadde liksom ingen å snakke med, så da roterte jeg heller mye fortere på veggene. I følge appen jeg bruker forbrant jeg med å klatre i rett over en time ca 780 kcal. Dette er for meg mega boost! Når jeg ser disse tallene så får jeg enda mer lyst til å trene.

Nå har jeg faktisk akkurat byttet app fra MyFitnessPal til Lifesum. Begge appene gjør det samme, altså regner sammen hvor mange kalorier du kan spise hver dag for å gå ned så og så mye på så og så lang tid. Forskjellen på disse to appene og grunnen til at jeg byttet er at jeg synes at Lifesum var mye neklere å bruke og at det også her står hvor mange karbohydrater, proteiner og fett du får i deg. Før har jeg kun gått etter kaloriene og ikke noe annet. Nå har jeg spist bare vanlig mat i lengre tid og sett at jeg holder på å overstige der hvor det står fett alt for ofte. Det vil si at jeg har måttet kutte ut litt mat av og til eller vertfall byttet det ut med et sunnere alternativ for å holde den nede. 

 

   
 

Appen er genial! Så hvis du vil prøve den ut så søker du bare på Lifesum i appstore eller playbutikken. Når den er lastet ned skriver du inn høyde, vekt, hva målet ditt er osv. Da vil den kunne regne ut hvor mye du bør holde deg til hvis du vil oppnå målet ditt.

Prøv du også! 

 

 


6 kommentarerUtnyttelse!


16.08.2016 kl.20:57


God kveld alle søte lesere der ute!

 

Jeg kan starte dette innlegget med å si at jeg skrøt noe fælt i morges når jeg skrev at jeg var så utrolig våken og ikke forsto hvorfor. En liten time etterpå kom Jon Blund listene inn her og tok meg med storm. Jeg var så trøtt at jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg. I går kveld slet jeg veldig med å få sove og når i tillegg Adrian da bestemmer seg for å stå opp 02.30, ja da merket jeg det. Så dagen startet egentlig med at jeg måtte hvile når Adrian tok hvilen sin etter lunsj. Den hjalp utrolig mye!

Etter hvilen var det rett på med treningsklærne. Idag hadde vi nemlig utrolig fint vær her i Stavanger noe som jeg følte at vi var nødt til å utnytte! Derfor fant vi frem sykkel og syklet oss en lang tur. Først syklet vi inn til Stavanger som var en ganske god tur. Det som er så kjekt med å sykle er jo at man ser så utrolig mye spennende på veien. Adrian storkoste seg når han så lastebiler, traktorer, gravemaskiner,katter,hunder,sykler osv. Etter å ha kommet til byen syklet vi andre veien igjen bare en annen vei. Da syklet vi innom en butikk hvor han fikk kjøpe seg en is. Rett og slett en liten pause. Etter isen og pausen syklet vi videre til Randaberg til min mamma. Her fikk vi middag, satt og snakket, solte oss osv. Veldig koselig besøk.

Etter å ha vært hos henne i noen timer syklet vi hjem igjen. Da kom også søsteren min på besøk, noe som vi startet med en aldri så liten tabataøkt. Nå har jeg vært i dusjen og har absolutt ingen planer om noe trening før i morgen eller dagen etter.

Alt i alt har jeg hatt en veldig slitsom dag, men også veldig kjekk dag. Ikke minst så har jeg også utrolig god samvittighet etter masse trening!

 

Håper dere også har hatt en flott dag i det fine været <3


0 kommentarerGloser på heslestajonen


16.08.2016 kl.07:58


God morgen alle sammen!

 

I dag er jeg nesten litt overrasket over meg selv, gjett hva!? jeg våknet av meg selv 05.30 og har vært våken siden. Ikke aner jeg hvorfor da jeg i tillegg slet med å få sove i går. Jeg føler meg faktisk veldig opplagt, noe som er utrolig herlig. Nå er vi akkurat ferdig med en kjempe god frokost som jeg tenkte jeg kunne publisere for dere en annen dag når det er på tide med ett matrett innlegg igjen. 

Trøttende tenker kanskje noen, men jeg synes at jeg hadde en kjempe koselig morning da Adrian også våkne ved siden av meg. Han kom labbene inn i 03 tiden i natt og ville sove med mamma, kjempe herlig! Jeg elsker aldere han er i nå. Han forstår så utrolig mye, ja nesten alt. Det er nå jeg kan begynne å lære han ting, noe som er veldig interessant. Allerede nå har jeg prøvd å innført en "regel" som sier at han skal bære bort tallerkenen sin og å kaste restene i søppelet etter hvert måltid. Selvfølgelig tenker jeg at han er liten, så jeg er åpen for å gjøre det for han, men dette er noe han synes er kjempe kjekt! Når han er ferdig kommer han strålende tilbake for å ta 'high five' med meg.

I veldig tidlig alder lot jeg han være med på forskjellige ting i leiligheten. For eksempel så har han prøvd ut å vask gulvet, vaske klær, henge opp klær, tørke støv, rydde osv. Før hang han etter buksene mine nærmest når jeg gikk rundt og tørket støv. Det var da jeg forsto at barna ikke har vondt av å få være med på husarbeid uansett alder. Jeg ga han en klut og satte han i gang i vinduskarmene. Smilet på han når jeg ga han skryt etterpå kommer jeg aldri til å glemme. Han strålte! Nå er han i en alder hvor det å vaske klær er veldig interessant av alle ting. Han blir sint hvis ikke han får ta klærne inn i maskinen, noe som for meg virker litt ulogisk. Men allikevel så lar jeg han gjøre det. Så lenge jeg ikke føler at jeg har laget regler om at han må gjøre dette i en alder av 2 år så synes jeg faktisk at det er greit. Han synes jo dette er kjempe kjekt. Det har blitt en slags lek på en måte. Ikke minst så får jeg også gjort husarbeid uten at han synes at det er kjedelig.

Hva synes dere om å sette barna i arbeid i tidlig alder? 
 

Tilbake til alderen hans så synes jeg at det er så morsomt. Han kan komme til meg og si albhruhscmdiiffndls'tante Hanne'. Alt jeg forstår er liksom bare tante Hanne. Tidligere merket jeg at han var litt usikker og kanskje litt redd for å gjøre feil. Han sa utrolig lite veldig lenge. Etterhvert så begynte jeg å spisse ørene mine og gjette meg litt frem til hva han skulle frem til. Av og til traff jeg og da så jeg bare at ansiktet hans strålte av glede! Endelig noen som forsto han liksom. Etter den tid har han jabbet i ett! Å følge utviklingen til et lite barn er helt utrolig. Det går så innmari fort! Enkelte dager kan jeg sitte å snakke med for eksempel min mamma, og da kan vi komme til å høre at han sitter å hermer etter det vi sier. Så nå er jeg ganske sikker på at det nærmer seg kraftig denne her papegøye alderen som flere foreldre snakker om.

Ikke er jeg særlig god i engelsk, men da må jeg jammen meg ty til litt engelsk når jeg vil snakke om noe med noen som jeg ikke ønsker at han skal si videre eller få med seg. Selv har jeg også mine uvaner som mange andre hvor det kan komme ei glose eller to hvis jeg slår meg eller er ute i trafikken, dette er også noe som kan være litt skummelt. Jeg tror jeg hadde besvimt hvis han hadde lirt utav seg en glose på for eksempel helsestasjonen. Heldigvis er dette noe som sjeldent skjer og som det derfor er liten sjans for at kommer til å skje. Men det er absolutt noe som alle foreldre må ta tak i og spesielt i denne alderen.

Barna våre er noen små, søte men også litt rare skruer vil jeg si. De finner på det mest utenkelige og kan komme på å si noe som du ikke hadde kommet på i din villeste fantasi. Jeg har flere kjekke år igjen sammen med Adrian hvor han skal gjennom nye og utfordrene faser i livet. Jeg kan ikke annet enn å glede meg! <3 

 


0 kommentarerTKM#5


15.08.2016 kl.17:32


TKM!!

TKM= Trening, kalorier, mat. I disse innleggene skriver jeg om hvilken treningsøkt jeg har valgt for dagen. Jeg legger også med bilder av enkelte øvelser. Jeg skriver også ned alt av mat jeg har spist hele dagen samt hvor mange kalorier det var i hver av måltidene men også hvor mange kalorier jeg har spist til sammen hele dagen. Vi du komme i gang kan det være en ide å spise nok som det samme og ikke minst trene på denne måten som både er styrke og kondisjon bare for å komme igang.

 

MAT&KALORIER:

07.00 Frokost: 104kcal

1 Brødskive med stekt eggehvite

 

11.00 Lunsj: 165kcal

Fiberbalance knekkebrød med kreolsk kyllingsalat og 1stk skyr youghurt

 

14.00 Middag: 466kcal

Ostepanetter med bacon, potet og amerikansk grønnsaksblanding

 

17.00 Mellommåltid: 72kcal

1 stk eple

 

21.00 Kveldsmat: 240kcal

2 brødskiver med 2 skiver ost til sammen

 
Når dagen er omme har jeg da spist ca 1046kcal av 1300kcal som er målet mitt. Det vil si at jeg ligger med ca 254 innenfor noe som er bra! Idag har vi hatt kjempe fint vær her i Stavanger noe som var grunnen til at planen min idag avr å ta med meg Adrian på stranden for å så trene der. Men når jeg våknet idag hadde jeg utrolig vondt i magen og har slitt en del med den idag. Det hadde ikke nyttet og kjørt avgårde til en strand med denne magen. Så vi tok rett go slett bare en tur ut i gaten og gikk rundt her slik at jeg kunne løpe hjem om nødvendig. Treningen går faktisk utrolig dårlig nå for tiden, noe som er gørr! Men det er bare til å skjerpe seg å ta meg i nakken! Nå er det bare meldt fint vært fremover så jeg har ingen unnskyldninger! 

 

 


0 kommentarerVil du bli ukens blogg !?


15.08.2016 kl.17:17


God dag ettermiddag alle sammen!

 

Sist uke begynte jeg med innleggene som jeg kaller for UKENS. I UKENS innleggene skriver jeg rett og slett et referat av uken som har gått. Sist uke leste jeg en hau med nye blogger for å finne hvem jeg syntes var ukens blogg. Jeg var innom utrolig mange kjekke blogger som jeg er sikker på at du også hadde likt! Denne uken vil jeg gjøre det samme for så å kåre en ny ukens blogg på søndag.

Så hvis du har en blogg eller kjenner noen som har en blogg du synes er så bra at du vil at den skal få mer lesere så skriv det i kommentarfeltet. Det er så utrolig mange flotte blogger her på blogg.no som ligger alt for langt nede på listen kun på grunn av stor pågang. Disse bloggene vil jeg hjelpe med å få høyere opp på listen. 

Som sagt så er alt du trenger å gjøre å skrive en kommentar i feltet under her om hva bloggen din handler om så skal jeg gledelig ta en titt.

Ha en fortsatt strålende dag <3 


1 kommentarGi kyllingen ekstra god smak


15.08.2016 kl.08:23


God morgen alle sammen! 

 

Idag vil jeg rett og slett starte dagen min med å anbefale dere enda en rett som er utrolig god men også er superlett å lage! Hva er vell bedre enn å starte dagen med middagsforslag? Dagens rett er:

 

 

 • Stekt kylling, grønnsaksblanding,ris og fløtesaus

Dette trenger du:

Kyllingfilet

Pose med amerikansk grønnsaksblanding

ris

Fløtesaus fra rema 

hvetemel

salt

pepper

olje

 

Slik gjør du:

 1. Skjær opp kyllingen i litt tynne skiver og fordel dem utover på en tallerken. Krydre med salt og pepper før du snur dem og gjør det samme på andre siden.
 2. Hell litt mel i en skål og vend kyllingen i melet
 3. Stek kyllingene i olje på pannen.
 4. Kok ris etter anvist på pakken
 5. Kok grønnsakene etter anvist på pakken
 6. når kyllingen er klar heller du sausen over kyllingen og lar sausen ligge med kyllingen og småkoke litt. Når sausen er varm er alt klart.
 7. FERDIGKyllingen får en utrolig god smak når du vender den i mel og steker etterpå. Dette er en måte og steke kylling på til enhver rett du skal lage. Du kan bytte ut for eksempel risen med pasta eller rett og slett lage en wok til. Jeg elsker kylling og mye av grunnen til det er at det passer til alt mulig! Er dette en rett du vil prøve? Jeg garanterer at den smaker veldig godt! Ha en flott dag videre!

 

Blogges senere <3

 


0 kommentarerUKEN som gikk!


14.08.2016 kl.20:36
Nå er det endelig duket for en ny søndag med UKENS! Denne uken har vært veldig opp og ned. Vi har ledd masse men også grått en del, noe som har gjort uken noe varierende når det kommer til hvordan uken i helhet har vært. Faktisk så synes jeg at det er bra at det er søndag og jeg gleder meg til å gå inn i ei ny uke! Men nå til uken som har vært, her kommer UKENS--->

 

 

Blogg:

Henriettedurbeck.blogg.no


 

Idag skrollet jeg gjennom facebook hvor jeg kom over et innlegg med overskriften " Jeg gikk ned 20kg på 120 dager, med 0 trening. Nå deler jeg hemmeligheten". Dette var noe som jeg syntes hørtes interessant ut og klikket meg selvfølgelig inn. Det viser seg at dette er ei beintøff jente som har gått på samme diett som det jeg gjør nå og har lykkes. Hun har gått ned mange kilo og nå vil hun vise andre hvordan hun gjorde dette for å motivere andre. Hun har nettopp begynt å blogge så jeg synes at denne tøffe jenten absolutt fortjener å bli ukens blogg fordi jeg selv også ønsker at mine lesere skal klikke seg inn for å få motivasjon! Er du nyskjerrig på hemmeligheten så kan du klikke deg inn HER!

 

Craving:


Det må faktisk være skyr youghurtene. Til lunsj eller bare mellommåltid når jeg er veldig sulten så kommer jeg som regel på å ta en skyr. Det er ikke særlig mye kalorier i dem og de smaker veldig godt! Ikke minst så metter de også. Min personlige favoritt er absolutt den med blåbær <3

 

aktivitet:

Lekedag med Adrian. Vi leker hver eneste dag, men idag når jeg fikk han hjem hadde jeg utrolig mye energi til å være med han. Derfor gikk vi idag ut i hagen å hadde vannkrig, noe som vi begge syntes var veldig kjekt! Vi var begge to klissvåte når vi kom inn. Når vi var ute fant jeg også rusjebanen hans som bare står ute i hagen og egentlig aldri blir brukt. Derfor bestemte jeg meg for å heller ta den med inn for å se om den kanskje kom til å bli litt mer brukt. Vi satte den inn på rommet hans og plasserte den oppi ballbingen. Her lekte vi i flere timer etterpå hvor han hev bamser og baller ned sklien og ikke minst også seg selv. Vi hadde en helt fantastisk ettermiddag <3
 
 

 

høydepunkt: 
Ukens høydepunkt må være når vi var og hentet Lilly <3 Vi har blitt veldig fort glad i henne og nyter dagene våre sammen med vår nye lille prinsesse. Etter at den andre katten vår døde så spurte jeg Adrian om han ville ha nye katt, noe som han takket ja til. Derfor har han fått det helt for seg nå at Lilly bare er hans pusekatt. Så han går rundt her hjemme og sier det hele tiden at det er hans pusekatt. De koser seg veldig sammen, noe som er herlig å se!


 

Nedtur:

Når Leo måtte avlives. Vår kjære katt på under 1 år ble påkjørt her om dagen, noe som vi begge syntes var utrolig trist. Alt skjedde veldig fort så vi fikk ikke tid til å forstå hva som skulle skje. Stakkaren hadde fått brokk noe som forårsaket vanskeligheter med å puste. Nå har nok Leo det bedre, det håper vi vertfall <3 

antrekk:
Mest leste innlegg: 

Ukens innlegg er et matrett innlegg faktisk! Jeg la tidligere ut et innlegg om eg fantastisk god middag som passer perfekt på lørdagskvelden for hele familien! Innlegget kan du lese HER. 

beste innkjøp: 
Det må uten tvil være barnehage sekken jeg kjøpte her om dagen! Den kostet meg mer en jeg trodde det skulle koste, men det var absolutt verdt det! Jeg synes den er kjempe fin og ikke minst så la jeg oogså merke til her om dagen at det er regntrekk som følger med, noe som kan være veldig praktisk! Jeg har selv sett sekker uten trekk på regnværsdager hvor barna nærmest må lete i en pytt etter maten deres. Denne sekken var rett og slett genial og sitter som et skudd på ryggen hans. 


1 kommentarÅ bli mamma har forandret meg


14.08.2016 kl.13:21


Heisann alle sammen! 

 

365050.TIF

Håper alle har hatt og har en flott dag så langt! Jeg sitter nå og prøver å samle tankene etter en ganske så kjekk fest i går. Jeg var nemlig på krabbefest, noe som ikke skjer så alt for ofte. Dette fant sted ved et naust inne i et båthus hvor flere flinke personer hadde vært med å bidratt til å lage langbord, fisket krabbe osv. Samme som i fjor så var kvelden absolutt vellykket vil jeg si! Det kom masse kjente men også en del ukjente folk noe som jeg synes er kjempe kjekt. Jeg er ei jente som elsker å treffe nye folk, så det å få gjøre det på en slik måte som i går er for meg helt perfekt! 

Det som kanskje er den største utfordringen med å være på fest må være dagen etterpå. Som regel så er det lørdagene festligheten finner sted og det vil si at jeg må være oppegående og klar med middag og masse energi til ca.15.30 for da kommer min kjære Adrian hjem. Jeg ønsker at han skal møte meg i døren og tenke at han nå endelig er hjemme hos mammaen sin igjen. Jeg vil at han skal løpe inn dørene og rope "mamma, kom og lek!". Så derfor har jeg som regel dette i bakhode når jeg er ute og drikker men også dagen etterpå.

Idag sto jeg opp til en helt normal tid. Har ryddet litt i leiligheten, satt på klær, tatt litt oppvask osv. Nå tenkte jeg at jeg skulle lage meg litt mat før jeg vurderer å ta en joggetur og en god varm dusj etterpå for å skikkelig starte dagen. 

Det å være mamma er noe jeg elsker av hele mitt hjerte. Jeg elsker ikke bare sønnen min men jeg elsker hele tilværelsen, dagene, kjærligheten og alt sammen. Det å bli mamma har endret livet mitt på mange måter. Som for eksempel så har jeg alltid vært god til å planlegge, men nå er jeg en mester! Jeg tenker så langt frem av og til at det nesten skremmer meg. Når du får et lite barn og for eksempel bare skal en liten tur til ei venninne eller på en cafe så er det utrolig mye du skal huske på å ta med i denne stellevesken. Glemmer du noe så glemmer du det aldri igjen for å si det slik. Det lærte vertfall jeg da jeg glemte tutten hjemme, eller tutteflasken, kosekluten eller hva enn det måtte være. 

Før jeg fikk barn kunne jeg også sitte inne å nyte dagene helt alene uten noen som helst planer for dagen. Nå vil jeg si at jeg er stikk motsatt. Jeg hater å være alene og jeg kjeder meg i mitt eget selskap. Dette tror jeg er fordi at dagene mine nå aldri er kjedelige. Det er alltid noe som skjer rundt meg når jeg har Adrian hjemme. Når jeg da leverer han bort så blir det utrolig kjedelig! Skulle nesten tro at jeg satte pris på å få være litt alene med bare meg selv en liten stund, men det gjør jeg faktisk ikke. Jeg gørr kjeder meg, rett og slett! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt " hva i alle dager gjorde jeg før jeg fikk barn".

Jeg vil også tørre å påstå at jeg er blitt litt tøffere etter at jeg fikk Adrian. Først og fremst klarte jeg å føde dette barnet. Etter fødselen var jeg min egen superhelt og tenkte at siden jeg hadde klart å kommet meg gjennom en fødsel, ja da skulle jeg klare alt i hele verden. Som mamma må du være superhelten til barnet ditt. Du må vise at det ikke er farlig å for eksempel gå til tannlegen eller å ta sprøyter. Jeg HATET og er enda ikke glad i noen av delene. Men hver gang jeg for eksempel må inn å ta blodprøver så tar jeg Adrian med meg inn for å vise at det går helt fint. Så jo, jeg har nesten klart å få meg selv til å forstå at det faktisk ikke er farlig med de der små blodprøvene jeg tar noen få ganger i året.

Jeg har også for eksempel alltid vært et medmenneske. Jeg har alltid hørt på hva andre sier og klart å satt meg inn i andre sin situasjon. Men nå etter at jeg ble mamma har jeg blitt ekstrem på akkurat dette. Hvis jeg for eksempel ser en film hvor to kjærestepar får et lite barn sammen. Ja da kan jeg begynne å gråte. Da gråter jeg fordi jeg husker så godt da lille Adrian kom til verden. Vi var verdens lykkeligste foreldre og elsket vår lille familie. Det var en helt ubeskrivelig følelse som da kommer snikende tilbake i kroppen. Og ikke minst døden. Før tenkte jeg ikke på døden i det hele tatt. Jeg har selvfølgelig aldri hatt lyst til å dø, men dette var ikke noe jeg ofret en tanke på. Men etter at jeg fikk barn så må jeg ærlig innrømme å si at jeg er blitt redd for døden. Døden og livets gang skremmer meg. At jeg, foreldrene mine, søstrene mine og ikke minst alle jeg er glade i skal dø, det er noe jeg kan komme på å være lei meg for på en dårlig dag. Jeg har ikke lyst til å dø, jeg vil være her med Adrian for alltid. Jeg vil være hans superhelt helt til han blir gammel. Kall det dødsangst eller kall det noe annet, døden er vertfall skremmende synes jeg!

Så det er faktisk flere ting som har forandret seg etter at jeg ble mamma. Jeg har blitt en annen person og det er absolutt denne personen jeg vil være. Derfor er det veldig viktig for meg at jeg er oppegående og klar med masse ny energi på søndagene når jeg får han hjem slik at jeg kan være hans superhelt <3  


1 kommentarRealiteten har slått meg i hodet


12.08.2016 kl.18:38
 

Halloooo alle sammen!

 

For en nydelig dag det har vært! Da snakker jeg dessverre ikke om været.. Været her er helt elendig! Bare jeg skal ut forbi med boss så blir jeg klissbløt. Men utenom været så har jeg hatt en kjempe flott dag og det håper jeg at dere også har hatt <3

De siste dagene har realiteten slått meg i hodet. Snart skjer det! Snart starter Adrian i barnehage. Han er 2 år, men dette er hans første gang i barnehage så jeg er utrolig spendt! Nå når jeg har innsett at det faktisk snart bare er 1 uke til oppstart så har jeg begynt å stresse over alt som skule ha vært gjort og alt som skulle ha vært kjøpt inn av forskjellig utstyr som han trenger. 

Dette bestemte jeg meg for å gjøre idag. Jeg og Adrian tok derfor bilen å kjørte til et kjøpesenter her i Stavanger. Her fikk jeg kjøpt alt jeg trengte. Jeg kjøpte en del nye klær, vertfall bukser da han vokser utrolig fort for tiden! Jeg var jo nesten litt redd for at buksene hans ville ligne på piratbukser etter 1 måned i barnehagen. Derfor ble det ett nye i en størrelse større slik at de holde litt lengre.Ikke minst så fikk jeg tak i ny sekk! Jeg har selv jobbet i barnehage og sett hvor viktig det er med god sekk. De små bena går lange turer med sekk på ryggen. Av erfaring har jeg sett hvilke barn som sliter med å bære sekken deres på turen. Jeg tror ikke at det har med barna å gjøre da det alltid er samme sekk som må bli bæret av en voksen. Derfor kjøpte jeg en god beckham sekk som var utrolig fin! Den satt som et skudd på ryggen hans så jeg er overbevist om at jeg tok det rette valget.

Når vi kom hjem var det enda skikkelig regn ute så vi holdt oss inne. Vi lekte litt med den nye pusekatten som vi har fått oss, så litt film, bygget dublo, tegnet osv. Etter noen timer med lek var det på tide å kjøre han til mor. Der skal han nå være hele helgen. 

Når jeg kom hjem ryddet jeg litt i leilighetet, samt vasket klær osv. Når alt det var gjort laget jeg gulrotkake bare for å få bake litt. Har fått bakedilla tror jeg! Og tro meg, det er ikke bra når jeg er på diett! Nå er kaka ute av ovnen til kjøling mens jeg sitter i sofaen og venter på noen venninner som skal komme. Planen for i kveld er jeg usikker på, men det blir sikkert en film og mye latter kan jeg se for meg!  

Dagen har vært SUPER! Håper dere også har hatt en kjempe flott dag! <3 


0 kommentarerTKM#4


12.08.2016 kl.18:17


TKM!!

TKM= Trening, kalorier, mat. I disse innleggene skriver jeg om hvilken treningsøkt jeg har valgt for dagen. Jeg legger også med bilder av enkelte øvelser. Jeg skriver også ned alt av mat jeg har spist hele dagen samt hvor mange kalorier det var i hver av måltidene men også hvor mange kalorier jeg har spist til sammen hele dagen. Vi du komme i gang kan det være en ide å spise nok som det samme og ikke minst trene på denne måten som både er styrke og kondisjon bare for å komme igang.

 

MAT&KALORIER:

Idag må jeg si at det er veldig vanskelig å skrive ned dette faktisk da jeg ikke aner hvor mye det er i middagen jeg spiste da vi var på besøk. Ikke minst så var vi også hos min farmor hvor jeg spiser til jeg er god og mett. Så jeg skriver ned hva vi spiste, men jeg tørr ikke å gjette hvor mange kalorier.

07.00 Frokost: 60kcal

Fiber balance knekkebrød med kaviar

 

11.00 Lunsj: 101 kcal

Skyr youghurt

 

14.30 Middag: ca 813kcal

Kylling og ovnsbaktegrønnsaker

 

20.00 Kveldsmat: 96kcal

Brødskive med kaviar

 

Snacks: ca 282kcal

Hjemmelaget gulrotkake

  

Når dagen er omme har jeg da spist ca 835kcal av 1250kcal som er målet mitt. Det vil si at jeg ligger med ca 415 innenfor noe som er bra! Dette fordi det idag dessverre ikke blir noe trening! Dagen har gått i ett og nå når kvelden kommer så får jeg besøk. Så derfor blir det en del kalorier igjen i kveld og heller en real økt i morgen! Av og til synes jeg at det er greit og ikke føle seg fengslet til planen om å trene annen hver dag. Jeg vil ikke kutte ut planer for å trene. Selvfølgelig hadde det vært ofte, men det er alt for sjeldent jeg får vært med venninnene mine alene uten Adrian til stedet så da er de første prioritert når jeg har barnefri. Dette med å ha venner når man har barn og omvendt er faktisk noe som jeg har slitt litt med hvordan jeg skal gjøre. Ingen av mine venninner har barn så jeg har slitt med at jeg har tenkt at de kanskje ikke forstår at ting tar lang tid hvis vi for eksempel skal være med hverandre når jeg har han. Mer om dette kommer i et innlegg en av de neste dagene <3

 

 

 


0 kommentarerDagens rett!


11.08.2016 kl.20:27


 

Tagliatelle, grønnsaker og kylling

 

Dette trenger du:

Kylling filet

Tagliatelle

Grønnsaksbulljong

squash

paprika

rødløk

hvitløk

basilikum

salt

pepper

olje

 

Slik gjør du:

 1. Sett på vann til tagliatellen. Når det begynner å koke legger du oppi den pastamengden som måtte passe for deg og dine.
 2. Skjær paprika i strimler, squashen i trekanter eller skiver, hvitløken i skiver, rødløken i strimler og skjær grønnsaksbulljongen i litt mindre biter slik at den raskere løser seg opp
 3. Når Tagliatellen nesten er ferdig heller du av litt av vannet og legger alle grønnakene samt grønnsaksbulljongen oppi vannet. Her strødde jeg også oppi en del basilikum for å sette smak. Her skal dette nå ligge å trekke. Det vil si at platen ikke trenger å være på mer enn ca 1.
 4. Rør godt ofte
 5. Mens dette ligger å trekker skjærer du kyllingen i strimler samt krydrer dem meg salt og pepper
 6. Stek kyllingene på pannen i olje
 7. Nå grønnsakene begynner å bli møre er middagen klar.
 8. Da slår du av vannet i gryten, legger det i en finere skål og tilsetter kyllingen
 9. FERDIG!

 

   
Veldig lett og god middag som passer til hele familien! Prøv da vell! <3

 

 

 


2 kommentarerTrenger du nye ideer?


11.08.2016 kl.20:09


God kveld alle søtinger!

 

I dag var det igjen duket for ukeshandling! Flere av dere har gitt meg tilbakemelding på at dere synes det er kjekt med litt middagsforslag så derfor har jeg valgt å vise dere min middagsplan for uken. Som jeg har skrevet før så blir det en del enkle middag. Noen er selvfølgelig mer avanserte enn andre, men jeg må gjøre det slik at jeg er alene med Adrian og at tiden ikke alltid strekker til. Jeg kunne jo også tenkt meg mye mindre middager med pasta, men hva er vell bedre enn pasta for barna? Adrian ELSKER det jo, så her blir det faktisk litt pasta i ukene. Har dere middagstips dere vil komme med så skriv gjerne i kommentarfeltet!

 

 

 

UKESHANDLING:

Onsdag: Tagliatellepasta,grønnsaker og kylling

Torsdag: Fiskeboller, potet, gulrøtter og hvit saus

Fredag: Eggnudler, scampi og wok

Lørdag: Tynnskåret svinefilet, thai inspirert wok og paprika saus

Søndag: Fiskekaker, poteter, gulrøtter og brun saus

Mandag: Ostesnitzel, amerikansk grønnsaksbllanding og poteter 

Tirsdag: Ferdig thai-pose middag

 
 


0 kommentarerDette er grunnen til at jeg ikke gidder


11.08.2016 kl.07:56
God morgen alle sammen!

 

Nå sitter jeg godt rullet inn i teppe på sofaen og prøver å tenke ut hva vi skal bruke denne dagen på. Jeg er veldig trøtte etter å ha lagt meg seint. I går kveld var jeg så heldig at søsteren min ville hjelpe meg med å sitte barnevakt slik at jeg kunne gå på kino med venninnene mine. Det var utrolig gøy å komme seg ut litt!  

Nå er jeg en liten tur innom bloggen for å minne dere om UKENS blogg. Hver søndag trekker jeg en "vinner" som jeg legger ut bloggen til. Jeg skriver litt om bloggen i håp om at andre også klikker seg inn for å sjekke den ut. Det er så utrolig mange gode bloggere der ute som ligger langt nede på listen kun på grunn av stor pågang på blogg.no. Derfor tenker jeg at vi bloggere må stå sammen å dele litt på leserne våre. Jeg bryr meg ikke om jeg ligger langt oppe eller nede på listen, men jeg bryr meg om at jeg har noen som faktisk vil lese det jeg skriver. Nå har jeg begynt å få mange faste lesere, noe som er utrolig gøy! Det er så utrolig mye kjekkere å skrive og ikke mist så er det også mye lettere å åpne seg når jeg vet at folk leser det jeg skriver og ikke minst også kommenterer.

Jeg har sett flere bloggere som skriver at du er nødt til å klikke deg inn på facebook sidene deres å like denne for å bli med i trekningen. Dette er av og til grunnen til at jeg ikke gidder å være med i slike konkurranser. Kanskje er det en blogg som ikke er av mine interesser i det hele tatt men som kjører slike konkurranser. Alle blogger fanger ikke alle slik er det bare. Hvis du klikker deg inn så vil du jo få et pling hver gang denne bloggeren legger noe ut på facebook siden. Så det at du er nødt til å gjøre det for å være med er ikke eelt min greie og derfor har jeg valgt at du her i min konkurranse bare trenger å skrive i kommentarfeltet at du vil bli med og litt om hva bloggen din handler om. Så skal jeg ta turen innom å lese litt på alle sammen! Men har du lust så er du selvfølgelig hjertelig velkommen inn i facebook gruppen til bloggen min også. Her legges alle innlegg ut. Skulle dette være av interesse kan du klikke deg inn HER.

 

 

Senere kommer det flere innlegg så vi ses da! Ha en fortsatt flott morning så lenge<3


0 kommentarerEn dag fult av følelser


10.08.2016 kl.11:05


Hei alle sammen!

 

Jeg er innom bloggen tur fordi jeg ikke fikk skrevet det siste innlegget i går. Det var bare et hverdags innlegg som manglet, men i og med at det faktisk skjedde litt uvanlige ting i går så tenker jeg at det er greit å få det ut på bloggen.

I går startet dagen klokken 07.00. Trøtte var vi som vanlig da vi fant frem frokosten. Etter en god frokost så fant jeg ut at det var på tide å ringe dyrlegen. Tidligere har jeg nevnt til dere at vi har en katt som heter Leo. Han fikk jeg og Adrian for under ett år siden og har blitt veldig glad i han på kort tid da vi hadde han fra han var liten av. Her om kvelden når jeg skulle legge meg kom aldri Leo inn, men dette var noe som hadde skjedd før så jeg lot han sove ute den natten. Neste morning gikk jeg rett ut å ropte på han, og der kom han.. Han var slakk, treg, pustet veldig fort, forvirret osv.. Hvor var det blitt av den kosete pusen som pleide å komme inn å male mens han strøk seg på bena våre?

Når vi fikk han inn prøvde jeg å få i han mat, ikke sjans. Han ville ikke gå eller ligge, bare sitte. Så han satt og sov i flere timer mens han pustet noe voldsomt. Jeg syntes synd på han og ringte derfor dyrlegen. Der fikk jeg beskjed om å holde han litt til for å sjekke om han kanskje kom til å begynne å spise igjen samt bli mer tilstedeværende. Neste dag skjedde nettopp dette. Han pustet like tungt, men nå spiste han og var nærmere normal slik vi kjenner han. 

Men i går så jeg igjen at han ikke var i form så jeg ringte opp igjen til dyrlegen og fikk time allerede klokken 09. Der tok de røntgen av Leo samt sjekket utvendig og innvendig. Det de fant ut var at han hadde fått brokk... De trodde at han enten hadde blitt påkjørt eller rett og slett falt ned fra en plass. Jeg fikk beskjed at de kunne prøve å operere men at de ikke kunne garantere, det var da jeg forsto at livet til den søte, snille og kosete pusen vår var over.

Vi fikk beskjed om å ta farvel før vi skulle ut å betale. Det å se katten sin oppegående og vite at han egentlig har det veldig vondt er faktisk vanskeligere enn jeg hadde trodd. Etter å ha sagt hade til han så tok jeg med meg Adrian ut. Da begynte Adrian å spørre meg om hvorfor leo ikke var med oss. Jeg prøvde å forklare så godt jeg kunne at Leo hadde så utrolig vondt at han måtte få sove. Når vi kom i bilen med tomt kattebur så begynte han å gråte. Det var faktisk veldig trist!

Når vi kom hjem gikk han rundt å sa " borte vekk Leo". Det var da jeg forsto at vi ikke kunne gå lenge uten katt. Jeg gikk med en gang inn på finn.no med klare meningen om hvilken katt jeg ville ha. Jeg ville ikke få meg katt bare for å få meg en, men jeg var klar hvis jeg fant aakkurat den jeg ville ha. Og gjett hva? Det gjorde jeg! Etter en liten stund hjemme hev vi oss i bilen og kjørte til nærbø for å få oss ny katt. Når vi kom dit å fikk se kattungene ble Adrian kjempe glad! "Adrian sin pusekatt!" ropte han. Så vi tok med oss den ene hjem. 

Dagen i går gikk derfor i å kose med den nye pusen vår Lilly <3 (eller "ninni" som Adrian sier) Det var en dag fult av følelser som jeg ikke tror at jeg glemmer med det første. Jeg er enda lei meg fordi vi ikke har Leo, men jeg er også veldig glad for å ha denne lille søtnosen hjemme <3

 

Håper dere også hadde en flott dag i går! <3


0 kommentarerTing jeg vil gjøre før jeg blir 40!


09.08.2016 kl.16:05


Tenker du mye på fremtiden? Det gjør jeg. Jeg tenker også veldig mye generelt. Når jeg sier generelt så mener jeg alt fra enkelte personer, fremtiden til meg og mine nærmeste osv. Planlegge er også noe jeg bedriver store deler av dagen min på. Jeg liker å ha kontroll på det meste selv om det bare er en dag frem eller om det er flere år framover. Og ikke minst mål! Jeg er utrolig god til å sette meg mål. Har ikke alltid vært like lett å holde alle sammen, men jeg har vertfall funnet ut at jeg får en indre ro i det jeg gjør hvis jeg har en liste med mål. Derfor har jeg også nå lagt meg noen mål eller fremtidsplaner som jeg håper på at jeg skal klare å fullføre før jeg er 40år. Listen min er til nå på 8 ulike mål som jeg håper på å få fullført!

 

Barn:

Håper på å være ferdige med barn lenge før 40 års alderen. Har også et stort ønske om å få 3 barn. 

Gifte meg:

Selvfølgelig håper jeg på å få meg kjæreste en dag. Når jeg får meg en kjæreste så håper jeg at dette er og blir min fremtidige mann. En som vil forloves og giftes. En som vil leve med meg og Adrian resten av sitt liv. En som jeg kan få barn med osv. Alt dette gled og tenke på <3 

Reise:

Jeg har ikke reist veldig mye til nå i livet mitt. Da jeg fikk barn ble det bare enda mindre. Så dette er også noe jeg håper at jeg får oppleve mer av. Jeg har et spesielt ønske om å få reise til et land i Asia. 

Cruise:

Jeg har også veldig lyst til å prøve cruiseferie! Jeg har aldri prøvd lignende så dette er absolutt noe som jeg håper at kommer til å skje! 

Mat:

Jeg har den siste tiden blitt veldig inspirert når det kommer til mat. Jeg liker å prøve nye ting og elsker litt utfordringer. Derfor vil jeg på et matlagingskurs en gang hvor jeg kan lære meg gode, sunne men også enkle oppskrifter med mye smak.  

Hus:

Selvfølgelig ønsker jeg meg også hus en dag. Det å få kjøpe sitt eget må jo være en drøm for de fleste som leier. Jeg hadde da følt meg mange kilo lettere da jeg heller hadde betalt ned på mitt lån istedenfor huseierene mine sine gjeld.  

Tur:

Jeg liker godt å gå tur men har faktisk bare vært på prekestolen en gang i mitt liv! Dette er jo nesten litt flaut spør du meg. Men jeg har nå vært der! Håper virkelig på mer turer opp der. Det jeg også kunne tenke meg å prøva var å gå til kjerag. Synes det ser kjempe kult ut med denne steinen som står i press mellom to fjell!

 

Utdannelse:

Håper virkelig at jeg på den tiden har dette fagbrevet som jeg nå prøver på. Jeg håper at jeg da har fått meg en grei jobb hvor jeg trives og hvor jeg får jobbe med det som interesserer meg mest som er barn. 

 

Dette er det jeg har kommet frem til som jeg håper å få fullføre før jeg er 40år. Det er mange år fremover da jeg enda er liten og sprek! Velger vertfall og tro det! Har du en slik liste? Eller er det bare jeg som er litt tullete ?

 

Ha en fortsatt flott dag alle sammen<3 Blogges senere også! 


0 kommentarerHusmorpoeng til meg!


08.08.2016 kl.21:59


God kveld alle sammen!

 

Nå er det kveld her i leiligheten! Adrian ligger og sover, besøket mitt gikk nettopp ut dørene, oppvasken er tatt og her sitter jeg i sløvestillingen min på sofaen. Dagen idag har vært ganske grei faktisk. Vi har fått gjort mye, men allikevel så mye. 

Dagen startet med at Adrian kom inn til meg klokken 07! HALLELUJA, tenkte jeg når jeg så på klokken! I forhold til de andre morningene jeg har hatt i det siste så var jo denne morningen luksus. Jeg våknet kjempe lett og spratt og av sengen. Vi stelte i stand en god frokost og fortsatte morningen med film under koseteppet på sofaen. 

Vi fant også ut ganske tidlig på dagen at vi ville ha min mamma og min søster på middag så vi sendte dem en melding. Dette var selvfølgelig noe de svarte ja til. Da kom jeg til å tenke på at jeg hadde veldig lyst til å bake. Så jeg satte i gang med baking av kake. Adrian synes det er kjempe kjekt å få være med på kjøkkenet, så han koste seg minst like mye som jeg gjorde!På dessert menyen idag var det bløtkakebunn fylt med vaniljekrem dekket med melis og bringebær på toppen. Jeg prøvde meg også for første gang på tebrød eller hva de heter. Gode ble de vertfall! Tidligere skrev jeg også om at jeg hadde laget hjemmelaget blåbær syltetøy, dette var noe jeg brukte idag i disse her. 

Etter mat, dessert og litt snakking gikk besøket. Da satte jeg i gang med tabata treningen min før jeg fikk besøk av ei venninne. Vi har også bare sittet og slappet av egentlig, noe som passet meg perfekt etter en litt hektisk dag.

 

Nå har jeg absolutt ingenting på planen min og det skal nytes!

 

Ha en fortsatt fin kveld videre alle sammen <3


0 kommentarerTKM #3 = Trening, Kalorier, Mat


08.08.2016 kl.20:21


TKM!!

TKM= Trening, kalorier, mat. I disse innleggene skriver jeg om hvilken treningsøkt jeg har valgt for dagen. Jeg legger også med bilder av enkelte øvelser. Jeg skriver også ned alt av mat jeg har spist hele dagen samt hvor mange kalorier det var i hver av måltidene men også hvor mange kalorier jeg har spist til sammen hele dagen. Vi du komme i gang kan det være en ide å spise nok som det samme og ikke minst trene på denne måten som både er styrke og kondisjon bare for å komme igang.

 

MAT&KALORIER:

Idag må jeg si at det er veldig vanskelig å skrive ned dette faktisk da jeg ikke aner hvor mye det er i middagen jeg spiste da vi var på besøk. Ikke minst så var vi også hos min farmor hvor jeg spiser til jeg er god og mett. Så jeg skriver ned hva vi spiste, men jeg tørr ikke å gjette hvor mange kalorier.

Frokost: 107kcal

Fiber balance knekkebrød med kreolsk kyllingsalat

 

Lunsj: 147 kcal

Brødskive med kreolsk kyllingsalat

 

Middag: ca 813kcal

Fiskegrateng, potet og guløtter

 

Snacks: ca 626kcal

Hjemmelaget Bløtkake

 

Idag har jeg da spist ca1067 kcal og har igjen 183kcal. Off jeg skjemmes av den nederste der!  Men når man har besøk så har man besøk! Må kunne kose meg også! 

 

TRENING:

 

300 movie backround

Idag var planen å jogge. Men siden vi her i Stavanger har i flere dager nå hatt ett skikkelig dritt vær for å si det rett ut så fristet det rett og slett veldig lite. Det regner kattunger ute! Derfor ble det igjen min kjære og gode tabata trening hjemme. Jeg er så glad for at jeg har kommet over denne treningsøvelsen som jeg kna gjøre hjemme! Idag fikk jeg også med meg Adrian på mange av øvelsene. Han storkoste seg når han sprang rundt her med høye kneløft osv. Jeg var super glad når jeg var ferdig i og med at jeg var super sliten, mens Adrian ble sur og ville mer! Godt tegn!

Her er sangene og øvelsene jeg valgte å gjøre idag:

 

Tabata sang nr 5: 

1. Høye kneløft

2. Utfall


Tabata sang nr 3:

1. Situps med vri

2. Planen

 

Tabata sang nr 7:

1. Ligge på ryggen og senke bena forsiktig ned

2. Seteløft


Tabata sang nr 3:

1.Situps

2. armhevinger

 

 

Atter en gang hadde jeg veldig god samvittighet når jeg var ferdig. Kanskje enda mer idag siden jeg har syndet med kake idag! Er du i gang med tabata trening? Jeg vil gjerne høre hvordan det går!


 

 

 


 


0 kommentarerPerfekt lørdagsmiddag!


08.08.2016 kl.17:53


God ettermiddag alle sammen!

 

Idag er dagen hvor jeg også skal anbefale en rett til dere. Jeg er ingen kokk og heller ikke særlig glad i å stå på kjøkkenet. Men jeg er veldig glad i å prøve ny mat så jeg liker og eksperimentere på kjøkkenet. Etter at jeg åpnet øynene mer enn før så fant jeg så mange nye gode grønnsaker, sauser og krydder som piffer opp maten. Nå krydrer jeg som bare det og nyter nesten hver middag vi har her hjemme selv om at jeg ikke er noen superkokk.

Som dere med barn sikkert vet så er det også veldig vanlig at barna blir matleie. Det er super kjipt som forelder å se at barna deres ikke vil spise. Når Adrian var i denne perioden som ikke var så lenge siden, da prøvde jeg på absolutt alt. Han ville ikke ha noe som helst. Nå er han endelig ferdig med den perioden og spiser nesten like mye som meg til middag. Nå er det derfor enda kjekkere å prøve nye middager. Han spiser som bare det nesten uansett hva jeg lager, noe som er veldig gøy!

I helgen hadde vi besøk av min søster som ikke bor her i Stavanger. Hun var rett og slett på en liten helgetur og valgte å være med oss. Dette var veldig kjekt for både meg og Adrian så vi ville lage noe god mat til henne og kose oss. Det som da var på menyen kom absolutt i smak hos alle mann! Masse smak, enkelt å lage men tar litt tid. Denne middagen passer perfekt på lørdagskvelden når du har hatt hele dagen hjemme sammen med barna eller bare hjemme foran peisen. Denne retten kalles:

 

 • Ovnsbakte grønnsaker, marinert kyllingfilet og kyllingsaus

 

Du trenger:

Ris?

Poteter                               

Gulrøtter

squash

løk

mais

Brokoli

paprika

margarin smør

Olje

kyllingfilet

aluminiumsfolie 

Salt

Pepper

Hvitløkskrydder

Kyllingkrydder

 

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 200grader
 2. Del potetene i tynne skiver. Kutt alt av grønnsaker. Helst i små deler slik at det slipper å ligge alt for lenge i ovnen før det er ferdig.
 3. Finn frem en skål hvor du legger aluminiumsfolien over for så og forme folien etter skålen
 4. Smør folien med litt olje før du legger oppi grønnsakene (Er det flere som skal spise så vil jeg anbefale og lage flere å heller blande dem etterpå) Det går også an å lage hver sin "pose" etter hva man ønsker å ha av grønnsaker.
 5. Krydre grønnsakene med de krydrene du ønsker. Jeg brukte krydrene som står over her. 
 6. Når det er ferdig krydret slenger du en klump med smør på toppen før du lukker denne folie posen igjen og slenger den/dem i ovnen. Her skal de stå i til sammen ca 1 time(kommer an på hvordan du har kuttet grønnsakene) 
 7. Legg kylling fileene i en plastikkpose og dynk dem med olje. Krydre så med kyllingkrydder, salt og pepper og bland godt. Lukk posen og la den ligge noen minutter.
 8. Når den har ligget i noen minutter tas kyllingen ut av posen og legges på stekebrett på et bakepapir. 
 9. 30 min etter at du har tatt posen inn i ovnen så må du ta den ut for å snu på grønnsakene samt krydre mer hvis ønskelig.
 10. Når Kyllingen ligger klar på brettet og grønnsakene er ferdig snudd setter du begge deler inn i ovnen igjen. Nå er kyllingen ferdig om presist 30 min. Grønnsakene er som regel ferdige etter 30 min, men jeg ville ha åpnet opp for å se om de kanskje trenger noen minutter til.
 11. Til denne middagen brukte jeg bare toro bretagne saus, rett og slett fordi det er en av mine favoritt sauser!Til denne middagen kan du selvfølgelig også servere ris til. Vi valgte å lage masse grønnsaker istedenfor å lage ris da vi synes at disse grønnsakene blir så innmari gode når de blir lagt på denne måten og med disse krydderne. Dette er en middag som jeg absolutt anbefaler! Den kan lages til alle i alle aldre da du selv kan bestemme hva du vil ha i din folie pose. Du kan også ha andre kjøtt enn kylling som kan passe til disse grønnsakene.

Håper dette er en middag som dere har lyst til å prøve!

 


2 kommentarerVil du bli ukens blogg !?


08.08.2016 kl.12:20
Som dere kanskje har fått med dere så har jeg startet med UKENS hver søndag. Her skriver jeg alt ifra ukens middagsrett, treningstips, musikk, aktivitet, opptur osv. Men det jeg også skriver er UKENS blogg. Jeg har valgt å ha ukens blogg fordi jeg er en person som leser blogger. Jeg har kommet over flere som er ganske langt nede på lisen men som er veldig bra! Disse bloggene vil jeg få opp på listen slik at flere får lest disse fantastiske innleggene flere legger ut. 

Er du en blogger og ønsker flere lesere så skriv kort i kommentarfeltet om hva bloggen din handler om. Ut ifra dette så skal jeg hver søndag fremover skrive hvem som blir ukens blogg!

Hvem vet, kanskje er det din blogg som kommer frem! 

 

Jeg krysser fingrene for akkurat DEG! <3


5 kommentarerGriskheten og grådigheten kom frem


07.08.2016 kl.22:00


God kveld alle sammen <3

 

Idag startet dagen eller natten om jeg kan si det helt merkelig. Jeg våknet i 03 tiden i natt av at Adrian kom inn til med dynen og puten sin. Jeg tok hintet og lot han ligge i min seng. Allerede klokken 05.30 spratt han opp av sengen og ropte " MAT!". Jeg rullet meg nærmest ut av sengen og fant frokost til han. Han satt og gjespet noe voldsomt under frokosten så jeg spurte om han ville sove mer noe som an absolutt ville. Når han var ferdig med maten gikk han inn i sin egen seng og sov til 09.00 og da startet dagen skikkelig.

Så idag har jeg vært trøtt, dette på grunn av at jeg sover så lett når jeg våkner og sovner om en annen. Men når dagen var i gang bestemte jeg, Adrian og min søster seg for å kjøre en tur til byen bare for å gå rundt og kikke litt. Når vi ankom Stavanger gikk vi til en plass hvor vi bestemte oss for å sette oss ned. Vi hadde nemlig tatt med oss lunsj til hele gjengen som vi spiste. 

Etter lunsjen gikk vi rundt i byen og bare kikket på alt og ingenting egentlig. Etter en stund med kikking gikk vi ned til breiavannet hvor vi matet fuglene. Å mate fuglene i Stavanger er ikke det enkleste i verden skal jeg si deg! I det vi fant opp maten vi skulle kaste til dem så stormet det rundt oss med måker i alle størrelser. Vi måtte bare kaste maten så fort vi kunne. Når vi hadde kastet alt og trodde det var over kom en av måkene og stjal isen som Adrian gikk og holdt i hånden. Heldigvis var mammaen mer skeptisk enn barnet! Han lo som bare det og har ikke snakket om noe annet idag enn fuglen som stjal isen hans.Etter byturen kjørte vi til min mamma hvor vi bare var på et lite besøk for å si hei. Her gjorde vi egentlig ikke annet enn å snakke hvor vi etter kort stund kjørte hjem og begynte på middagen. På menyen idag var det stekt kylling, ris, brokoliblanding og fløtesaus. Middagen var veldig enkel men også veldig god! Jeg kommer til å legge ut oppskriften på denne etterhvert.Etter middagen var det dusjetid for småen før også min andre søster kom på besøk. Da satt vi egentlig bare å slappet av før jeg faktisk sovnet på sofaen etter en travel morning! Nå er begge søstrene mine gått og Adrian er i seng. Jeg sitter med bena på bordet og tenkte nå at jeg skulle sette på litt serie som jeg kan runde av kvelden med. 

 

Alt i alt har jeg hatt en super dag og det håper jeg at dere også har hatt! <3

Blogges i morgen!


0 kommentarerUKEN som gikk!


07.08.2016 kl.21:32


Nå er atter en gang uken slutt etter mange flotte nye opplevelser. Det er faktisk veldig rart hvor mye men også hvor lite man går igjennom på bare 7 dager. Vi møter nye mennesker, vi treffer bekjente, vi kvitter oss med personer som vi trodde var venner, vi kjøper nye ting for å så sitte igjen uten en krone. Dagene er som aldri like, noe som kan være både bra og dårlig. Jeg har bestemt meg for å begynne med UKENS her på bloggen fordi jeg synes selv at det er kjekt å lese dette på andre sine blogger. Jeg liker rett og slett å få en oppdatering på uken som har gått både på godt og vondt. På disse UKENS innleggene så kommer jeg også til å svare på spørsmål. Nå har jeg akkurat svart i kommentarfeltene til dere, men fra nå av vil dere komme til å få svar på disse innleggene. Håper dette er ett innlegg som dere kommer til å like <3

 

UKENS!

Blogg:

Lykkenermange.blogg.no er en blogg som handler om ei ung mor som tilsammen nå har 5 barn. Jeg er selv mamma og vet hva det krever av en person å være en mamma. Jeg kan ikke i min villeste fantasi tenke meg hvordan det er å ha fem barn og har derfor valgt å lese bloggen hennes. Etter å følgt henne en stund så synes jeg at hun rett og slett er rå! Nå i disse dager har hun og sin tidligere mann også flyttet fra hverandre noe som er veldig trist! Jeg er veldig spendt på fremtiden til familien. Ønsker dem alt det gode! <3 Bloggen kan du lese HER.

 

Craving:

Ukens craving må absolutt være brødskiven jeg har om kveldene med eggerøre, røkt laks og majones. Jeg elsker laks og er også veldig fornøyd med kaloriinnholdet! aktivitet:

Dette må være den dagen hvor jeg og Adrian sto opp tidlig for å kjøre til ett sted ved sjøen for å se om vi klarte og fange krabbe. Han har vertfall ikke med meg sett en krabbe før noe som gjorde dette til en toppersdag når vi endelig fanget en! Dagen var etterfulgt med båttur med hans bestefar og besøk av hans tante. Innlegget kan du lese HER.


treningsprogram:

Ukens treningsprogram er et program som jeg synes er utrolig effektivt! Jeg snakker selvfølgelig om tabata! Vet du ikke hva tabata trening er så kna du klikke deg inn HER. Her ligger det bilder av forskjellige øvelser samt musikk og ideer! Dette er trening som du kan gjøre hjemme noe som for meg passer veldig bra! Adrian elsker å være med og hoppe rundt i stuen når jeg står med høye kneløft eller hva det måtte være! Har du ikke prøvd tabata så PRØV!

        
 

 

høydepunkt: 

Dette er uten tvil den dagen jeg fikk sønnen min hjem igjen etter å ha vært borte i en hel uke! Det var så herlig å se han igjen. Savne var STORT når han var borte! Resten av uken har vært helt fantastisk! <3 

treningslåt:

Freddy Kalas- Feel Da Rush

Dette er en låt som får hver en muskel i kroppen min til å bevege seg. Den brukes ofte under jogging og hjelper meg stadig med å holde motivasjonen på topp når jeg er sliten.

 

antrekk:

Denne uken må det være treningsantrekket som har vært på topp. Jeg fikk sønnen min hjem på torsdag noe som har resultert i mye hjemmetrening, altså tabatatrening. Når jeg har han tenker jeg mye mer på han og oss enn akkurat antrekket mitt, så ja denne uken må det faktisk bli treningsantrekk!Mest leste innlegg: 

"Nå er det nok, jeg gir ikke opp" Dette innlegget kan leses HER. 

beste innkjøp: 

Det kjekkeste i hele verden er å gjøre sønnen min glad. Jeg blir så glad når jeg ser at han blir overasket. Når jeg fikk han hjem etter å ha vært hos moren i en hel uke hadde jeg lyst til å kjøpe en liten ting til han. Da kjøpte jeg en liten bok om store kjøretøy. Store kjøretøy er noe som er veldig inn hos oss nå for tiden så boken ble en stor suksess. Han har hatt den med seg over alt og lest i den hver eneste dag! 

 

Gleder meg til en ny uke sammen med dere <3 

 


0 kommentarerIngenting kunne hindre oss


06.08.2016 kl.21:21


For en herlig lørdagskveld!

 

Nå ligger jeg å sløver med min søster i sofaen. Vi har en skikkelig daffe lørdag, noe som passer meg perfekt! 

Idag våknet vi som vanlig veldig tidlig. Vi spiste frokost og hadde en koselig stund før vi kledde på oss og skulle ut. Idag hadde jeg nemlig lovet Adrian at vi skulle på krabbejakt! Dette er noe som ikke vi to har prøvd før sammen så dette er noe som jeg absolutt har tenkt på lenge da det vekker masse barndomsminner. Så vi kjørte hjemmefra klokken 09 i morges til en strand her i stavanger. Vi tok med oss håv og bøtte, kjempeklare for å finne krabbe!

Når vi kom frem blåste det veldig mye, men ingenting skulle hindre oss i å fange krabbe! Det tok faktisk litt til før vi fant en, men til slutt fant vi en noe som Adrian syntes var kjempe stas! Vi hadde en bøtte hvor han kunne se på den gjennom veggen. Så vi satt og fulgte med på denne krabben lenge og glemte helt ut været. Etter en liten stund var det for lunsjpause. Jeg hadde pakket med matpakke til begge to som vi nøt ved en benk nær vannkanten. Vi hadde det skikkelig koselig bare meg og han!

Når vi var ferdige der kjørte vi til min pappa hvor vi atter en gang fikk være med ut i båten. Dette er også noe som Adrian ELSKER! Været kom seg plutselig, noe som vi absolutt trengte! Vi prøvde å fiske litt, noe som ikke gikk helt vår vei. men selve båtturen fikk vi gjennomført og vi var fornøyde med å se Adrian så glad som han var. Mitt på dagen var jeg å hentet min søster som bor i haugesund. Hun kom med båten og trengte å bli hentet. Når vi kom hjem laget vi en diiiiigg middag som jeg gjerne vil legge ut oppskriften på. Dette smakte altså helt himmelsk! Nå sover Adrian mens vi bare ligger her å sløver egentlig. Vi lader rett og slett opp til ny uke!

 

Vi har hatt en kjempe fin lørdag og det håper jeg dere også har hatt <3


0 kommentarerVi mødre får dårlig betalt


06.08.2016 kl.21:05


God kveld alle sammen!

 

Dere må bare beklage sene innlegg i det siste, men det har seg slik at jeg etter at jeg fikk Adrian hjem har vært veldig tidlig oppe om dagene men allikevel også hatt veldig masse planer. Idag var vi for eksempel avgårde i bilen klokken 09.00. Mer om hva vi skulle gjøre kommer i et senere innlegg.

Idag har jeg lyst til å skrive om noen fantastiske mennesker. Noen er unge og noen er gamle. Noen er tolmodige mens andre er veldig kreative. Noen gir masse kjærlighet mens andre har det veldig travelt på jobben. Jeg snakker selvfølgelig om mødre! Mødre er noen helt fantastisk skapninger med unike evner. Dette er noe jeg synes fordi jeg har sett ved så utrolig mange forskjellige mødre som gjør en fantastisk jobb med sine barn.

Men hva er en god mor? Hva må til for å være en god mor? Noen synes kanskje at en mor som lar barna gjøre som dem vil er en god mor mens andre synes kanskje en mor som har strenge regler er best. Skal man være streng? Hvor streng skal man være før det blir for strengt? Er det noe svar på dette i det hele tatt?

Det å være en mamma er for meg verdens beste jobb. Jeg skal ikke legge skjul på at det også er verdens hardeste jobb, da det innebærer så ekstremt mye. Vi mødre må kunne litt av alt. Vi må være flinke til å snakke, lytte, fikse,lege sår, trøste, kokkelere på kjøkkenet osv. Du tror kanskje du vet hva du går til før du får barn. men dette er noe som vi mødre vet at du ikke vet. Ingen som ikke har barn klarer å innse hvor stor kjærligheten for deres barn en dag vil bli. De fleste klarer nok å se at en mamma må gjennomføre på en dag, men jeg tror det er færre som forstår hva det krever av en mamma og fullføre dette hver eneste dag.Som mamma får vi heller ikke lønn som i penger. Men vi mødre tenker " hva er vell penger verdt!?" Vi har barna våre! Barna våre er det kjæreste vi har. Den beste lønnen vi får hver eneste dag er mange gode klemmer og masse kjærlighet! Dette er så mye mer verdt enn penger. Jeg vil altså tørre å påstå at vi har verdens beste jobb <3

Men å være en mamma er ikke alltid en dans på roser. Vi må gjennom ting som overgangsyken, vannkopper, trassalderen, dårlige dager, matleie barn osv. Det er flere perioder i løpet av et barns liv som virkelig setter mammarollen på prøve. 

Så hva er en god mor? hva må til? Jeg har ikke svaret, men jeg har en mening. Min mening er at en god mor er en person som lytter. Å lytte til barna sine er noe som jeg synes er veldig viktig. Jeg tror det er lurt at barna føler seg hørt. Ikke minst så tror jeg også at barna har godt av å ha strenge men rettferdige regler hjemme. Heller klare linjer for å si det slik da. En annen ting må være det at barne føler seg sett. Legg bort mobilen og pcen når du har barna. Ikke la dem tro at denne lille duppedingsen er mer verdt enn han eller henne. Og sist men ikke minst, vis masse kjærlighet! Gi dem ros hver eneste dag <3 Jeg vil gjerne høre dine meningen som akkurat dette. Hva er en god mor? Har du svaret?

 

Ha en fortsatt flott kveld!

 

 


0 kommentarerTKM= Trening, Kalorier, Mat


05.08.2016 kl.20:39


TKM!!

TKM= Trening, kalorier, mat. I disse innleggene skriver jeg om hvilken treningsøkt jeg har valgt for dagen. Jeg legger også med bilder av enkelte øvelser. Jeg skriver også ned alt av mat jeg har spist hele dagen samt hvor mange kalorier det var i hver av måltidene men også hvor mange kalorier jeg har spist til sammen hele dagen. Vi du komme i gang kan det være en ide å spise nok som det samme og ikke minst trene på denne måten som både er styrke og kondisjon bare for å komme igang.

 

MAT&KALORIER:

Idag må jeg si at det er veldig vanskelig å skrive ned dette faktisk da jeg ikke aner hvor mye det er i middagen jeg spiste da vi var på besøk. Ikke minst så var vi også hos min farmor hvor jeg spiser til jeg er god og mett. Så jeg skriver ned hva vi spiste, men jeg tørr ikke å gjette hvor mange kalorier.

Frokost: 110kcal

1 Stk pannekake

 

Lunsj: 93 kcal

Skyr youghurt

 

Middag: ?kcal

Pannekake,potet,litt makaroni og bacon

 

Kveldsmat: 137 kcal

Brødskive med røkt laks og majones

 

TRENING:

 

300 movie backround

Idag var det endelig duket for en ny dag med trening og idag var det tabata trening som sto på planen. Tabata trening er rett og slett en trening hvor du trening intenst i 20 sekunder og deretter får 10 sekunder pause. Slik jeg gjør er at jeg tar to og øvelser og tar disse to annen hver gang. Et eksempel kan være: Situps-pause-armhevinger-pause-situps-armhevinger osv.. Tidligere har jeg også skrevet litt om musikken jeg bruker til disse treningene. For å oppsummere litt så bruker jeg noen tabata sanger på spotify. På disse sangene spiller den musikk når du skal trene, blåser i fløyte når det er pause og ikke minst telle opp når du skal starte igjen. Jeg kan legge ved et skjermbilde slik at du vet hva du skal søke på for å finne disse sangene. Disse er veldig greie å bruke da du slipper å bruke tid på å sjekke klokken osv.Jeg har til nå pleid og tatt 4 sanger, 2 øvelser pr sang altså 8 øvelser til sammen. Dette var slik jeg satte det opp i dag og hvilken musikk jeg valgte fra tabata listen min:

 

Tabata sang nr 5: 

1. Seteløft

2. KnebøyTabata sang nr 3:

1.armhevinger

2.SitupsTabata sang nr 7:

1. Situps stilling med vri

2. PlankenTabata sang nr 3:

1.Høye kneløft

2. Utfall

   

 

Jeg var rett og slett helt slitt etterpå, noe som føltes utrolig deilig! Tabata er en rå trening som jeg anbefaler på det sterkeste! Prøv du også da vell! 


1 kommentarIkke dårlig samvittighet en plass!


05.08.2016 kl.19:56


God kveld alle dere søtinger!

 

Nå håper jeg virkelig at dere har hatt en flott dag! Vi har vertfall hatt en super dag! Vi har nemlig vært på besøk hos min farmor og farfar altså oldemoren og oldefaren til Adrian. Dette var like hyggelig som alltid!

Dagen startet veldig tidlig, men den startet allikevel veldig bra siden jeg fikk lov til å våkne til det fineste smilet i hele verden <3 Vi laget oss en god frokost og tok egentlig hele morningen ganske så rolig. Vi lekte en del inne på rommet hans da leke kjøkkenet nå plutselig har blitt en stor hit. Her får jeg servert skiver med at mulig på, ikke minst så har jeg også fått meg en fast stol som er "mamma sin".

Etter leketid satte vi oss i bilen og kjørte til mosterøy hvor mine besteforeldre bor. Mosterøy må være en av mine favorittsteder! Her er det landlig og utrolig avslappende å være. Når jeg er her så tenker ikke på noe som helst og klarer å slappe helt av noe som er herlig! Her spiste Adrian lunsj før det var på tide med en liten hvil. Etter hvilen kom også min pappa, altså Adrian sin bestefar. Dette syntes vi begge var veldig stas! Adrian elsker å være med bestefaren så dette var absolutt dagens høydepunkt for han. Når alle var tilstede fikk vi også middag noe som for meg må ha vært dagens høydepunkt! Ingenting er bedre enn farmor sin middag!Problemet når jeg er hos farmor og farfar må være dette med maten. Det er så godt at jeg ikke klarer å stoppe! Idag la jeg rett og slett kalori kalkulatoren min på hyllen og spiste meg god og mett. Det er ikke ofte jeg er hos dem så dette gjorde jeg med god samvittighet! 

Etter mange timer med leking, spising, snakking og mye latter så bar det hjemover. Når vi kom hjem gikk jeg med en gang i gang med en tabata økt, altså styrketrenings økt. Om en liten stund så vil det komme ut et innlegg om hva tabata trening er og hvilke øvelse / musikk jeg valgte. Tabata er rett og slett en rå treningsøkt om jeg må si det selv. Jeg føler at jeg trener kjempe effektivt og da er det faktisk veldig kjekt å trene!Nå har jeg vært i dusjen og Adrian er i seng. Nå skal jeg bare slappe av før det sikkert blir en litt tidlig kveld på meg da jeg faktisk er veldig trøtt til en forandring. Håper der også har hatt en fin dag! Blogges senere <3 


0 kommentarerMMM hjemmelaget!


05.08.2016 kl.07:28


God morgen alle sammen!

 

For en fantastisk morning vi har hatt! Adrian kom inn å vekket meg klokken 06 i morges, noe tidlig spør du meg. Men faktisk så var jeg overraskende våken idag, kanskje ikke så rart da jeg våknet av en stor klem fra ynglingspersonen min i hele verden. Vi lå i sengen å snakket en før vi sto opp og laget frokost.

I går kveld etter han hadde lagt seg kom jeg på alle blåbærene jeg hadde i kjøleskapet. Når jeg var på hyttetur med jentene i helgen var vi nemlig på blåbærtur hvor vi fant masse blåbær! En del av disse fikk jeg med meg hjem og bestemte meg for å prøve meg på hjemmelaget blåbær syltetøy. Dette prosjektet startet jeg i går i tillegg til å steke pannekaker som jeg pakket inn i folie og hadde klart til idag.

Pannekaker med hjemmelaget blåbær syltetøy er absolutt blitt en favoritt! Både jeg og Adrian nøt frokosten! Nesten litt syns at jeg går på diett da det faktisk er ganske mye kalorier i pannekaker. Men jeg fikk nå spist en og er vell fornøyd med det! 

Senere kan dere vente dere 2 innlegg. Men begge innleggene må komme litt sent da vi skal på besøk. Jeg må også ta en ny tabata trening her hjemme i kveld hvor jeg kan prøve å få tatt litt nye bilder av hvilke øvelser jeg tar. 

 

Håper dere får en fantastisk dag! Blogges senere <3


0 kommentarerViktig innlegg til alle mine lesere<3


04.08.2016 kl.20:42


God kveld igjen dere!

 

Nå er endelig Adrian i seng. Ikke endelig fordi jeg ikke vil at han skal være våken, men heller endelig fordi han blir utrolig vanskelig å ha med å gjøre i morgen hvis han ikke sover greit om natten. I morgen skal vi på besøk, så da er det greit at vi begge er uthvilt. 

I det siste har jeg tenkt mye om jeg skal eller ikke skal. Er det lurt eller er det ikke lurt? Derfor tenker jeg at vi tar en prøveperiode for å se om dette funker! Som jeg kanskje har skrevet før her på bloggen så er jeg ei jente som liker å ha kontroll. Jeg hater når jeg ikke vet hva jeg har i vente og liker også rutiner på det meste. Stress tenker kanskje noen, men perfekt tenker jeg. Da har jeg alltid kontroll på hva som skjer og hva som skal skje i løpet av en dag. Det verste jeg gjør er å legge meg for natten uten å vite vertfall noe av det som skal skje dagen etterpå og slik føler jeg at det har blitt med bloggen..

Jeg har ei lita liste med forslag til innlegg som jeg kan skrive rundt. Men jeg har ingen faste dager på hva jeg skal skrive når eller hvor mange innlegg jeg skal ha til dagen. Dette med faste klokkeslett er også noe jeg til tider savner men som jeg også vet med meg selv at aldri hadde fungert da jeg farter rundt på andre ting på helt forskjellige tidspunkter hver dag.

Så nå vil jeg prøve noe nytt! Jeg vil prøve med en CA rutineplan på hva som vil komme når. Jeg kan ikke love at den alltid vil komme til å bli fulgt med tanke på hvis jeg plutselig gjør noe en dag som jeg har veldig lust til å fortelle. Hvorfor skal jeg da vente 2 dager før jeg forteller det på grunn av ei liste? Men listen forteller også dere hva jeg tenker at denne bloggen handler og skal handle om. Her kommer listen, legg gjerne igjen en kommentar på hva du synes!

 

Mandag: TMK, middagsoppskrif og hverdagen vår

TMK= Trening, Mat, Kalorier. Til nå har jeg lagt ut 2 av disse innleggene. Du kan lese ett av dem HER. I disse innleggene skriver jeg hva jeg har trent dne dagen, hva jeg har spist hele dagen og hvor mye kalorier jeg har spist til hvert av måltidene samt en kalorisum for hele dagen. Her an du lett gå inn å spise det samme for å komme inn i dietten som jeg går på hvis du ønsker det. Når det kommer til middagsoppskrifer så tenker jeg å legge ut oppskrifter som er enkle, barnevennlige, mye smak, lette og lage men også tar liten tid.

Tirsdag: Andre, hverdagen vår

Andre: Her kommer jeg til å skrive en del forskjellige innlegg. Jeg kommer til å skrive om temaene mammakroppen, kroppspress, donormamma, donorbarn og litt med dette å bli inseminert samt mine erfaringer rundt dette.

Onsdag: Trening,mat,kalorier (TMK) og Hverdagen vår

På hverdagen vår så skriver jeg enkelt å greit om hva vi har gjort i løpet av dagen. Andre dager en mer spennende enn andre. Men også i disse innleggene kan du finne inspirasjon til morsomme ting å finne på med barn, kanskje litt nye innkjøp, se leiligheten vår, erfaringer osv.

Torsdag: Ukeshandling og middagsoppskrift

Ukeshandling: Jeg ukeshandler som sikkert en del har fått med seg nå. Hver torsdag vil jeg komme til å legge ut et innlegg hvor jeg skriver alt jeg har planer om å ha til middag de neste 7 dagene. Så trenger du mattips så bør du klikke deg inn på disse innleggene.

Fredag: TMK, hverdagen vår

Lørdag: Andre, hverdagen vår

Andre: Her kommer jeg til å skrive en del forskjellige innlegg. Jeg kommer til å skrive om temaene mammakroppen, kroppspress, donormamma, donorbarn og litt med dette å bli inseminert samt mine erfaringer rundt dette.

Søndag: UKENS, Hverdagen vår

UKENS: Her skriver jeg om uken som er gått. Favoritt rett, favoritt blogg, favoritt treningsøkt, favoritt dag, favoritt musikk osv

  

 

 

 


0 kommentarerAt et så lite menneske kan vise så mye kjærlighet <3


04.08.2016 kl.18:12


God kveld alle søtinger!

 

I dag har jeg en 100ganger så bedre dag enn i går. Jeg vil tørre å påstå at jeg stråler! I går kveld sovnet jeg før kl 23.00 og sov til rett over 11.00 i morges. Så jeg var helt uthvilt når jeg våknet i morges noe som var herlig etter en langt trøtt dag etter å ha døgnet. 

Idag startet jeg dagen med å rydde faktisk. Rydde er vell ikke noe noen liker? Vertfall så er ikke jeg veldig glad i det så jeg har funnet ut at det er mye lurere og heller rydde alt med en gang slik at du slipper disse store rydde øktene og ikke minst en kjempe rotete leilighet. Men nå når Adrian har vært hos moren i en hel uke så må jeg ærlig innrømme å si at jeg ikke har hatt det så enkelt. Derfor har jeg ikke akkurat brukt tiden min på å rydde. Så idag trengtes det absolutt for idag skulle jeg nemlig endelig hente sønnen min igjen.

Dette har vært gledens dag. Jeg gledet meg så ekstremt til å hente han i dag når jeg våknet. Jeg har ikke tenkt på noe annen enn han idag så det var helt fantastisk og helt ubeskrivelig å se han igjen! Han kom løpende "mamma!mamma!" etterfulgt av verdens beste klem. Jeg følte og føler meg som verdens heldigste mamma som har han og jeg setter så innmari stor pris på kjærligheten som han gir meg. Noe jeg aldri har forstått og heller sikkert aldri kommer til å forstå er hvordan et så lite menneske kan vise så mye kjærlighet <3

Før jeg hentet han idag så var jeg helt sikker på at idag ville jeg bare være oss to. Jeg hadde lust til at vi skulle kose oss litt ekstra idag så vi tok turen til Leos lekeland. Her koste vi oss skikkelig! Det er så kjekt nå når han har blitt så stor og tørr å ta flere ting. Vi rant ned stoooore sklier om og om igjen. Vi vare begge helt svette når vi var ferdige der inne. Når vi kom hjem var han helt i hundre for å se alle lekene sine igjen. Ikke minst så ble han også veldig glad for å se katten sin igjen. For ca 8 måneder siden kjøpte vi oss en liten kattunge slik at Adrian skulle få vokse opp med dyr. Jeg synes det er så viktig at de får vokse opp sammen med dyr for å lære det å gi kjærlighet og ikke minst lære å være snille med andre. Vise omsorg rett og slett. De to har nå vokst opp med hverandre så de koser seg skikkelig sammen! "Adrian sin pusekatt" sier han <3Etter mye lek og moro koste vi oss med hjemmelaget skillingsboller, noe som heller ikke var så verst. Nå har vi bare sittet å kost oss i sofaen med teppe over og snakket om alt han har gjort hos mor og alt jeg har planlagt at vi skal gjøre de neste dagene. Vi koser oss skikkelig. Jeg har ikke ord for hvor herlig det er å få gutten sin hjem igjen etter noen tøffe dager med mye tårer.

Nå har jeg det perfekt <3 

 

Senere kommer et innlegg om hva jeg tenker videre her inne på bloggen. Jeg vil prøve meg med litt faste dager på forskjellig innlegg og diverse. Så følg med senere!

Håper dere har hatt en fin dag og at dere har finfin kveld <3

 

 


0 kommentarerNær døden opplevelse


03.08.2016 kl.21:06


God kveld dere!

 

Nå sitter jeg stuptrøtt i sofaen etter å ha døgnet natt til idag. Jeg er faktisk helt zomby da jeg ikke akkurat er vandt til å være våken hele nettene. Noe av det som har vært positivt med å være så mye våken er at jeg har fått tid til utrolig mye! Jeg var innom nav og fikk skrevet ut masse søknader og cv'er, noe som føltes veldig godt! Jeg var også innom min mamma på lunsj noe som var koselig. Helt til jeg nærmest sovnet på kjøkkenbordet hennes!

Jeg trodde aldri at jeg skulle klare å fullføre noe trening idag, men JODA! Jeg og ei venninne tok for mange år siden et klatrekurs hvor vi tok noe som heter brattkortet. Det vil si at vi da får komme å klatre opp høye klatrevegger med sikring. Det som var litt ekstra skummelt i dag var at de nå hadde fått selvsikrede vegger. Før når vi klatret så sikret vi hverandre og kunne stramme helt opp før vi slapp oss ut fra veggen. Nå strammet det seg ikke helt opp men tauet bremset automatisk når du slapp. De første gangene så må jeg si at jeg følte at jeg var nær døden opplevelse. Det å stå så mange meter oppe i luften og slippe taket er ikke noe som ligger til min natur. Det føltes utrolig unaturlig. Men selvfølgelig gikk alt bra og vi ble mer og mer vandt til det! 

På den samme tiden som vi fikk kortet kjøpte vi også alt av utstyr noe som er veldig greit! Så vi var rett og slett og testet ut klatreveggene på et sted som kalles klatrefabrikken her i Stavanger. Det var utrolig kjekt å komme i gang igjen med en slik type trening. Jeg kjente det godt både i armer og ben så det var utrolig kjekt og kommer absolutt til å skje igjen.

Her kommer litt bilder fra dagen vår:

 

Har du ikke prøvd klatretrening så vil jeg absolutt anbefale dette! I tillegg til at det er trening så er det også utrolig gøy og veldig sosialt!

Har du trent i dag? hva har du i tilfelle trent?

 

Nå finner jeg snart sengen så det er vell kanskje god natt jeg skal si!?

Ha en fortsatt nydelig kveld alle sammen!


2 kommentarerNå er det nok, jeg gir ikke opp!


03.08.2016 kl.07:10


God morgen alle sammen!

 

Kanskje ligger du enda og sover eller kanskje du faktisk allerede er på vei til jobb? Jeg for min del har verken sovnet eller stått opp. Som jeg også skrev i går så har jeg nå en helt forferdelig døgnrytme som snar må ta slutt. I går gikk jeg å la meg men fikk aldri sove. Jeg lå og snudde meg i sengen i flere timer før jeg fant ut at det ikke var noe vits i det lengre. Så jeg sto opp og har sittet nå i flere timer og tenkt på meg selv og fremtiden min. 

Fremtiden er en fjern tid for min del. Jeg trodde jeg hadde kontroll på videregående når jeg valgte mekanisk som min linje. Jeg begynte også i lære som cnc operatør og trodde enda at jeg hadde kontroll. Men etter rett over ett år så fant jeg ut at dette var helt feil for meg og det var etter denne dagen at jeg innså at fremtiden ikke kan planlegges. Jeg gikk lenge i ettertid og lurte på hvem jeg var og hva jeg ville gjøre med livet mitt. Jeg prøvde flere forskjellige typer jobber men ble egentlig ikke så mye klokere av den grunn.I 2014 ble jeg gravid og måtte derfor sette alt som hadde med jobb og karriere på hyllen. Både i svangerskapet men også etter at jeg hadde fått Adrian så klarte jeg faktisk å fokusere på andre ting. Dette med jobb ble liksom ikke en realitet igjen før etter at Adrian var fylt ett år. Da prøvde jeg meg på skolebenken igjen for å se om dette kunne være en måte og åpne nye dører på. På skolen gikk det helt greit. Jeg merket selvfølgelig at det var utrolig tøft da jeg hadde et lite barn hjemme som tok mye tid og energi. Men siden vi da var to så gikk det på en måte helt greit. Men samme året gikk vi fra hverandre og det var da jeg fant ut at jeg absolutt måtte slutte å planlegge fremtiden da det hele tiden skjedde uventede ting.

Nå sto jeg virkelig ved et skille hvor jeg visste at jeg måtte finne ut hva jeg vertfall ville bli. Dette slik at jeg hadde et mål slik at jeg visste at jeg og lillemann ville klare oss i fremtiden økonomisk. Det var da jeg valgte en gang for alle å ta skikkelig tak i meg selv. Jeg fortalte meg selv at det faktisk var på tide å planlegge litt. Jeg tok kontakt med fylkes kommunen for å få råd og tips angående forskjellige yrker, linjer og ikke minst fremgangsmåter innen arbeidslivet. De hjalp meg til å forstå at det ikke var umulig å få meg en utdannelse selv om jeg hadde valgt feil på videregående. De fikk meg til å forstå at jeg ikke er alene og at det finnes masse muligheter.

Ifra denne dagen har jeg visst hvilken retning jeg skal gå og hva som må til for at jeg skal klare å lykkes innen utdanningen min. Jeg har et stort ønske om å få jobbe med barn. Jeg vet enda ikke hva jeg vil jobbe som, men jeg vet at jeg brenner ekstra innen det å jobbe med barn som kanskje trenger litt ekstra hjelp. For å komme meg hit har jeg funnet ut at barn og ungdomsarbeider er et fagbrev som jeg har som mitt første mål. Så nå er jeg på jakt etter praksisplass noe som jeg har prøvd å fått tak i en stund nå. Jeg har også nå hatt noen uker hvor jeg har gitt litt opp på grunn av dårlige jobbmuligheter.

Men i natt fant jeg ut at jeg ikke gir opp! Jeg vil sikre meg det fagbrevet og jeg vil sikre meg og sønnen min en god fremtid. Jeg har nå skrevet søknaden min om igjen for å prøve og endre den slik at arbeidsgiverene ser bedre hvem jeg er og hva jeg er ute etter. Formiddagen idag skal jeg bruke på å levere en hau med søknader over alt for å sikre meg en jobb. Jeg håper jeg får en slik at jeg atter en gang blir påmint at ingenting er umulig hvis du bare kjemper for det.

 

Blogges senere <3

#Gir ikke opp


2 kommentarerHvis et donorbarn blir kjæreste med et annet donorbarn


02.08.2016 kl.14:56


God morgen alle sammen!

 

God morgen tenker du kanskje? Men ja, for meg er det morning. Etter at sønnen min ble levert til moren og nå har vært borte i nesten en uke så har døgnrytmen min blitt helt vill! Jeg får ikke sove på nettene og sover heller til langt ut på dagen. Dette er noe som ikke passer meg i det hele tatt da jeg egentlig har masse jeg skulle ha gjort! Menmen.. Snart kommer prinsen til mamma hjem igjen så da skal vi nok få orden på rutinene igjen!

Nå når jeg har vært en del alene så har jeg fått veldig mye tid til å tenke. Jeg som person er en tenker som bruker veldig mye tid på å gruble over både store og små ting som skjer her i livet. Nå i det siste har tankene gått til Adrian og fremtiden vår. Jeg kan ikke beskrive hvor glad i jeg er i sønnen min. Han er det aller aller viktigste for meg og kommer alltid til å komme først i rekken. I denne sammen heng så har jeg også tenkt på hvordan det vil bli når jeg finner med en kjæreste. Eller hvis jeg finner meg en kjæreste. 

Jeg er spendt på hvordan det ville blitt når jeg har Adrian fra før av. Jeg er også veldig spendt på om jeg vil komme til å finne meg en kjæreste som aksepterer at jeg har en sønn. En som rett og slett forstår at det er en pakke han får og ikke bare meg. Dette må jo være veldig vanskelig for gutter som ikke har barn fra før av? Tanken på å gå ifra og være alene til å plutselig bli en familie på 3 må jo være veldig skremmende!  

Men igjen så sitter jeg med tankene om at dette kanskje hadde hjulpet noen til å komme seg litt frem i livet rett og slett? Dette er mange rare tanker altså. Jeg får ofte høre at jeg tenker på mye rart. Men det er det som er så kjekt med å blogge. Her kan jeg bare åpne opp og fortelle alt jeg tenker og selv få mer roen på dette. Jeg har vertfall enda ikke kommet frem til hvordan det vil bli om jeg får meg en kjæreste, men jeg har et håp om å finne meg en som aksepterer at jeg har Adrian og som er klar til en fremtid sammen med oss. Jeg er ivrig etter å slå meg til ro med min egen lille familie men kommer til å vente til jeg finner en som jeg føler at jeg kan fullføre dette sammen med.

Når vi er inne på temaet kjærlighet så husker jeg godt at det var en ting jeg lurte mye på angående dette med donorbarn. Det jeg vet om donorer er at en donor kan levere inn en del porsjoner. Med andre ord så slo det meg for en god stund siden at tenk når Adrian finner seg dame og tenk om kanskje hun også er donorbarn?? Tenk om de faktisk var halvsøsken? Denne tanken skremte meg og fikk meg til å ta kontakt med de på storkklinikken. Da fikk jeg vite noe som alle med donorbarn bør vite. 

Alle donorbarn har et nummer. Så hvis donorbarnet ditt kommer hjem med ett annet donorbarn så må de selv sjekke opp om disse numrene tilfeldigvis matcher. Hvis de matcher vil det bety at de er halvsøsken om ikke kan få barn sammen. Sannsynligheten for å treffe på ene match må jeg selv få si at jeg tror er veldig liten da det er veldig mange donorer der ute og ikke minst fordi det også er skandinavisk. Men sjansen er der og dette er noe som alle burde vite!

 

Nå har jeg fått luftet litt av tankene mine til dere, noe som absolutt trengtes fra min side. 

 

Håper dere har en strålende dag! Blogges senere <3


0 kommentarerNår vekkerklokken min er borte


01.08.2016 kl.17:40


God dag alle sammen!

 

Nå står jeg over grytene mens jeg skriver til dere. Har akkurat satt i gang med middagen som er en av mine favoritter! Denne retten laget jeg et innlegg om her på bloggen for en liten stund siden og den kan du lese mer om HER.

Som jeg har skrevet til dere tidligere så har jeg nå barnefri i en hel UKE! Noe som sliter veldig på sjelen om dagene. Men jeg klarer meg helt greit og har bestemt meg for å klare det. I og med at vekkerklokken min er hos mor så var det vanskelig å stå opp idag så jeg var faktisk ikke på bena før nærmere kl:12.30! Jeg kan ikke huske sist jeg sov så lenge!

Etter og endelig ha klart å ålt meg ut av sengen så var det på med treningsklærne for da var det på tide med joggerunden min. Jeg er faktisk usikker på hvor mange km jeg jogget da jeg ikke har sjekket opp i dette. Men vertfall så ble jeg god og varm! Jeg jogget til et sted hvor jeg møtte søsteren min før vi da jogget videre sammen. Deretter tok jeg faktisk bussen hjem igjen da det ble noe for langt og måtte jogge hjem igjen også. 

   
 

Når jeg kom hjem tok jeg en varm, lang og herlig dusj! Ingenting er bedre en en varm dusj etter en god treningsøkt, enig?

Nå står jeg og lager middag som sagt. Idag har jeg invitert 2 venner på besøk til middag noe som skjer alt for sjeldent. Det blir veldig koselig å se dem igjen og vertfall rundt middagsbordet.Planen videre i dag er egentlig bare å slappe av. Jeg vet at venninnen min skulle ta med strikketøyet sitt noe som betyr at kanskje jeg også burde ta opp mitt, noe som også er svært sjeldent! 

 

Skal se om jeg får tid til å blogge litt mer med dere senere! Hvis ikke så kan dere vertfall vente dere flere innlegg i morgen! <3

Ha en fortsatt strålende dag alle sammen!


0 kommentarerbilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde