Lett, mettende og god lunsj


22.08.2016 kl.18:04


God formiddag alle sammen!

 

Nå er det på tide å skrive om en ny rett. Når jeg skriver på disse innleggene skiver jeg om alt ifra store middager til mindre lunsjer og kanskje til og med også bare ferdige retter fra butikken som jeg liker godt. Jeg går på diett hvor jeg teller kalorier. Ingen spennende retter tenker kanskje noen, men dette er ikke sant. Jeg spiser nesten hva jeg vil, men passer heller på mengden og ikke minst tar mindre av det mer usunne. 

Idag vil jeg skrive om retten som i forrige uke ble ukas craving. Dette er en rett som kan passe til frokost, lunsj og kvelds. Jeg snakker selvfølgelig om havregrynsgrøt med sukrin og kanel. 

Det er utrolig godt, metter ekstremt godt og ikke minst så er det veldig lett å lage! 

 

Alt du trenger til en porsjon er:

1dl lett kokte havregryn

2,5dl melk/vann

sukrin

kanel

 

Slik gjør du:

 1. Hell melken og grynene i gryten
 2. Skru på platen på middels+ 
 3. Rør hele tiden da melken kan komme til å brenne seg fast
 4. Når det begynner å samle seg sammen og ligne på en grøt pleier jeg å smake en liten t-skje for å kjenne om grynene er ferdigkokte og ikke harde
 5. Bland sukrinen(sukkeret)og kanelen i en liten skål. (Dette gjør jeg bare fordi jeg er vandt til dette) Går selvfølgelig også an å ta det på hver for seg
 6. Dryss litt på den ferdige grøten
 7. FERDIG
 

 


1 kommentarEn god og enkel lunsj


18.08.2016 kl.19:59
 

God kveld!

 

Her om dagen hadde jeg en veldig god lunsj som jeg anbefaler deg å prøve! 

Alle har nok smakt omelett? Omelett er enkelt og greit egg og vann som blandes sammen og varmes på pannen. Omelett er noe jeg alltid har likt veldig godt. Jeg synes at det smaker og metter godt. Men i lengden kan det fort bli litt for ensformig. Derfor valgte jeg her om dagen å legge forskjellige på omeletten min, og gjett om det var digg!?

Det jeg brukte var:

2 egg

2SS vann

1 skinke

noen osteskiver

opphakket selleristang

litt løk

salt 

pepper

dill

smør til steking

 

Slik gjorde jeg:

 1. Først blandet jeg eggene, vannet og krydrene sammen og rørte godt
 2. Så tok jeg smør i pannen og skrudde pannen på middels varme
 3. Når panne begynte å bli varm helte jeg på røren
 4. Når jeg så at røren begynte å bli litt stiv la jeg alt jeg hadde kuttet opp på omeletten
 5. Her lot jeg det ligge i noen få minutter før jeg brettet hele omeletten 
 6. Så lot jeg den sammenbrettede omeletten ligge på pannen i noen sekunder før jeg tar den av
 7. FERDIG


 

Nå har du en omelett fylt med digg slik at den metter litt ekstra og ikke minst en omelett med masse smak! 

 

#NAM!


1 kommentarNå skjer det igjen


18.08.2016 kl.17:06


God etter middag alle sammen!

 

TROMSØ, 20110620: Til sak om Elise Steffensen som handler mat én gang i måneden. Tekst: Marte GlanvilleFoto: Ingun A. Mæhlum MånedshandlingElise og FrankTromsø
 

Da var det igjen duket for ukeshandling! Hvis du trenger middagsforslag så kan kanskje dette være innlegget for deg! Hver uke kommer det et slikt innlegg med selvfølgelig noen av de samme rettene, men også flere nye forslag. 

 

MENY:

Fredag: Taco

Lørdag: Kylling, ris og grønnsaker

Søndag: Pølsegryte med makaroni

Mandag: Fiskeboller i hvit saus

Tirsdag: Tynnskåret svinefilet med thai inspirert wok

Onsdag: Hjemmelaget Lapskaus

Torsdag: Snitzel, grønnsaksblanding og poteter

  


0 kommentarerGi kyllingen ekstra god smak


15.08.2016 kl.08:23


God morgen alle sammen! 

 

Idag vil jeg rett og slett starte dagen min med å anbefale dere enda en rett som er utrolig god men også er superlett å lage! Hva er vell bedre enn å starte dagen med middagsforslag? Dagens rett er:

 

 

 • Stekt kylling, grønnsaksblanding,ris og fløtesaus

Dette trenger du:

Kyllingfilet

Pose med amerikansk grønnsaksblanding

ris

Fløtesaus fra rema 

hvetemel

salt

pepper

olje

 

Slik gjør du:

 1. Skjær opp kyllingen i litt tynne skiver og fordel dem utover på en tallerken. Krydre med salt og pepper før du snur dem og gjør det samme på andre siden.
 2. Hell litt mel i en skål og vend kyllingen i melet
 3. Stek kyllingene i olje på pannen.
 4. Kok ris etter anvist på pakken
 5. Kok grønnsakene etter anvist på pakken
 6. når kyllingen er klar heller du sausen over kyllingen og lar sausen ligge med kyllingen og småkoke litt. Når sausen er varm er alt klart.
 7. FERDIGKyllingen får en utrolig god smak når du vender den i mel og steker etterpå. Dette er en måte og steke kylling på til enhver rett du skal lage. Du kan bytte ut for eksempel risen med pasta eller rett og slett lage en wok til. Jeg elsker kylling og mye av grunnen til det er at det passer til alt mulig! Er dette en rett du vil prøve? Jeg garanterer at den smaker veldig godt! Ha en flott dag videre!

 

Blogges senere <3

 


0 kommentarerDagens rett!


11.08.2016 kl.20:27


 

Tagliatelle, grønnsaker og kylling

 

Dette trenger du:

Kylling filet

Tagliatelle

Grønnsaksbulljong

squash

paprika

rødløk

hvitløk

basilikum

salt

pepper

olje

 

Slik gjør du:

 1. Sett på vann til tagliatellen. Når det begynner å koke legger du oppi den pastamengden som måtte passe for deg og dine.
 2. Skjær paprika i strimler, squashen i trekanter eller skiver, hvitløken i skiver, rødløken i strimler og skjær grønnsaksbulljongen i litt mindre biter slik at den raskere løser seg opp
 3. Når Tagliatellen nesten er ferdig heller du av litt av vannet og legger alle grønnakene samt grønnsaksbulljongen oppi vannet. Her strødde jeg også oppi en del basilikum for å sette smak. Her skal dette nå ligge å trekke. Det vil si at platen ikke trenger å være på mer enn ca 1.
 4. Rør godt ofte
 5. Mens dette ligger å trekker skjærer du kyllingen i strimler samt krydrer dem meg salt og pepper
 6. Stek kyllingene på pannen i olje
 7. Nå grønnsakene begynner å bli møre er middagen klar.
 8. Da slår du av vannet i gryten, legger det i en finere skål og tilsetter kyllingen
 9. FERDIG!

 

   
Veldig lett og god middag som passer til hele familien! Prøv da vell! <3

 

 

 


2 kommentarerTrenger du nye ideer?


11.08.2016 kl.20:09


God kveld alle søtinger!

 

I dag var det igjen duket for ukeshandling! Flere av dere har gitt meg tilbakemelding på at dere synes det er kjekt med litt middagsforslag så derfor har jeg valgt å vise dere min middagsplan for uken. Som jeg har skrevet før så blir det en del enkle middag. Noen er selvfølgelig mer avanserte enn andre, men jeg må gjøre det slik at jeg er alene med Adrian og at tiden ikke alltid strekker til. Jeg kunne jo også tenkt meg mye mindre middager med pasta, men hva er vell bedre enn pasta for barna? Adrian ELSKER det jo, så her blir det faktisk litt pasta i ukene. Har dere middagstips dere vil komme med så skriv gjerne i kommentarfeltet!

 

 

 

UKESHANDLING:

Onsdag: Tagliatellepasta,grønnsaker og kylling

Torsdag: Fiskeboller, potet, gulrøtter og hvit saus

Fredag: Eggnudler, scampi og wok

Lørdag: Tynnskåret svinefilet, thai inspirert wok og paprika saus

Søndag: Fiskekaker, poteter, gulrøtter og brun saus

Mandag: Ostesnitzel, amerikansk grønnsaksbllanding og poteter 

Tirsdag: Ferdig thai-pose middag

 
 


0 kommentarerHusmorpoeng til meg!


08.08.2016 kl.21:59


God kveld alle sammen!

 

Nå er det kveld her i leiligheten! Adrian ligger og sover, besøket mitt gikk nettopp ut dørene, oppvasken er tatt og her sitter jeg i sløvestillingen min på sofaen. Dagen idag har vært ganske grei faktisk. Vi har fått gjort mye, men allikevel så mye. 

Dagen startet med at Adrian kom inn til meg klokken 07! HALLELUJA, tenkte jeg når jeg så på klokken! I forhold til de andre morningene jeg har hatt i det siste så var jo denne morningen luksus. Jeg våknet kjempe lett og spratt og av sengen. Vi stelte i stand en god frokost og fortsatte morningen med film under koseteppet på sofaen. 

Vi fant også ut ganske tidlig på dagen at vi ville ha min mamma og min søster på middag så vi sendte dem en melding. Dette var selvfølgelig noe de svarte ja til. Da kom jeg til å tenke på at jeg hadde veldig lyst til å bake. Så jeg satte i gang med baking av kake. Adrian synes det er kjempe kjekt å få være med på kjøkkenet, så han koste seg minst like mye som jeg gjorde!På dessert menyen idag var det bløtkakebunn fylt med vaniljekrem dekket med melis og bringebær på toppen. Jeg prøvde meg også for første gang på tebrød eller hva de heter. Gode ble de vertfall! Tidligere skrev jeg også om at jeg hadde laget hjemmelaget blåbær syltetøy, dette var noe jeg brukte idag i disse her. 

Etter mat, dessert og litt snakking gikk besøket. Da satte jeg i gang med tabata treningen min før jeg fikk besøk av ei venninne. Vi har også bare sittet og slappet av egentlig, noe som passet meg perfekt etter en litt hektisk dag.

 

Nå har jeg absolutt ingenting på planen min og det skal nytes!

 

Ha en fortsatt fin kveld videre alle sammen <3


0 kommentarerPerfekt lørdagsmiddag!


08.08.2016 kl.17:53


God ettermiddag alle sammen!

 

Idag er dagen hvor jeg også skal anbefale en rett til dere. Jeg er ingen kokk og heller ikke særlig glad i å stå på kjøkkenet. Men jeg er veldig glad i å prøve ny mat så jeg liker og eksperimentere på kjøkkenet. Etter at jeg åpnet øynene mer enn før så fant jeg så mange nye gode grønnsaker, sauser og krydder som piffer opp maten. Nå krydrer jeg som bare det og nyter nesten hver middag vi har her hjemme selv om at jeg ikke er noen superkokk.

Som dere med barn sikkert vet så er det også veldig vanlig at barna blir matleie. Det er super kjipt som forelder å se at barna deres ikke vil spise. Når Adrian var i denne perioden som ikke var så lenge siden, da prøvde jeg på absolutt alt. Han ville ikke ha noe som helst. Nå er han endelig ferdig med den perioden og spiser nesten like mye som meg til middag. Nå er det derfor enda kjekkere å prøve nye middager. Han spiser som bare det nesten uansett hva jeg lager, noe som er veldig gøy!

I helgen hadde vi besøk av min søster som ikke bor her i Stavanger. Hun var rett og slett på en liten helgetur og valgte å være med oss. Dette var veldig kjekt for både meg og Adrian så vi ville lage noe god mat til henne og kose oss. Det som da var på menyen kom absolutt i smak hos alle mann! Masse smak, enkelt å lage men tar litt tid. Denne middagen passer perfekt på lørdagskvelden når du har hatt hele dagen hjemme sammen med barna eller bare hjemme foran peisen. Denne retten kalles:

 

 • Ovnsbakte grønnsaker, marinert kyllingfilet og kyllingsaus

 

Du trenger:

Ris?

Poteter                               

Gulrøtter

squash

løk

mais

Brokoli

paprika

margarin smør

Olje

kyllingfilet

aluminiumsfolie 

Salt

Pepper

Hvitløkskrydder

Kyllingkrydder

 

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 200grader
 2. Del potetene i tynne skiver. Kutt alt av grønnsaker. Helst i små deler slik at det slipper å ligge alt for lenge i ovnen før det er ferdig.
 3. Finn frem en skål hvor du legger aluminiumsfolien over for så og forme folien etter skålen
 4. Smør folien med litt olje før du legger oppi grønnsakene (Er det flere som skal spise så vil jeg anbefale og lage flere å heller blande dem etterpå) Det går også an å lage hver sin "pose" etter hva man ønsker å ha av grønnsaker.
 5. Krydre grønnsakene med de krydrene du ønsker. Jeg brukte krydrene som står over her. 
 6. Når det er ferdig krydret slenger du en klump med smør på toppen før du lukker denne folie posen igjen og slenger den/dem i ovnen. Her skal de stå i til sammen ca 1 time(kommer an på hvordan du har kuttet grønnsakene) 
 7. Legg kylling fileene i en plastikkpose og dynk dem med olje. Krydre så med kyllingkrydder, salt og pepper og bland godt. Lukk posen og la den ligge noen minutter.
 8. Når den har ligget i noen minutter tas kyllingen ut av posen og legges på stekebrett på et bakepapir. 
 9. 30 min etter at du har tatt posen inn i ovnen så må du ta den ut for å snu på grønnsakene samt krydre mer hvis ønskelig.
 10. Når Kyllingen ligger klar på brettet og grønnsakene er ferdig snudd setter du begge deler inn i ovnen igjen. Nå er kyllingen ferdig om presist 30 min. Grønnsakene er som regel ferdige etter 30 min, men jeg ville ha åpnet opp for å se om de kanskje trenger noen minutter til.
 11. Til denne middagen brukte jeg bare toro bretagne saus, rett og slett fordi det er en av mine favoritt sauser!Til denne middagen kan du selvfølgelig også servere ris til. Vi valgte å lage masse grønnsaker istedenfor å lage ris da vi synes at disse grønnsakene blir så innmari gode når de blir lagt på denne måten og med disse krydderne. Dette er en middag som jeg absolutt anbefaler! Den kan lages til alle i alle aldre da du selv kan bestemme hva du vil ha i din folie pose. Du kan også ha andre kjøtt enn kylling som kan passe til disse grønnsakene.

Håper dette er en middag som dere har lyst til å prøve!

 


2 kommentarerMMM hjemmelaget!


05.08.2016 kl.07:28


God morgen alle sammen!

 

For en fantastisk morning vi har hatt! Adrian kom inn å vekket meg klokken 06 i morges, noe tidlig spør du meg. Men faktisk så var jeg overraskende våken idag, kanskje ikke så rart da jeg våknet av en stor klem fra ynglingspersonen min i hele verden. Vi lå i sengen å snakket en før vi sto opp og laget frokost.

I går kveld etter han hadde lagt seg kom jeg på alle blåbærene jeg hadde i kjøleskapet. Når jeg var på hyttetur med jentene i helgen var vi nemlig på blåbærtur hvor vi fant masse blåbær! En del av disse fikk jeg med meg hjem og bestemte meg for å prøve meg på hjemmelaget blåbær syltetøy. Dette prosjektet startet jeg i går i tillegg til å steke pannekaker som jeg pakket inn i folie og hadde klart til idag.

Pannekaker med hjemmelaget blåbær syltetøy er absolutt blitt en favoritt! Både jeg og Adrian nøt frokosten! Nesten litt syns at jeg går på diett da det faktisk er ganske mye kalorier i pannekaker. Men jeg fikk nå spist en og er vell fornøyd med det! 

Senere kan dere vente dere 2 innlegg. Men begge innleggene må komme litt sent da vi skal på besøk. Jeg må også ta en ny tabata trening her hjemme i kveld hvor jeg kan prøve å få tatt litt nye bilder av hvilke øvelser jeg tar. 

 

Håper dere får en fantastisk dag! Blogges senere <3


0 kommentarerMånedens favoritt kveldsmat


28.07.2016 kl.21:24


God kveld alle fininger <3

 

Nå sitter jeg å slapper av etter en herlig dag med søsteren min. Vi har bare slappet av noe som jeg absolutt trengte idag! Nå har vi akkurat fått i oss dagens siste måltid som er kveldsmat. Dette er blitt min favoritt kveldsmat så dette er noe jeg har lyst til å dele med dere. Det er ikke noe spesielt, men kanskje dere ikke vet hvor mange kalorier det er i dette? Her kommer vertfall den siste månedens favoritt:

 

 • Brødskive med eggerøre, røkt laks og majones

 

Det du trenger:

 • Brødskive
 • Majones
 • 1 egg
 • Røkt laks

 

Slik gjør du:

Her er det ikke så mye å skrive da det sier seg selv hvordan du tar laks på skiven. Men når det gjelder eggerøren så kan noen kanskje lure på dette. Måten jeg lager eggerøre på er at jeg tar 1 eller 2 egg, alt ettersom. Hvis jeg velger 1 egg så knuser jeg egget i en bakebolle og tilsetter en spiseskje med vann. Velger du 2 egg så må du ha 2 skjeer med vann. Dette blandes sammen med salt,pepper og dill. Smelt smør i en panne og hell røren på pannen. Så pleier jeg bare å dra røren rundt på pannen til den begynner å feste seg sammen. Da begynner jeg å snu den til jeg synes den er ferdig. Da blir det ett stort stykke istedenfor masse små biter. 

Det er sikkert 100 forskjellige måter å gjøre dette på, men dette er min måte og jeg synes at den fungerer veldig greit. Supergod kveldsmat! MMM <3

I kveldsmaten min kveld var det 172Kcal. #Kveldsmat

 


1 kommentarEnkel og god middag som barna vil elske


27.07.2016 kl.15:41


Hei igjen dere!

 

Nå er vi akkurat ferdige med middagen så nå tenkte jeg å dele hva vi hadde til middag da jeg har sett gang på gang flere av dere setter pris på litt matforslag i de travle hverdagene vi har. Idag hadde vi noe som passet perfekt for sønnen min. Så hvis du har barn så anbefaler jeg å prøve denne retten da den også er veldig lett å lage!

 

 • Pølsegryte med makaroni

 

Du trenger:

Makaroni

Brokoli

Blomkål

Mais

Pølser

Løk

grønnsaksbuljong

 

Slik gjør du:

 1. Kok makaroni
 2. Kutt pølsene opp i biter og grønnsakene i så store deler som du vil ha dem
 3. Stek pølsene i smør til de er gylne. Ta dem av pannen når de er ferdige
 4. Stek grønnsakene i smør. Krydre med salt,pepper og dill
 5. Knus bulljongen og strø denne over grønnsakene
 6. Når grønnsakene begynner å bli litt møre tilsetter du mais og pølsene og vender alt sammen
 7. Ta av vannet på makaronien og ha den ved siden av
 8. FERDIG

 

En veldig enkel rett som passer for alle! Du kan sette den sammen slik du måtte ønske. For eksempel så tok jeg ikke så mye makaroni men heller mer grønnsaker da jeg går på denne dietten hvor jeg teller kalorier. I denne porsjonen på bilde var det ca 745Kcal.

 Senere kommet et "mat og trening" innlegg. Tidligere har jeg laget ett slikt innlegg og det kan du lese HER. Idag prøver jeg en type hjemmetrening som jeg ikke har prøvd før. Så er du interessert i en type trening som du kanskje ikke har prøvd før så bør du følge med i kveld. Hvis du er redd for å glemme bloggnavnet slik at du ikke finner tilbake så kan du finne siden min på facebook HER og bli medlem. Her kommer alle innleggene! 

 

Blogges senere dag folkens! Ha en flott dag videre! <3

 


0 kommentarerEr du dårlig på kjøkkenet?


26.07.2016 kl.17:59


God ettermiddag alle sammen!

 

Dagen idag har gått i ett så idag blir det to sene innlegg. Men bedre sent enn aldri, ikke sant?? 

å langt har vi hatt en veldig greit dag. I går kveld var jeg på middag hos ei venninne hvor vi hadde en aldri så liten jentekveld. Sønnen min var da hos sin bestemor hvor jeg også gikk når kvelden sammen med jentene var verdig. Så i morges var jeg super heldig da min mamma sto opp med Adrian slik at jeg kunne få sove. Så idag har jeg sovet lenge og er super opplagt! Det er bare SÅ herlig å få sove ut av og til. 

Adrian hadde hatt en fantastisk formiddag sammen med bestemoren hvor de hadde vært ute å kost seg helt til hvilen hans i 12 tiden. Når vi kom hjem så var det middag som var planen og idag hadde vi en veldig enkel middag men også veldig god som jeg har lust til å dele med dere:

 

 • Ovnsbakte poteter, urtemarinerte grønnsaker, krydret kjøttideig og brun saus

Det du trenger:

1stk Kjøttdeig

1stk boks med urtemarinerte grønnsaker fra rema 1000

Poteter

Brun saus

Salt

pepper

grillkrydder

olje

 

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 200grader
 2. Sett på en gryte med vann hvor du skal koke potetene
 3. Mens du venter på at vannet skal koke så deler du opp potetene i 4 deler. legg dem oppi vannet når vannet koker og la dem koke i 15 min
 4. Etter 15 min tar du potetene ut og legger dem på en plate med bakepapir og heller litt olje på dem. Krydre potetene med salt,pepper og grillkrydder. La stå i ovnen i ca 15 min
 5. Riv av plastikken på grønnsakene og hell urtemarinden over. Sett den på platen sammen med potetene og la den stå i 20 min
 6. Stek kjøttdeig i olje og krydre med salt og pepper
 7. Hell sausen over kjøttdeigen når den er ferdig stekt og la dette små koke litt
 8. FERDIGUtrolig enkel og god middag som passer for hele familien. Til og med til deg som er dårlige på kjøkkenet kan klare dette! Jeg som nå går på dietten regnet også sammen hvor mye kalorier det var i en porsjon og det lå på ca 500. Jeg ble stapp mett og klarte faktisk ikke heller å spise opp alt. Så middagen er veldig mettende og holde også sulten borte veldig lenge. Anbefales å prøve!

 

Senere kommer et innlegg om det å gi opp. Så følg med folkens! Som jeg har skrevet før så har jeg ei facebookside hvor dere kan få med dere alle innleggene. Hvis du vil bli medlem så klikker du deg inn HER.


1 kommentarPrøv selv!


20.07.2016 kl.17:09


Hei igjen<3 

Igjen hadde vi en supergod middag som jeg føler jeg er nødt til å dele med dere! 

 

 • Lårfilet av kylling med urtemarinerte grønnsaker,ris og fløtesaus

 

Det du trenger er:

Føtesaus

Hvetemel

Olje

Salt

Pepper

 

Slik gjør du:

 1. Kok ris
 2. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene før du vender dem i hvetemel og steker dem i olje
 3. Ta av plastikken på grønnsakene og tilsett marinaden som ligger oppi.
 4. Sett ovnen på 180grader og la den stå midt i ovnen i ca 20 min
 5. Når kyllingene er ferdig stekte heller du sausen over kjøttet og koker opp

 

Veldig enkel og supergod middag for hele familien! ANBEFALES! 

Ha en fin ettermiddag! Blogges i kveld <3


1 kommentarUkesmeny + en liten overrskelse


20.07.2016 kl.11:35


God morgen alle sammen! Eller god dag kan jeg vell nesten si da vi har vært våkne siden klokken 07.00 idag. Dagen startet noe brått syes jeg. Jeg var rett og slett stup trøtt i morges men klarte etter kort tid å åle meg ut av sengen. Når jeg hadde kommet meg på bena gikk alt mye lettere. Da spiste vi en god frokost sammen, etterfulgt av de vanlige morgenrutinene.  Når alt var gjort bar det videre til butikken for idag var det nemlig klart for en ny ukeshandling! Sist uke fikk jeg respons fra noen av dere at dere likte å se ukesmenyer for å selv få litt nye middagsideer, derfor har jeg valgt å gjøre det samme denne uken.

Som jeg også skrev sist så kommer jeg til å legge ut innlegg med oppskrift,gjøremåte og bilder ved noen av middagene. Jeg elsker å prøve nye retter så jeg er veldig åpen for forslag fra dere også! Her er vår ukesmeny:

 • Lårfilet av kylling med fløtesaus og grønnsaker
 • Fiskekaker med pasta og tomatsaus
 • Thai-rett med wok og grønnsaker
 • Kjøttdeig med ovnsbakte poteter og grønnsaker
 • Gourmet-torsk med poteter og gulrøtter
 • Pølsegryte med makaroni
 • Scampi med wokede grønnsaker og lemon grass wok saus

 

Når vi kom hjem fra butikken hadde vi lunsj og idag oppdaget jeg en ny og vanvittig god lunsj som jeg vil dele med dere! I butikken hadde det kommet en kesam som i vertfall for meg er ny. Den var av jordbær og rabarbra og så kjempe god ut! Jeg tok litt av denne kesamen i ett glass og smuldret også litt bixitkjeks over. Kjempe godt var det og veldig mettende! Absolutt verdt å prøve! 

Senere kan dere forvente dere ett innlegg som igjen går under kroppspress, håper og både se å høre fra deg! Ha en fortsatt nydelig solskinnsdag <3 Blogges senere!

 

 


1 kommentarEnkel og perfekt middag med mye smak til store og små


13.07.2016 kl.16:54


 

Som jeg skrev tidligere så har jeg ukeshandlet idag. Jeg fikk tak i alt jeg trengte så nå blir det de rettene jeg skrev til dere tidligere. Noen av rettene er nye for meg også, noe som gjør dette litt spennende. Jeg elsker å prøve nye retter! Nå er vi netopp ferdige med å spise middag og både jeg og Adrian er storøyd med dagens rett og velger derfor å dele denne med dere! 

 

 

Denne retten velger jeg å kalle:

 • Svinestrimler med thaiinspirert wok, pastaskruer og paprika saus

Det jeg handlet inn til denne retten var:

Slik gjør du:

 1. Kok pastaen
 2. Skjær opp svinefileene i strimler og stek dem til de er gjennomstekte. Ta dem så av pannen
 3. stek woken i pannen
 4. Når woken er ferdig tilsetter du kjøttet og paprika saus.
 5. Bland alt sammen og server! Pastaen kan du enten blande oppi med det andre eller servere det ved siden av. Jeg er ingen kokk så dette kan du også klare! Det var super enkelt og tok meg bare ca 30 min før alt var ferdig. Denne porsjonen mettet veldig og inneholdt ca 520 kalorier. Om dagen spiser jeg nå 1250 kalorier, noe som betyr at jeg har masse igjen til de andre måltidene.

Perfekt middag til store og små. Absolutt til å anbefale! 

 


1 kommentarMENY


13.07.2016 kl.11:43


​Da er handlelisten for uken skrevet ned og jeg er klar for den faste ukeshandlingen. I og med at jeg nå er opptatt av hva jeg spiser og har begynt å telle kalorier så synes jeg at det er på sin plass med litt ukesmenyer her på bloggen. Jeg kommer til å legge ut noen bilder av enkelte retter som er lette å lage og hvor mye kalorier det er i de forskjellige rettene for å vise hvor enkelt det kan være. I og med at jeg har en sønn på 2 år som jeg ikke har planer om å ha på noe slakekur så blir det fortsatt en del pasta og poteter til middag. Disse dagene velger jeg å bare spise litt mindre og kanskje lage noe salat eller wok til hvor jeg spiser mer av det. 

Jeg er veldig glad i å prøve nye retter, så hvis du har noen gode og lettlagte retter på lur så skriv dem i kommentarfeltet så skal jeg jammen meg prøve dem ut!  Kanskje du ser noen av mine retter som du kunne tenke deg å prøve ut? Skriv hva du vil ha oppskrift på så kan jeg lage ett innlegg om det den dagen jeg har det her hjemme så kan jeg legge ved bilde også.

 

 • Strimlet svinefileet,wok og paprikasaus
 • Grillmat

 • Scampi og grønnsakswok

 • Fiskeboller i hvit saus med poteter og gulrøtter

 • Pølsegryte med grønnsaker og makaroni

 • Fiskesuppe med foccaciabrød

 • Løvbiff i pitabrød med salat 


5 kommentarerEt lite tips fra meg til deg


11.07.2016 kl.22:09


Som jeg har nevnt tidligere så er jeg på et punkt i livet hvor jeg nå faktisk vil gjennom en livsendring. Jeg er ikke fornøyd med meg selv og vil prøve å få meg til å godta slik jeg ser ut. Dette gjør jeg med at jeg har begynt å faktisk se hva jeg spiser. Jeg har begynt å lese på alt jeg spiser for å se hvor mye forskjellig jeg får i meg. Det jeg ser mest på er kaloriene. Det er veldig mye forskjell på kaloriene i samme matvarer som jeg tidligere ikke var klar over.

Nå sitter jeg og spiser kveldsmat og kom på at dette kanskje kunne være et tips til dere som også er litt opptatt av hva dere spiser. Jeg har alltid vært veldig glad i knekkebrød og har spist mye av det opp gjennom årene. Favoritten har alltid vært wasa havre knekkebrød, men dette var før jeg oppdaget et knekkebrød med mye mindre kalorier.

 65kalorier


Det jeg spiser nå heter wasa fiber balance og er kjempe godt! Så hvis dere spiser knekkebrød så kan dette være noe å tenke på. jeg anbefaler dere vertfall å prøve denne typen!

35kalorier

 

Bare et lite mat-tips fra meg til dere på denne flotte kvelden. Ha en strående kveld videre. I morgen kan dere vente dere ett innlegg som går under kategorien kroppspress. Så følg med!

 


0 kommentarerbilde bilde bilde

MARITA

Mitt navn er Marita, jeg er 24 år gammel og bor i Stavanger.


OM BLOGGEN

Bloggen min handler kort fortalt om:
· Det å være en donormamma
· Veien å gå for å få donorbarn
· Mammakroppen
· Kroppspress
· Mat og trening
· Våre hverdager og mine mål
Legg deg selv, venner og familie til i gruppen "donormamma" på facebook og få med deg alle innleggene hvis dette er en blogg for deg eller dine<3 Håper du liker bloggen!


KONTAKT

marita-ha@live.no

hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©bilde